Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novomanželia Cory (Robin Dunne) a Sarah (Katharine Isabelle) Morganovci vezmú Corryho sedemročného syna Liama (Peter DaCunha) ​​na vidiek, aby spolu strávili istý čas spolu a posilnili nové rodinné väzby. Keď vysvitne, že Liam podľa všetkého utiekol, psychické napätie manželského páru sa postupne mení na pocit neutíchajúcej hrôzy. Obidvaja totiž musia čeliť sadistickej rodine, skrývajúcej sa vo vidieckom dome po celý čas, ktorá praktizuje akýsi zvrátený kult. Ešte horšie však je, že práve oni sú zodpovední za Liamovo zmiznutie. (Incantator)

(více)

Recenze (57)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Torment sice hraje druhou ligu, ale společnost s loňskými kolegy Home Sweet Home nebo Static taky neni k zahození. Je zručně natočenej, díky kratší stopáži příjemně odsejpá a místy překvapí slušnou atmosférou, které dává přednost před explicitním násilím. Jinak ty masky plyšovejch zvířátek jsou zvoleny perfektně, dokonce líp, než v You're Next. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Home invasion subžánr v posledních letech zažil nebývalý rozkvět, kdy se urodil poměrně slušný počet kvalitních filmů, jehož středobodem bylo proniknutí nebezpečných vetřelců do domácností kladných hrdinů. Torment je dalším takovým filmem a rozhodně nepřevyšuje laťku, kterou jeho starší kolegové průměrně nasadili. Pochlubit se může místy docela solidní atmosférou a špinavým lookem, kdy prostředí (starý dům) ani záporáci (ošuntělí vidláci ve špinavém oblečení, maskovaní utrhanými hlavami plyšových zvířátek) nepůsobí zrovna čistoskvoucím dojmem. Potud OK. Problém je v nepříliš sympatických postavách, jejichž rodinná krize opravdu nemá šanci vydojit byť krapítek divákova zájmu. Navíc klasicky neváhají činit chybná rozhodnutí, což je občas mírně otravné sledovat. V jisté chvíli se film dokonce začne tvářit, že snad možná sledujeme jakousi metafyzickou pomstu dítěte na svém rodiči (což rámuje i úvodní citát Friedricha Nietzscheho), což je úplně wtf. Jako krátká, nenáročná žánrová jednohubka to ujde, naděje, jež jsem do filmu vkládal po působivě depresivním traileru, se ovšem nenaplnily. Na to jsou hrany málo ostré. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Home Invasion, který však nepřekonává své kvalitnější předchůdce, ale přesto zaujme díky velmi povedeným maskám všech záporných postav, vynikajícím soundtrackem a špinavou, temnou atmosférou doprovázející celý film. Bavil jsem se,ale na vyšší hodnocení bych vyžadoval alespoň nějaké gore. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Moderní home invasion působí na diváka zejména formou zpracování, vizualem, lookem a úžanou hudbou. Hlavní postavy jsou bohužel tak nesympatocké, že vás nebaví jejich útrapy s podivnejma týpkama s "myšímy kulichy na makovici" ... Forma graduje, audiovizual kraluje .... nic víc nečekejte! Žádné gore, žádný exploitační obsah, v podstatě nic opravdu zajímavého. Ale atmosféra kraluje a pokud na to přistoupíte, opravdu něco zažijete! ;-) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojej manželky si muž nájde novú priatelku, s čím nesúhlasí jeho malý syn, ktorý ju odmieta prijať do rodiny. Aby sa ich vzťah zlepšil, vyberú sa do svojho dovolenkového domu. Tu zistia, že počas ich neprítomnosti v dome prespávali nezvaní hostia, ktorí sa napriek príchodu majitela nechystajú odísť. - Kedysi som tomu dal kvôli mojej milovanej Katharine Isabelle päť hviezd, ale druhé zhliadnutie už ma velmi nebavilo. Na to, že to nemá ani 75 minút, sa to dosť vlečie a je tu kopa hluchých miest. Taktiež zamrzí absencia gore, ktoré je jedným z najdôležitejších aspektov tohto subžánru. Napriek týmto nedostatkom to ale hodnotím nadpriemerne, pretože Home Invasion je subžánrom, ktorý vlastne vytvoril moju vášeň k hororovému žánru a filmových príspevkov s touto tematikou nie je nikdy dosť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Víkend v odľahlom rodinnom domčeku sa premení na peklo, po tom ako staro-nová rodinka zistí, že zrejme nebudú jedinými obyvateľmi... Vcelku vydarený home invasion horor, trochu pripomínajúci minuloročnú, nadupanú bombu "You're Next", avšak spracovaním v pomalšom štýle zase dáva spomenúť napr. na pôsobivejších "The Strangers". Je to pekne natočené, napínavé a hrá sa skôr na atmosféru než na akciu či krv - aj keď na to tiež časom samozrejme príde. A hoci nejde o nič prelomové ani nevídané, funguje to ako má a jedná sa o malú, solídnu a príjemne mrazivú žánrovku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Corry je mladý vdovec, ktorý sa spolu so synom Liamom a jeho novou priateľkou Sarah nasťahuje do staršieho rodinného domu, ďaleko od ruchu veľkomesta. Po smrti manželky by veľmi rád začal žiť od začiatku, v úplnej, šťastnej rodine. Počiatočná Sárina zlá predtucha z nového prostredia sa napĺňa takmer okamžite. Hneď v prvú noc sa budú musieť postaviť nečakanému problému. Obrovská škoda, že keď konečne prišlo na lámanie "chleba", nastal strih, a tak efekt šoku z gore, vymizol do zatratenia. Mohla to byť riadna "hixplo" pecka! Každopádne musím uznať, že "Tormant" má vďaka krátkej stopáži veľmi rýchly spád, takže takmer stále sa je načo pozerať. Napriek tomu, že je snímok pomerne atmosferický, na "The Strangers" sa z môjho pohľadu nechytá. Po dlhej dobe celkom slušný horor, ktorý potešil a nebol stratou času - 65%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Průměrná vyvražďovačka na poslední dobou velmi oblíbené téma. Jak zmiňují i ostatní v komentech, tak z takzvanými home invasion horory se poslední dobou roztrhnul pytel. No tenhle je fakt průměrnej po všech stránkách. Gore si pravda moc neužijeme atmosféra je místy docela slušná, ale nic mimořádnýho. naštěstí to díky krátký stopáži rychle uteče, takže jako jednohubka na zabití večera to funguje bez problému, ale přeci jenom když to porovnám, tak například Očista nebo Youre next se mi líbili o dost víc.50% ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad z lidí dělají blázny! Postavy se podle hovadského scénáře chovají jako dementi, a tak místo, aby se o ně člověk bál, dostává záchvaty smíchu. Už dlouho jsem neviděl takovou chujovinu, kde nefunguje vůbec nic. Pobíhání po lese s baterkou nebo světelnou pistolí a vyřvávání, plížení se po domě a do sklepa jako stádo slonů v porcelánu, hrdina tatíček, co vykřikuje spoutaný na židli, že všechny zabije, a pak podělanej strachy lže a ucvrnkává si do kalhot...nu, byl by to hezký seznam nesmyslů. Jsem znechucen ztrátou času. A debilní konec vše korunoval! K.Isabellovou mám rád, ale asi neměla na nájem, holka... Rozhodně NEDOPORUČUJI! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rodinka si vyjede na výlet na svou chatu, ve které na ně číhá chlapík v masce deadmause :D Překvapivě dobře zpracované záběry kamery, které přidávají atmosféru. Rodinka i nezvaní hosté jsou sympatičtí, takže docela spokojenost. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako pokus o home invasion je toto "Dobřenedelání" jakš takš alright, ale....i bez ohledu na očividnou čórku z The Strangers, do kterých je pro jistotu berličkoidně nastrčený nejprotivnější dětský xicht (Peter DaCunha), jaký jsem za poslední dobu viděl, se mi vůbec nechce jít ani na ten průměr, protože jedna, dva, tři,.....a tak dále do minulosti. A asi bych moc křivdil Očistě, kdybych tohle ohodnotil lépe. Klidně se na to podívejte, ale já jsem asi přežraný nebo co.....50% a 3* se skřípáním zubů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný home invasion hororík. Je síce technicky slušne natočený, herci hrajú celkom dobre, zaujal aj nápad masiek plyšákov a miestami poteší aj nejaký silnejší moment, film však nedokázal navodiť takú dusivú, psycho atmosféru, akú od tohto subžánru očakávam. Keď si to porovnám treba s takým You're Next, alebo Mother's Day tak to bola v tomto smere hrozná slabota. Som zvedavý, či sa natočí aj dvojka, pretože podľa otvoreného konca by sa to aj dalo čakať. Ja by som to však neodporúčal, a keď, tak určite s iným režisérom. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že Torment není nikterak originální home invasion, ale nemůžu si pomoct. Mě tenhle film prostě sedl. Ikdyž mě hned od začátku neskutečně srala postava Sarah. Postupně si začala napravovat reputaci a na konci se ukázalo, že to není taková kráva jak to vypadalo na začátku. Jako milovník gore jsem si sice taky nepřišel na svý ( jelikož gore tu nebylo vůbec ), ale vše vynahrazuje napětí a houstnoucí atmosféra. Masky killerů jsou sice jednoduchý, ale v jednoduchosti je krása. K tomu všemu sympatická stopáž, takže film má celkem svižný tempo. Takže za mě to jsou slabší 4 hvězdy. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je to strašně debilní a iritovalo mě to tím, jak to celé dohromady vůbec nedává smysl. Rozjezd byl ještě ucházející, ale postupně se to zvrhává v čím dál větší hovadinu, nad kterou nemá smysl nějak víc přemýšlet. Čistý odpad to není, ale rozhodně to k němu nemá moc daleko. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jordan Barker je sráč. Neodkázať zrežírovať jediného herca, aspoň v jednej jedinej scéne, aspoň na okamžik, aspoň k pokusu o normálny herecký výkon, to sa často nevidí. Postava Katharine Isabelle väčšinu času len behá a kričí, zato hezoun v hlavnej úlohe dostal priestoru dosť a hanba. Nehovoriac o chlapcovi. Tak nesympatické a netalentované dieťa som nevidel už x hororov. Ten pes na začiatku hral lepšie! Deti sú deti, ok. Toto ale nebolo hranie, to bola škôlkarská "snaha" o znázornenie storyboardu. Úplne vidím obrázok, jak sa má pozerať s otvorenými ústami pred seba, potom sa zmätene otočiť, potom sa akože báť.. Nič, ani náznak. Horor možno priemerný, keby mu všetci herci nepodrážali kolená. 30%. Shit ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně trapný. Frajer zabíjí rodiče a bere si pod sebe jejich děti, to chceš ty vole a aby se jó neřeklo, že nemá cit pro rodinu, tak si nasadí všichni povinně na svůj xicht hlavy z plyšáků, bomba, normálně jsem se pochcal strachy. A to měl Torment celkem slušný rozjezd, úvodní scéna nebyla vůbec špatná. Každopádně, Gore tu není vůbec žádné a Katharínka opět nic nepředvedla. Kvalitně natočený, ale hodně slabý Home Invasion, nedoporučuji. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další Home Invasion kterých je teď jako sraček.Když už se dobrovolně dívám na tenhle typ filmů, chci vidět prostě pořádný killovačky a je mi uprdele jak to zní úchylně.Na začátku když se použijou nůžky na křoví a bassebolová pálka, vidíte jen cákance krve, tvl tak snad točim tyhle filmy abych se vyřádil a né abych se v těhle mrdkách, kde vraždí parta křupanů (ano, jak originální) pokoušel vykouzlit díky schovkám s divákem atmosféru, na to musíte být dobrý režisér a to Jordan Baker není.Celý to bylo nudný jako prase a těch pět scén co ušlo to nijak nezachrání, jednu hvězdičku můžu dát za úžasný kozičky Katharine Isabelle a druhou za to, že vypadá ve 32. letech na dvacet.Konec opět pokus o nějaký zvraty, kterej mě zase akorát tak nasral, když už to končí dobře, má to skončit dobře, nebo když už to končí blbě, má to skončit blbě, tyhle pokusy o něco mezi mě skoro vždycky iritujou.A kdo si film pustí kvůli McHattiemu jako já, bude čumět, až řekne dvě věty a uhoří v autě.Podprůměrný dvd céčko.45%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Docela svižný horůrek podle šablony, který mi vliv krve do žil. Hned, jak jsem viděla ty čtyři obří plyšáky toho malého (protivného) chlapce, jsem si říkala, že jsou hnusní a strašidelní a taky že jo, takovou věc bych si domů nepořídila. Co je snímku ke škodě (a už to tu někdo zmínil), jsou nesympatické hlavní postavy, kterým snad i přejete jejich úděl. Celou dobu jsem si říkala, že to jsou čtyři*, pak se ten madafakin rozhodl, že má vlastně svoji macechu ohromně rád a bohužel to sklouzlo na tři*, ale jedním dechem dodávám, že to jsou hodně kvalitní tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama