Reklama

Reklama

Smutný pach masa

(festivalový název)
  • Španělsko El triste olor de la carne (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tak jako každé jiné ráno veze Alfredo Barrera svou dcerku do školy. Tento den vypadá ale jen zdánlivě stejně jako ty předchozí. Alfredo poprvé po letech zcela změní svůj plán. A nikdo o tom nemá ani tušení... Originální minimalistický film, vyprávějící záběrem bez jediného střihu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (10)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Španělské drama odehrávající se v jediném záběru – hodina a půl filmu zcela bez střihu. Zajímavý experiment, který však ještě nezaručuje kvalitní film. Celé je to totiž o tom, že nějaký muž chodí po městě a prodává své věci. Cesta autem trvá pět minut, vystoupání do schodů dvě minuty, chůze po ulici čtyři minuty, jízda taxíkem šest minut… Strašná nuda, které závěrečné odhalení hrdinovy motivace nepomůže. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrý film ve spolek! :-) Jednu hvězdu si tvůrci zaslouží za odvahu - a druhou za originální pojetí.. Natočit dlouhometrážní film na jeden záběr asi nebude žádná hračka.. Své o tom ví například Alexandr Sokurov.. Mr. Alfredo je přesvědčivě přirozený, ovšem je tím jediným, co vás bude zajímat.. Ono se tam totiž absolutně nic neděje.. Škoda - když už koukáme na desetiminutovou cestu taxíkem, mohl si hrdina aspoň povídat s řidičem.. :-/ No nic.. Mějte se filmově.. Woo. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že problém filmu je ten, že je nudně a nezajímavě natočený (jasně, je celej v jednom záběru ale to mu na estetické hodnotě nepřidává), což je samozřejmě vynucené tím, že jde o lowbudget v jednom záběru. Takže divák vlastně nemá co následovat, protože s postavou se (kvůli nedostatku expozičních infromací) ztotožnit nelze a vizuální stránka je příliš podprůměrná, aby nás udržela. Autoři tak na základě svých prostředků vlastně učinili dobrovolnou volbu natočit špatný film, pozoruhodný jen z řemeslně-realizačního hlediska. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Film je křehká věda, kde je potřeba si uvědomit subjektivní priority. U tohohle filmu tvrdím, že nudný film, nemusí být hned špatný. A odvážný film nemusí být hned dobrý. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkala - výborné, to je nápad, stojí za shlédnutí - vše v jednom záběru! Ovšem už jsem nedomyslela, že to taky znamená, že když se hrdina bude muset přemístit, že to budeme celé sledovat - a že se přemísťuje - tu autem, tu aby toho nebylo málo, jde pěšky...ale nebudu prozrazovat, čím vším si vypomůže :) V závěru se osvětlí, o co vlastně půjde a proč ten zvláštní název. Herec byl sympatický a když se náhodou něco dělo, bylo to výtečné a mělo grády...jako experiment dobré, ale film to mohl být skvělý, kdyby přece jen toho střihače přibrali. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Není to tak intenzivní jako Por tu culpa, ale je skvělé, že se stále najdou filmaři ochotni točit tyto širší diváckou obcí těžko přijímané snímky. ()

viktor.danek 

všechny recenze uživatele

Smutné chození po městě. U filmu na jeden záběr, který se odeháráv na mnoha scénách, se imho musí režisér dost zamyslet, jak udělat přechod mezi nimi tak, aby se divák nenudil. Pan Arteaga se na to ale vybodl, nechť se divák s nekonečným ježděním po městě nějak vyrovná sám, alespoň to bude vypadat artověji. To od něj není moc milý. Dal by se z toho ale sestříhat výbornej kraťas. ()

lida93 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za rozbor filmu, protože jinak je to pro mě nepochopitelné. A jinak ty monology politika z radia patří alespoň kousky přeložit, jinak to nemá cenu!!! A druhá za zajímaví postup při filmování - na jeden zátah. ()

HugoIX. 

všechny recenze uživatele

Tady si jeden uvědomí důležitost střihu. A má dost času přemýšlet, co vše bylo potřeba udělat, aby se povedlo v běžném městském provozu Smutný pach masa natočit. ()

Reklama

Reklama