Reklama

Reklama

VOD (1)

Nick (Jared Leto), bývalý americký voják trpící posttraumatickou stresovou poruchou, je v 50. letech minulého století vězněn v japonské Ósace. Zde pomůže k útěku spoluvězni Kiyoshimu (Tadanobu Asano), členovi jakuzy. Po propuštění navazuje přes Kiyoshiho kontakty s japonským podsvětím a stoupá v hierarchii jakuzy jako nelítostný zabiják, který se nezastaví před ničím. (mac000)

(více)

Recenze (74)

Pump 

všechny recenze uživatele

Jared Leto, Yakuza, věrnost, láska a to vše v ideálním poměru se silným koncem nebo možná začátkem. Viděno 4x a stále mě tento film baví. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Velmi nudný pokus o art, který hrubě nevyšel. The Outsider vypráví svůj "příběh" silně nezúčastněným způsobem, kdy nedisponuje téměř žádnou atmosférou, nijak negraduje a dramaturgicky vůbec nefunguje, neboť na sebe scény prostě nějak navazují a nepůsobí uceleně a často se dějí věci, aniž byste pořádně věděli proč, proto tedy příběh v uvozovkách. Děj je tedy hrozně plytký a nezajímavý a nemá šanci utáhnout dvouhodinovou stopáž, která utíká nehorázně pomalu, neboť se tvůrci rozhodli o šnečí tempo, které pouze umocňuje pocit z prázdnoty a nezábavnosti snímku, který nemá opravdu čím zaujmout. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Prostredie Yakuzy je zaujímavé a svojim spôsobom aj podmanivé, ale film je viac roztiahnutý, ako by mu to svedčalo. Opäť Netflix skúša urobiť dramatický zázrak pár myšlienkami a občasnými realisticky spracovanými gore scénami. Nejde mu to. Netflix sa pomaly ale isto vyprofiloval na niečo, od čoho treba už vopred očakávať radšej menej, aby človek vo výsledku dostal viac. Týka sa to samozrejme len filmov. Seriály sú iná kategória. Tento film z rady nevybočuje, len ju tvrdo potvrdzuje. Ešte v sci-fi sfére je Netflix slušne originálny a nejaká tá myšlienka sa tam naozaj nájde, ktorá film pozdvihne a nejde tak len o trailer efekt. Ale všetko ostatné sa jednoducho tvári ďaleko vážnejšie a serióznejšie ako v skutočnosti naozaj je. Škoda, lebo talentovaných hercov sa už v ich filmoch vystriedali húfy. Ale držím palce, raz Netflix trafí do čierneho a ja budem pri tom. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Velmi rozvážně dávkované násilí v poválečném Japonsku, které se zmítalo hledáním opětovné důvěry a hrdosti k vlastní identitě po prohrané válce. Netflixovský náhled v komornějším provedení do podsvětí zabijácké Yakuzy, kde rachitický Jared Leto nebude sedět v koutě. Yakuza vyznává celou řadu rituálů, které musí její členové dodržovat. Jedním z nejzajímavějších je JUBICUME. Rituál létajícího prstu. Pokud člen mafie jakkoli selhal, je nucen uříznout si článek jednoho prstu, vydat se s ním k nadřízenému a prosit o odpuštění. Je-li provinění vážnější, nemusí odřezávání skončit pouze u prstu.  65% ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si s filmem někdo neporadil trochu lépe. Má to strašnou spoustu potenciálu, který šel mnohem lépe využít. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Slabší tři. Těšil jsem se- Japonsko, Yakuza, tradice, odlišná kultura a cizinec uprostřed toho všeho- to mě stále oslovuje a láká. To by to ovšem nesmělo být bezkrevné, Leto by nesměl mít ve své bledé tváři neustálý poker-face a celé by to nesmělo působit vyumělkovaně. Jdu zapnout 'Black rain', abych si spravil chuť. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hm...kameraman sikovne a casto sleduje Letovu strnulu tvar a chladny pohlad. Inak sa jedna o pomerne citatelnu zanrovku, kedze na podobny sposob som toho uz nieco o Yakuze "skukol". Mierny nadpriemer, ktoreho dlhsiu stopaz som miestami vnimal negativne. Celkova atmosfera celkom fajn, skoda ale, ze sa dej viac nezhutnil. Prospelo by to atmosfere. Naopak celkom realisticky posobi vyobrazenie dobovej Osaky a fungovania mafie a jej hierarchie. Na to som vsak uz z kvalitnejsich filmov zvyknuty. Kusok urcite neulahodi kazdemu. Za mna priemer v ramci zanru. Uprimne, vidiac tam USA tvorcov, myslel som si, ze sa neustrazia a pojde to "do kytek". Nie je tomu tak. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zajatec japonských ostrovů v době po druhé světové válce. I tak jednoduše by se dal nazvat snímek pojednávající příběh o tom, kterak se americký voják v japonském zajetí Nick Lowell stane členem Yakuzy a co mu takové rozhodnutí přinese. Pozoruhodné je, že se o něm vůbec nic nedozvíme. Co dělal v době války, jak se do vězení dostal, prostě nic. Jen střemhlav skočíme do jeho osudu těsně předtím, než zachrání spoluvězni život, který právě má shodou okolností co do činění s Yakuzou. A tak se alespoň dozvíme, jak se do ní dostal. Klasický mafiánský příběh se však ale očekávat nedá. Ve velmi pomalém až nudnému tempu se s námětem jakoby spíše experimentuje. Po dějové stránce však scénář nic originálního v podstatě nepřináší. Jen obyčejná válka gangů a to je vše. A to ve dvou hodinách stopáže. Lecjaká moralizace či filozofování se ztrácí v nedohlednu. Oni i ty dialogy vyznívají dosti prázdně. Spíše televizní inscenace s větší výpravou, která po divácké stránce v podstatě nic nepřináší. A na to je dvouhodinová délka skutečně přehnaně moc. ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Tak fanoušci rychlých střihů, blikaček, výbuchů a celkově debilních filmů alá Jumanji 2 nebo Black Panther, by se tomuhle rozkošně brutálnímu noiru, které nikam nespíchá a podává trochu odlišnou sondu do gangsta světa, měli vyhnout obloukem. A Leto opět stylovej a téměř po deseti letech znovu v hlavní roli! ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Yakuzácký příběh z poválečných let v Japonsku. Slušně atmosferický, slušně krvavý a pro mně překvapivě s vynikajícími asijskými herci. Jared Leto jako obvykle sere mramor a pokud by v příběhu nebyl, přihodil bych další hvězdu. Film si držel mou pozornost celou dobu, škoda toho b-čkově tupého závěru. 70% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Devět let po válce se dvě ósacké rodiny (mafie) střetávají o nadvládu nad městem. Místy nudnou podívanou vyrovnávají šťavnaté scény, kdy si obě rodiny vyrovnávají účty a tak krev teče poměrně často. Mě ta japonská mentalita moc nebere. Všechny ty kecy o cti, zdvořilostní úklony a uřezané prsty. Ztráta času to nebyla, ale určitě brzy na to zapomenu. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Gangsterka, ktorej audiovizuálne podanie je na výši a má vychytané momenty, ale ktorá nemá dramatický ťah, je dejovo predvídateľná, krkolomne zrežírovaná, neprehladne zostrihaná a jej sociálna rovina absentuje. Tých pár vypätých scén a intenzívnych výjavov násilia novú klasiku nevytvorí. Leto suverénne najtopornejší za celú svoju kariéru. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s tématicky obdobným dramatem "Yakuza" (1974) Sidney Pollacka s nezapomenutelnýum Robertem Mitchumem v hlavní roli, totovnejnovější drama s tématikou japonské odnože mafie jakuzy pokulhává. Nemá vnitřní napětí, které by gradovalo s vývojem děje, snad s výjimkou rituálu jubitsume (ceremoniální omluva za provinění amputací jednodo článku malíčku na ruce za přítomnosti hlavy klanu jakuzy, jehož je "provinilec" členem). V některých scénách film připomíná svými odkazy "Kmotra II" F.F. Coppoly, další mafináský epos, ale Jared Leto není Robert de Niro... ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, aj trailer zaujal, ale film je jedna ukecaná nuda, síce to má slušné krvavé zabitia ale to je málo. A keď to vyzerá na akciu, tak alebo chuj z toho alebo je to len zabitie týpka/ov v rýchlom slede. Jediný koho môžem chváliť Je Leto ale sám tam nič nezmôže. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

k filmu jsem se dostala jen díky tomu, že jsem projížděla na čsfd filmy, ve kterých Jared hrál. Světe div se, tohle mi absolutně uniklo. Co  mě dost překvapilo je to, že je film natočený Netflixovskou produkcí, ale na Netflixu není. Neva.  Pustila jsem si ho docela s obavama, protože už tématika zavání průšvihem, ale ono ne! Ósaka 1954 a příběh bývalýho vojáka, kterýho dostane z vězení Yakuza za pomoc jejich členovi. Zní to jako pohádka, ale všechno je vykoupené nečím. Jared je tu až nechutně slizkej, brutální, a jeho kamennej výraz občas umí fakt vyděsit. V první scéně, kde rozmašíruje borcovi hlavu psacím strojem si člověk jen říká wtf? A ono to tím nekončí. Naopak. Co se mi ale líbilo je Japonsko jako takový, japonský obsazení a Šiori Kucuna, která je tu naprosto nádherná.  Jako celek je to za mě film, který jsem si pustila do pozadí a ve finále se od něj nemohla odlepit.  Off topic - člověka pobaví, že když posloucháte písničky 30 second to mars a říkáte si „proč má sakra tak dlouhý neupravený vousy, když mu to nesluší" a pak se v komentářích dozvíte, že se rok neholil jen kvůli téhle roli. Holt, žít jako zpěvák a herec není asi vždy úplně snadný, ale za ty prachy to rozhodně stojí.  Outsider je fajn film, v kině bych to asi nutně vidět nepotřebovala, ale jsem ráda, že se ke mě dostal.  Moje hodnocení: 8/10 ()

Související novinky

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola

Jared Leto si zahraje Andyho Warhola

22.09.2016

Vrátit se po čtyřleté pauze oscarovou rolí zní nemožně, právě to ale dokázal Jared Leto. Od Klubu poslední naděje jsme ho pro změnu neviděli tři roky, než se objevil jako Joker v Sebevražedném oddílu… (více)

Tom Hardy: zpátky do postapo Austrálie

Tom Hardy: zpátky do postapo Austrálie

05.11.2013

Přestože natáčení Mad Max: Fury Road skončilo už loni v prosinci, do dnešního dne jsme viděli jen pár fotek z natáčení. Dokonce ani na Comic Conu film nebyl propagován, i když to mnozí fanoušci… (více)

Tom Hardy ve službách Miikeho a jakuzy

Tom Hardy ve službách Miikeho a jakuzy

10.06.2013

Ó ano, tady poteče krev. Japonský řezník Takashi Miike se na stará kolena připravuje na svůj anglicky mluvený debut. A vykročil správnou nohou, protože si vybral scénář, který se v roce 2011 ocitl na… (více)

Reklama

Reklama