Reklama

Reklama

VOD (1)

Nick (Jared Leto), bývalý americký voják trpící posttraumatickou stresovou poruchou, je v 50. letech minulého století vězněn v japonské Ósace. Zde pomůže k útěku spoluvězni Kiyoshimu (Tadanobu Asano), členovi jakuzy. Po propuštění navazuje přes Kiyoshiho kontakty s japonským podsvětím a stoupá v hierarchii jakuzy jako nelítostný zabiják, který se nezastaví před ničím. (mac000)

(více)

Recenze (74)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár je postupná odškrtávačka povinných položiek na zozname "filmu o gaidžinovi, čo sa stal yakuzákom". Ale je to tak štýlovo natočené s výživnou skoro-noirovou atmosférou a poriadnymi krvavými kúpeľmi, že musím ísť s hodnotením vyššie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem podobný pocit, jako kdybych koukal na filmy od dánského režiséra Nicolase Winding Refna. Jen s tím rozdílem, že Goslinga tu vyměnil Jared Leto. Jinak je to vizuální lahůdka čerpající z japonských gangsterských tradic. Plus tedy vizuálno negativně pohltilo ducha filmů a tak je to navíc chvílemi strašná nuda. Ale s tím se u podobných filmů musí trošku počítat. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jaro Léto hraje gáj džin pro samotnou JáKozu mě uhranul až do té míry, že jsem si ho začala představovat jako mrduchtivou transku. Jeho řešení problémů, kdy buď roztříská kebuli na sračky psacím strojem, nebo prostřelí pár tykví se mi fakt líbilo a hlavně dávám palec hore jeho kamennýmu výrazu za kterej by se nemusel stydět ani SS (Stývn Segál) nebo Džejsn Stethem. Samotná JáKoza působí jako parta fajn chlápků, co si člověka ani nevšimnou, pokud je nenasere a pak si ho všimnou jen jednou na romantickou chvilku s nožem, katanou či pistolí. A tak jsem koukala jak dvě rodinky co se nemaj v lásce bojují o nadvládu Ósaky a čekala kdo s kým ukázkově vymrdá. Hlavní svině, převlečená za kamaráda se dala odhulit celkem rychle, ale zážitek mi to nezmenšilo. Holčina, kterou Jaro Léto brousí je velice šukézní a já po zhlédnutí filmu učinila obrovské rozhodnutí - Dám se potetovat a přidám se k JáKoze, abych si mohla řezat prsty s pohledem, jako bych krájela mrkev. Jooo ten týpek byl terminátor viz jeho poloviční sepukka u který vyváděl míň než já když mám záděru. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Anorektický Jared Leto předvede, že zatoulaný bílý pes nemusí být v Japonsku jenom Goro, ale i kapitán americká armády. Sic váhy lotosového květu, ale pln vůle a odhodlání šplhá klasickým způsobem po žebříku ósacké yakuzy, tzn. získávání důvěry, drobné prácičky, omluvy šéfovi, po kterých manikérky brzy nebudou mít co žrát, iniciace, irezumi svetry a účast v nevyhnutelné klanové válce. Dramatický oblouk v podobných filmech bývá obnošená vesta, takže je potřeba vtisknout sílu do jednotlivých scén, což se tady podařilo leda u epizody s Hirschem. Letův „anti-kabuki“ projev také příliš nezaujal a navždy zůstane nezodpovězenou otázkou, jak by si na jeho místě vedl zvažovaný gaidžin Fassbender. Co se týká propojení japonské mafie a jiných kultur, na Kitanovu katanu Brother se to příliš nechytá.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kdyby to vzniklo na konci osmdesátek a místo Leta by s katanou řádil Marc Dacascos, byla by to asi docela zábavná céčková bejkovina. Se seriózním Letem, který kadí mramor ať už przní místní prostitutky nebo uřezává palice, je to jenom strašlivě nenápaditá nuda o ničem. Další netflixovský nákup, který mi hlava nebere. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mě určitým způsobem uklidňují. Pomalá expozice, postupné pronikání do pravidel Yakuzy a Leto jako emocionálně poškozený voják vytažený z vězení za dobrý skutek. Akce je krvavá a spíše účelná než vizuálně působivá. Takeshi to umí lépe, ale na Ameriku slušná práce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jared Leto jako mad man od Jakuzy? Docela jsem se těšil. Výsledek je správně brutální, filozofující, pozvolna gradující, ale také místy velice táhlý a nejsem si úplně jistý nosností příběhu. Pro fanoušky Leta ale povinnost, jelikož se v příliš filmech neobjevuje. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M SURE YOU GOT RESPECT FOR THESE PEOPLE BECAUSE THEY WEAR SILK PAJAMAS AND THEY BOW LIKE YOU'RE FUCKIN' SUN GOD WHEN THEY POUR THE COFFEE." ------------- Na ázijské eposy to rozhodne nemá, avšak na americký pokus veľmi solídne. Aj keď nás film zaviedol do povojnového Japonska, nebolo mi moc smutno za domovom. Jared v elegantnom obleku a s uhladeným účesom vyzeral ako Joker, no a starý Min Tanaka je bezkonkurenčná japonská verzia Plummera. Príbeh nemal moc čo ponúknuť, viac menej stál na romantickej zápletke, čo už býva tak štandardným javom, až mi je to smiešne. Výprava taktiež nenadchla. Okrem hŕstky podarených záberov a zopár zaujímavých interiérov akoby sme ani neboli v Japonsku. Do deja som síce vtiahnutý určite nebol, napriek tomu som sa ale slušne bavil a to je najdôležitejšie, preto za tri. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Verzi s Tomem Hardym nikdy neuvidíme. A to je možná škoda. Nemyslete si, že jsem nějaký homofób který podceňuje herecké schopnosti Jareda Leta. Právě jsem naopak přesvědčený, že herec je to zdatný. Ale do té role prostě nepadne i přes to, že mu to machrování katanou a souložení s ženskými vietnamskými prostitutkami jde od věci. A do toho ještě strčme hrozně odfláklou režii se stupidním scénářem vyjde z toho podprůměrný film který znova už nikdy. Netflixu pořád sázka na filmy nevychází a přijde mi to zvláštní. Zvláštní v tom, že kdybyste vedle sebe strčili seriály a filmy od Netflixu rozdílů byste našli spoustu... v té kvalitě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V podstate film pomerne priamočiary a jednoduchý. Jediné čo budí po obsahovej stránke záujem, je vykreslenie niektorých zvyklostí a kultúrnych záležitostí mafiánskej bandy JAKUZA. Ani tie dobové reálie neboli zlé, čo spolu so zvláštne odtažito a chladne pôsobiacim Jaredom na scéne budilo celkom slušnú atmosféru. Len to mohlo byť trošku dynamickejšie. Priemer. 60/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je trochu slabší zabijačka gangů. Kdyby tady nebyla Jaredova rozkošná tvářička, tak nevím nevím. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Prevedenie, vizuál a atmosféra veľmi slušné, herecky tiež, len ten príbeh ... síce o niečom, ale tak trochu o ničom. 3,5* ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

To se vážně nedalo, ale dal jsem to. Dvě hodiny totální nudy, telenovela s yakuzou. Začátek ve vězení mě celkem bavil, ale pak co následovalo to bylo peklo. Harakiri sem chtěl spáchat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jared Leto mě začíná trochu trápit. Poslední dobou si vybírá role které se k němu absolutně nehodí, The Outsider je neuvěřitelně špatně natočenej. Naprosto nefunkční všechno, scénář, příběh, hlavní herec...všechno zlé a to, že každejch pár minut někoho brutálně vykuchají jako rybu mi ke spokojenosti teda nestačí. Hodně nezvládnuté.40%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tématem mě film zaujal na první dobrou. Vizuálně má také co nabídnout a filmy o outsiderech, kteří vystoupají na vrchol, mě vždycky zajímaly. Bohužel však zpracování je až nepříjemně slabé a nezajímavé a tvůrci z výborného tématu nedokážou vydolovat poutavý film a tak velice brzy začne nudit a ani ve chvíli, kdy se příběh alespoň trochu rozjede, nedokáže film diváka dostatečně vtáhnout do děje. A je to v tomto případě velká škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teda mám silný pochybnosti, že by to americkej gajdžin mohl v jakuze dotáhnout až na pravou ruku ojabuna, navíc jenom deset let po válce, ale dívá se na to dobře. Pokud si člověk odmyslí za vlasy přitaženej příběh, za vlasy přitaženou lovestory i za vlasy přitaženej konec, jako dokumentární video z jakuzáckýho prostředí je to vcelku záživná záležitost. A Jared Leto má parádně vyšinutej kukuč, kdyby se někdy točilo nějaký béčkový scífko o porouchaným vraždícím androidovi, moc bych si ho přál do hlavní role. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední samuraj po gangstersku aneb jak se Jared Leto stal plnohodnotným členem Jakuzy. Sice si nejsem tak úplně jistý, jestli by se něco podobného mohlo stát, ale proti podobným konceptům v zásadě nic nemám. Horší je to se zpracováním. Líbila se mi zamračená atmosféra, rituály spojené s organizací a seděl mi Jared Leto se svým minimalistickým projevem, který se sem hodil. Naopak mě štval celkem vysoký počet hluchých míst, které se během táhlého vyprávění objevovaly a také jsem postrádal nějakou omáčku, která by jinak strohý příběh dochutila. Je tu sice motiv lásky ke klanové princezně a soupeření s konkureční rodinou, ale obojí na mě působilo nevýrazně. Chyběla mi i akce, která vlastně přišla až v závěru a nutno dodat, že to byla akce jen s přivřenýma očima. Dívat se na to dalo, ale být to o půl hodiny kratší, bylo by to určitě lepší, než průměrné. 50% ()

Související novinky

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola

22.09.2016

Vrátit se po čtyřleté pauze oscarovou rolí zní nemožně, právě to ale dokázal Jared Leto. Od Klubu poslední naděje jsme ho pro změnu neviděli tři roky, než se objevil jako Joker v Sebevražedném oddílu… (více)

Tom Hardy: zpátky do postapo Austrálie

Tom Hardy: zpátky do postapo Austrálie

05.11.2013

Přestože natáčení Mad Max: Fury Road skončilo už loni v prosinci, do dnešního dne jsme viděli jen pár fotek z natáčení. Dokonce ani na Comic Conu film nebyl propagován, i když to mnozí fanoušci… (více)

Tom Hardy ve službách Miikeho a jakuzy

Tom Hardy ve službách Miikeho a jakuzy

10.06.2013

Ó ano, tady poteče krev. Japonský řezník Takashi Miike se na stará kolena připravuje na svůj anglicky mluvený debut. A vykročil správnou nohou, protože si vybral scénář, který se v roce 2011 ocitl na… (více)

Reklama

Reklama