Reklama

Reklama

Kamčatka

(festivalový název)
  • Polsko Kamczatka (více)

Obsahy(1)

Intimní drama zachycuje vězně odpykávajícího si svůj trest, který dostane šanci zúčastnit se pohřbu své matky. Místo vřelého uvítání jej však v rodinném kruhu přivítá chlad a vzájemná nevraživost. Hraný režijní debut v sobě nezapře autorovu předchozí praxi v oblasti dokumentárního filmu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (3)

wocicko 

všechny recenze uživatele

Tuctové téma, ale líbila se mi "lidová" atmosféra a přirozeně podané reálne z Polska (ten opékač párků, pohřeb, vězení). Líbil se mi herecký výkon hlavního hrdiny, sestřička už tak přirozená nebyla. A také na mě zapůsobily barvy filmu: bylo to takové ponuré, ale bez žádného temnění, jen barvy oblečení a interiérů. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Ponuré, nevraživé prostředí a tíživost situace, ve které se každá z postav nachází, je vykresleno parádně, ale 77 minut je ažaž. Postavám totiž tak nějak schází motivace a film se často mění v divnost, kde se mezi odpadkama a špínou Polska naskytne pár pornozáběrů, který nejsou vždycky pochopitelný.. uchopitelný. Ocenila jsem ale práci s kamerou, na veliké detaily většinou nejsem ve filmech zvědavá, tady ale fungují dobře, umocňují atmošku a upozorňují na subjektivní pohledy postav. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Moc přesvědčivé a dobře natočené. Režisér je sympaťák a je vidět, že nezávislý film je pro něj možnsot, jít si za svým. Na KVIFF bohužel trošku tuctové téma, ale tento film by jistě neměl zapadnout. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama