Reklama

Reklama

Mrtvá hlídka

  • Česko Hlídka smrti (více)

Obsahy(1)

Uprostřed války vojáci nesní o tom, že se stanou hrdiny. Modlí se, aby si vzpomněli, co je to být mužem. 1917. Západní fronta. Blátivá pustina s ostnatými dráty a zákopy. Země je nasáklá krví padlých a ve vzduchu je cítit dusný zápach smrti. Vojín Charlie Shakespeare (Jamie Bell) má zimnici. Dívá se na své vyčerpané kamarády a těla, která zůstala po bitvě ležet bez života. Je sám. Zoufale by chtěl pryč. S několika muži, kteří přežili, se uchýlí do německého zákopu. V podzemních tunelech, ztraceni na nepřátelském území, čekají na záchranu. Ale nikdo nepřichází a noc s beznadějí se snáší na krajinu... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. Hlavne kombinácia vojnového filmu a hororu ma zaujala. Ta drsná atmosféra tam je cítiť a skutočne sa tie blatové a zákopové scény podarili. No postupne ako rástla minutáž filmu ma to akosi bavilo čoraz menej. Záver je síce fajn, ale chcelo by to niečo navyše, nejaké šokujúce scény. 60% - 3* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nekompromisná humusáčina, ktorú občas brzdí nízky rozpočet (viď bonusy na DVD). Jasné, pointu odhadne každý už po troch minútach filmu (napokon, český distribučný názov je výstižný), ale mne to dobrý zážitok zo slušne napísaného, dobre natočeného, výborne zahratého a drvivo gradujúceho psychohororu nepokazilo. Po vraždení dokonale krásnych amerických teenagerov fanúšikovi žánru rozhodne dobre padne dívať sa na partiu Anglánov, ako sa miagajú v blate, daždi, krysách, sračkách, krvi a vnútornostiach zhnitých mŕtvol. Ak dá Bassett takúto atmosféru a tvrdosť howardovskej fantasy Solomon Kane, asi umriem blahom. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě tak nějak mrzelo, že existuje hodně filmů o druhé světové válce, nebo odehrávající se v ní, ale z první světové jich je pomálu. Mrtvá hlídka mě tedy potěšila dvojnásob - je z první světové války a navíc je to docela dobrý horor. A nebylo k tomu ani moc potřeba, jen tak kilometr ostnatého drátu, věčný déšť, tuny bláta, hluboké zákopy, šílený Andy Serkis a NĚCO. A nejlepší na tom je, že to NĚCO se tam ani nemuselo moc ukazovat a bylo to dobré i tak. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Psychadelický experiment,který se měl držet buď válečné historie,nebo hororu.On to bohužel míchá ještě s dramatem a mysteriózním thrillerem a vy se v tom všem luxusně ztratíte.Herecké výkony jsou prach bídné,atmosféra skoro neexistuje,pokud jde tedy o hororovou stránku,co se týče té válečné,ta celkem ujde.Je v tom cejtit režisérský debut a nejasná představa o podání spousty informací divákovi najednou.Ve filmu se stále plká a občas nelogicky umírá a vy čekáte na ten tížený konec,kdy se vám snad vše vysvětlí,ono se vám bohužel nevysvětlí ani hovno a vy jen nepochopitelně zakroutíte hlavou a je zřejmě na každém,jak si to vše vysvětlí.Nebudu lhát my sme to moc nepochopili i když teorií máme několik.Zajímavý pokus,bohužel nelogická nuda s debilním chováním postav a spustou pitomých keců. 40%. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Skvělí herci, které vedl šílený Andy Serkis. Dokonale depresivní atmosféra, originální příběh a spádný děj. Pořád se něco měnilo, pořád to jelo, pořád se něco dělo. Bavilo mě to a rychle to uteklo. Žádnou hlubší myšlenku to asi nemělo, ale pro pobavení to stačilo. Celý film jsem napjatě sledoval, několikrtá jesem se přistihnul jak přihlouple čumím s otevřenou pusou. Výborný kousek! Jediné mínus pro mě, že to bylo až příliš kruté a bahnivé. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Hans Matheson (Jack Hawkstone) a Laurence Fox (Bramwell Jennings) jsou přáteli i v soukromí. V roce 2007 se Matheson účastnil svatby Foxe s herečkou Billie Piper. (Lynette)
  • Film získal roku 2003 cenu "Grand Prize of European Fantasy Film in Silver" a během několika let posbíral celkem čtyři nominace na ceny "Best Film", to bylo roku 2002, v roce 2003 na ceny "Best Film Award" a "International Fantasy Film Award" a naposledy roku 2004 byl nominován na cenu "Grand Prize of European Fantasy Film in Gold". (Lynette)
  • Natáčení bylo pro herce fyzicky náročné - před počátkem natáčení podstoupili vojenský výcvik, a poté často hráli ve velké zimě a sychravém počasí (teploty se většinou držely pod nulou), často byli celí mokří a zablácení, takže asistenti je museli zahřívat dekami, teplým čajem a ohřívacími lahvemi. Nepříjemné pro ně též byly scény, kdy na ně štáb vypustil desítky krys a někteří herci si také stěžovali na výbuchy. (Lynette)

Související novinky

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama