Reklama

Reklama

Kamčatka

(festivalový název)
  • Polsko Kamczatka (více)

Obsahy(1)

Intimní drama zachycuje vězně odpykávajícího si svůj trest, který dostane šanci zúčastnit se pohřbu své matky. Místo vřelého uvítání jej však v rodinném kruhu přivítá chlad a vzájemná nevraživost. Hraný režijní debut v sobě nezapře autorovu předchozí praxi v oblasti dokumentárního filmu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (3)

aniabo 

všechny recenze uživatele

Ponuré, nevraživé prostředí a tíživost situace, ve které se každá z postav nachází, je vykresleno parádně, ale 77 minut je ažaž. Postavám totiž tak nějak schází motivace a film se často mění v divnost, kde se mezi odpadkama a špínou Polska naskytne pár pornozáběrů, který nejsou vždycky pochopitelný.. uchopitelný. Ocenila jsem ale práci s kamerou, na veliké detaily většinou nejsem ve filmech zvědavá, tady ale fungují dobře, umocňují atmošku a upozorňují na subjektivní pohledy postav. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Moc přesvědčivé a dobře natočené. Režisér je sympaťák a je vidět, že nezávislý film je pro něj možnsot, jít si za svým. Na KVIFF bohužel trošku tuctové téma, ale tento film by jistě neměl zapadnout. ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Tuctové téma, ale líbila se mi "lidová" atmosféra a přirozeně podané reálne z Polska (ten opékač párků, pohřeb, vězení). Líbil se mi herecký výkon hlavního hrdiny, sestřička už tak přirozená nebyla. A také na mě zapůsobily barvy filmu: bylo to takové ponuré, ale bez žádného temnění, jen barvy oblečení a interiérů. ()

Reklama

Reklama