Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatiaľ čo záchranár Kang Ji-gu (Jang Hyuk), vysiac na lane, vyťahuje doktorku Kim (Soo Ae) zo šachty, do ktorej vletela svojím autom, na opačnom konci Bundangu, zaľudneného predmestia Soulu s takmer pol miliónom obyvateľov, otvára skorumpovaný policajt kontajner s utečencami. Po otvorení ho čaká hrôza a smrad z rozkladajúcich sa tiel nelegálnych prisťahovalcov, z ktorých len jeden akoby zázrakom prežil. Smrtiaca epidémia sa začína bleskurýchle šíriť... (sochoking)

(více)

Recenze (45)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Korejce by někdo měl naučit, jak se kašle do kapesníku :-) Ale možná je hození soplem na ksicht jinému, součástí korejské kultury? Na ostrově Bali např. je na veřejnosti běžné krkání a prdění. I když stačí se projít Ostravou a uvidíte všechny zvyky světa..... Co se týče filmu, dobře se na to koukalo, dramatické scény spalování mrtvol a na konci i slza ukápne. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejská recyklační kinematografie pokračuje. Tentokrát ale nežvýká japonské horrorové postupy, ale americké katastrofické bijáky. Ne ovšem nijak špatně. Ke konci to sice už trochu peřhánělo a jelo na neuvěřitelné náhody, ale úplně v pohodě to zvládá a táhne celou dvouhodinovou stopáž, bavilo mě to dějovými postupy (Amíci ten film asi moc rádi mít nebudou) a hlavně herecky. Prostě příjemný katastrofický film, tentokrát z jiné polokoule, než je člověk zvyklý. A navíc, je tu ta malá holčička, která vás prostě dostane. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IT'S JIGU AND HE'S NAKED!" ---------- V prvom rade vďaka Filmmaniakovi za jeho nakazený článok, keďže o kórejskej dvojke Deranged & Flu som vôbec nevedel, čo ma teší, pretože som si ho náramne užil. Je veľmi intenzívny, vizuálne prepracovaný, zhruba od prvej polhodiny nezastavuje až do konca, ponúkol mi možnosť prejsť si horskou dráhou emócií, má to najzlatšie dievčatko, aké som už dlho vo filme nevidel a tiež takú nálož krásnych žien na čele so Soo Ae (samozrejme prvú polhodinu, kým sa všetko nedodrbe), až zvažujem, že sa začnem venovať juhokórejským filmom aj mimo žánru gangsterka. Kráľom vírus filmov pre mňa aj naďalej zostáva Petersenova Smrtiaca epidémia. Bol to chytrý a inteligentný snímok, kdežto tu sa hrá skôr na efekt (nevadí mi) a na city (tiež mi nevadí). Idem sa hneď pustiť do vyššie spomenutého a ospevovaného Deranged, snáď bude minimálne aspoň tak dobrý, ako toto. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci u mňa opäť zabodovali. Z nejakého dôvodu tu chýba trailer , tak ho tu šupnem pre lepšiu predstavu do čoho pôjdete. Tento katastrofický film veľmi pripomína rovnako kórejský i kvalitný hit Daranged. Postavy si ma získali, malé dievčatko nebolo otravné, práve naopak a pri dĺžke cez dve hodiny som sa nenudil ani sekundu. Kórejské slzy boli viac než v norme a ak aj boli, tak boli na mieste. Záverečná polhodina má už šialené tempo, stále sa niečo deje, davy šalejú a chaos na uliciach sa vymyká kontrole. Pripravené stíhačky kórejský prezident neváhal zostreliť a škoda, že k tomu nedošlo, to už by bola šialená gradácia deja. Neviem prečo mnohí ohŕňajú nos, ale mne tento katastrofucký thriller príde naozaj vydarený a fakticky nemá hluché miesto. Manželka, ktorá bežne zaspí pri piatich filmoch z desiatich mala oči vypleštené na maximum. Spokojnosť a určite si časom dám reprízu. 80%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Název filmu mluví za vše! Vzdušný virus, tisíce infekcí za sekundu, 100% smrt. Ve filmu sledujeme lidské zoufalství,naději,násilí,lásku,pomstu a přátelství. The Flu je opět strhující,napínavá katastrofa s působivou myšlenkou a obrovským rozsahem. Technická stránka je slušná, obzvlášť scéna se skládkou lidských mrtvol byla více než atraktivní a šokující. Chvílemi mě štvalo tradiční Asijské melodrama,kde se řešily mezilidské vztahy a zbytečně film natahovali,ale celkově se jedná o slušný thriller,který určitě doporučuji. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení snímku probíhalo v Bundang-gu, příměstské části Seongnamu, satelitního města hlavní jihokorejské metropole, Soulu, a to od 11. května do 11. října 2013. (Conspi)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama