Reklama

Reklama

Love Steaks

(festivalový název)
  • Německo Love Steaks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Luxusní hotel. Luxusní klientela. Neotesaný personál. Pár, který se možná hluboce sblíží, anebo svůj vztah nechá v syrovém stavu, podobně jako titulní steaky. Odvážný film, ve kterém se neuctivost stává žádoucí hodnotou. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (10)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi sedlo. Čistý a srozumitelný film (žánrově zařaditelný jako komediální drama), postavený na dvou výrazných postavách - tedy na všem, co stačí k dobrému filmu (není tedy potřeba ani napínavý děj, ani bombastické speciální efekty - alespoň ne v té představě dobrého filmu, kterou mám já). Jednoduchý děj (který je spíše sledem volně pospojovaných epizod) je zde podružný, taktéž na lokacích ani vedlejších postavách příliš nesejde - ten film by se v podstatě mohl odehrávat na libovolném místě v libovolném čase, a do ústředí pozornosti je zde postaveno hlavně to, co se odehrává mezi oběma postavami a co prožívají (výtečná je scéna, v níž jsou vtipně promíchány záběry přípravy jídla z kuchyně a záběry masáží lidského těla, aby vynikly podobnosti obou aktivit). Celý film působí neobyčejně nenuceně a autenticky - dojem autenticity je umocněn nejenom kvazidokumentární formou, jakou byl natočen, ale i obsazením neherců (personál hotelu) - a místy je skutečně velmi vtipný - smálo se celé kino. Dramatický prvek do filmu zanáší komplikovaná povaha Lary, která má problémy s alkoholem. Ten se nakonec ukáže jako katalyzátor všeho dění, které vyústí až v originální a výkladově víceznačný závěr. Krásný film, který mě velmi potěšil - všechny ty spontánní blbosti, které spolu Lara a Clemens v prostorách hotelu a na nedaleké pláži vyvádí, jsou strašně zlaté a svěží, a je vyloženě radost na to koukat. Spolu s perfektním soundtrackem a mou afinitou k němčině není co řešit - jasných 5*. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Klasický feel good filmeček, postavený na sympatický dvojici a spoustě fungujícího humoru. Společenská kritika šla mimo mě, konec vnímám jako zbytečný pokus o artový přesah, ale tak zábavný film zároveň poukazující na alkoholickou problematiku zcela upřímně a závažně není možný namíchat snadno jako mojito. Upřímný přátelství občas bolí, ale kocovina vede ke střízlivosti, zatímco další panák k falešnému pocitu štěstí. Na zdraví. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a rozhodně jeden z nejlepších zážitků MFF KV. Jakoba Lasse budu mít v hledáčku, protože jestli natočí další film, chci být u toho. Nepříliš originální děj/zápletka o fungování zákulisí luxusního hotelu je šťavnatá právě výborným scénářem a perfektně vybranými herci. Velmi vtipné, civilní, svěží...a neomalené. Všechny protagonisy jakoby jste už někde potkali - hlavně pokud jste někdy vycestovali za prací do hotelu či restaurace. Způsob, jakým se zde k sobě všichni chovají, je nádherně protivně přirozený - v tom jsou Stejky nejsympatičtěší. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Výtečný soundtrack, výteční herci (Franz Rogowski jako by J. Phoenixovi z oka vypadl - co se vizáže i hraní týče). Jde na dřeň, není líbivý, zdánlivě, ničeho se neštítí. Je vtipný. Čiší z něj úžasná energie a láska, s níž bylo dílo natočeno. Je to tuším druhý film tohoto režiséra, který kupodivu mluví česky, a bude zajímavé sledovat, jak se jeho filmografie bude dále vyvíjet - laťka je už teď hodně vysoko. ()

lida93 

všechny recenze uživatele

Skvělý od začátku do konce :) i když konec na mě byl moc přemrštěný. A líbila se mi i diskuze s tvůrci a herci :) Skvělá hudba a milý milostný vztah... ()

rubby 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo hotelové prostředí filmu. Potěšilo mě, že to byla jiná romarťárná než obvykle. Nekteré scény byly komické, některé až trapné... zajímavý děj. Romantické hrátky a řešení problému mezi dvěma kolegy z hotelu. Trochu beznadějné postavy. Není špatné vidět. ()

acervena 

všechny recenze uživatele

nejlepší film shlídnutý ve Varech, civilní, vtipné, skvělé dialogy, navíc režisér I jeho stab vyslovení sympaťáci a ano - soundtrack je znamenitý ()

Terieli 

všechny recenze uživatele

Tento film mě nesmírně zaujal svým netradičním zpracováním. Dle slov režiséra neexistoval při jeho natáčení scénář. Pouze osmnáct scén a pocity, které měly navozovat. Nesmírně mě zaujala i hudba, určitě se těším na soundtrack, který vyjde již brzy. ()

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama