Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ke konci druhé světové války vedlo Německo boj uvnitř třetí říše. Při jedné z razií SS v Berlíně v červenci 1944 je zatčen plukovník Stauffenberg (Brad Davis) a jeho pracovníci. Předtím se plukovník v rozhovoru se svým nadřízeným vyjádřil nelichotivě o Vůdci. Po návratu z nemocnice, kde byl hospitalizován pro zranění, přemýšlí Stauffenberg o situaci a rozhodne se pro atentát. (šubelinka)

(více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre odsypajúci film podľa skutočného príbehu o operácii Valkýra. Má tempo i zaujímavo napísané charaktery postáv. Akurátna stopáž nedáva šancu nude. Samozrejme, nedosahuje kvalít novšieho filmu Valkýra, herecký predstaviteľ Hitlera nebola žiadna výhra, ale na to, že sa jedná iba o televízne spracovanie, je to viac než pozerateľné. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá rekonstrukce(téměř) atentátu na Hitlera. Přestavitel hlavního aktéra Stauffenberga, Brad Davis, zemřel na AIDS. Hitler se mi moc nelíbil, v ruských válečných filmech byl věrohodnější. ()

Salus 

všechny recenze uživatele

Příliš statické, bez většího nápadu. Smysl má snad jen pro ujasnění historických souvislostí, ale jako film - slabota. Taky už jsem viděl mnohem lepší dvojníky Hitlera. ()

kpt.Johanson 

všechny recenze uživatele

První ucelené zpracování skutečného příběhu kolem hraběte Stauffenberga a jeho pokusu zbavit se Hitlera. Spiknutí vysokých špiček německých armádních složek využilo k provedení atentátu a následnému převzetí moci nad zemí dříve odsouhlasenou směrnici, známou pod jménem Valkýra, která jim umožnila legálně zatknout všechny vládní představitele. Film přehledně vysvětluje motivy, proč a jak se k tomuto kroku „spiklenci“ rozhodli i jejich smutný konec. Pokud bychom film porovnali s moderním zpracováním, filmem „Valkýra“ s Tomem Cruisem, zjistíme, že „Valkýra“ tento film v nemálo scénách přímo kopíruje a to včetně scénáře. Na rozdíl od „Valkýry je však „The Plot to Kill Hitler“ historicky věrný a okořeněný skvělými hereckými výkony i ve vedlejších rolích jako je Ian Richardson v roli odejitého Generála Ludwiga Becka nebo Michael Byrne co by Generál Olbricht. Vytknout by se filmu dalo obsazení Mika Gwilyma na roli Adolfa Hitlera, avšak po geniálním výkonu Bruno Ganze v Pádu třetí říše se tak jeví téměř každý. ()

Reklama

Reklama