Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pål má velký sen: být muzikantem. Ví to jeho přátelé z dětství, Lena a Johnny. Ví to i jeho dědeček Rolle, který by byl ale radši, kdyby si Pål našel pořádnou práci. Ukazuje se, že hlavním problém pro splnění svého snu je Pål sám, který zpanikaří pokaždé, když je v sázce nejvíc. (Severský filmový podzim)

Recenze (4)

Eluin 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se skloubí skoro vše. Ve výsledku to ale není šílená patlanina (naštěstí), ale snímek, který dokáže vyloudit úsměv i zděšení během několika málo minut. I hudba (a o tu zde přece jde až v první řadě) je celkem slušná a k téhle absurdní komedii sedí jako šaty šité na míru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Adam Lundgren tady vypadá jako takovej švédskej Harry Potter, až na to, že není kouzelník a nenosí u sebe hůlku. No i když některé scény by asi nikdo jiný, než kouzelník vykouzlit nedokázal. Neplač pro mě je taková absurdní komedie s prvky dramatu. Příjemně to kombinuje všechno a vytváří tak ucelený příběh, který místy komediálně přestřelí, aby to zachránil nějakou dramatickou scénou. Mně se to ale líbilo. Třeba se nenašel jedinej herec, kterej by ve filmu nebyl sympaťák. Také samotná hudba byla hrozně fajn. Myslím si, že právě tyhle dvě věci přispěli k tomu, abych pak z filmu odcházel s nadšením. Překvapilo mě třeba i to, že na hudbě spolupracovala český filharmonický orchestr. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Tohle mi moc nesedlo. Možná, kdyby mi bylo dvacet a filmy o autistických looserech, kteří nakonec všechny nástrahy překonají a stanou se pány světa, byly nějakou novinkou. Ale takhle je to už trochu ubíjející. Zvlášť když od půlky je nejzajímavější a nejdramatičtější linie vyšoupávána na okraj a vrátí se až na konci, aby pomohla ústřednímu páru - kýči a klišé - aby to se štěstím dokodrcali k slepenému happy endu. Vyzdvihnu akorát Jonathana Anderssona v roli dealera Johnnyho, kterej má v sobě takovou zvláštní jiskru. Kupodivu tady ani v kreditech filmu neni uvedený - trochu fail, protože bez něj by ten film byl totální ptákovina. ()

Reklama

Reklama