Reklama

Reklama

Stav ohrožení

(seriál)
TV spot 2
USA, 2014, 9 h 13 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Rand Ravich

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Dermot Mulroney, Rachael Taylor, Lance Gross, James Lafferty, Max Martini, Michael Beach, Stevie Lynn Jones, Halston Sage, Max Schneider, Joshua Erenberg (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po únosu dětí prominentních osobností je svět ve Stavu ohrožení. Agentka FBI proto musí spojit síly s agentem Tajné služby, aby zabránili národní krizi. Během školního výletu se studenti elitní Ballardovy střední školy z Wahingtonu D. C. stanou obětmi únosu. Až na jedinou výjimku jsou to všechno potomci mocných a bohatých magnátů, diplomatů a politiků. Dokonce mezi nimi nechybí ani syn amerického prezidenta. Únos způsobí národní krizi a vyvolá stav ohrožení. Mladý agent Tajné služby Marcus Finley (Lance Gross) se od začátku ocitá ve středu dění, protože během incidentu střežil „prvního syna Ameriky", byl postřelen, ale přesto se mu podařilo částečně narušit plány teroristů.
Po příkazu z vyšších míst začne Finley spolupracovat s agentkou FBI Susie Dunnovou (Rachel Taylor), která má případ na starosti. Jenže ani pro ni nemá případ jednoznačně černobílé kontury. Její starší sestra, ředitelka mamutí společnosti Meg Fitchová (Gillian Anderson), je totiž matkou jedné z unesených. Brzy se ukazuje nejen, že Dunnová sdílí s „neteří" nečekaně blízké pouto, ale i to, že únos je součástí mnohem většího a složitějšího spiknutí. Agenti budou muset společně překračovat právní i morální hranice, aby je nepohltily zrádné vody nejvyšších sfér moci a korupce. (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrný thriller, který sem tam dokáže příjemně překvapit, ale jinak je to přehlídka klišé a většinou dost tupých dialogů. Ale zatím mě to i díky sympatickému hereckému obsazení celkem baví. První tři díly - 60% K mému překvapení se to po těch nemastných neslaných prvních dílech velmi slušně rozjelo a výsledkem se stala vcelku povedená napínavá podívaná, i přes to trochu překombinované finále. Jsem ale ráda, že zůstalo u jediné sezóny, ačkoli tvůrci by očividně rádi pokračovali dál, kdyby jim to stanice neutnula. 1. série - 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí komedie! Scully, what the hell did You fall into? UPDATE: 4 epizody za mnou - je to tak přehnaně melodramatické, že si tu legraci vlastně užívám... vetřím zrušení, jinak vážně nerozumím logice diváctva v Americe. ()

GeusX

všechny recenze uživatele

První dva díly. Průměrný thriller, který se sice pokouší překvapovat zvraty, ale jinak ničím nevyniká. Ale dá se na to celkem obstojně koukat. Ještě se na nějaké další dily podívám... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dnešné seriály sú filmy na pokračovanie. Majú viac než slušnú rozpočtovú a hereckú kvalitu. A v tom má práve Stav ohrožení smolu. Tento seriál totiž prišiel s cca desaťročným oneskorením. Dnes už tá béčková zápletka (aj keď miestami naberá áčková charakter) s céčkovými hercami jednoducho na ohúrenie nestačí. Napriek tomu si seriál získal moju pozornosť a vyvolal vo mne chuť sa dopracovať až k vyústeniu zápletky. Je škoda, že Stav ohrožení končí po prvej sérii, ale dosť možno mu neúspech u amerického publika umožnil skončiť v najlepšom. ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Že by Krize scénáristů ?? Tak už to dík poměrně zásadně absurdní primární zápletce a často silně nablblým dialogům vypadá, že jsem opět skočil na špek.. Tentokrát třeba Gillian Anderson, která s přibývajícími roky vypadá překvapivě čím dál tím lépe, a rozhodně i žánrově osvědčenému bardovi Phillipu Noyceovi, který naopak vypadá čím dál tím hůře, protože ten si nakonec odřídil pouze pilotní epizodu, byť projekt epizodu od epizody vypadá lépe, téhle novinky od Foxů, která touží být novou Čtyřiadvacítkou.. Ani Prima letos na podzim nemá příliš šťastnou seriálovou ruku, takže u mě osobně nelze mluvit o nějakém extra zklamání.. Nicméně nebudu hulákat hned zkraje a počkám si.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaný únosový thriller jak z 90. let natažený do formy 13-dílného seriálu. Stejně brakově napsaný scénář (ale spíš v tom dobrém slova smyslu), občas stupidní chování postav a kotel nelogičností, ale Crisis je především napínavý popcorn, který mi trochu kazil fakt, že na něm bylo až příliš vidět, že je to levný televizní seriál a to zejména v momentech, kdy tvůrci využívali ne moc kvalitní CGI, aniž by zrovna museli. Co se scénáře týče, byl slušně překombinovaný, ale ve výsledku dával jakž takž smysl a seriál byl slušně ukončen, byť si tvůrci neodpustili otevřená vrátka pro případnou další řadu, která díky bohu nenastala, protože by to bylo tutově akorát vaření z vody. Formát minisérie Crisis sedí perfektně. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Thrillerové drama o únosu autobusu s dětmi bohatých a vlivných rodičů, včetně prezidentova syna. Ač to vypadá na Hostages s rozsáhlejšími možnostmi směřování děje, vidím to spíš na epizodní využití jednotlivých rodičů proložené skuhráním unesených teenagerů. Zatímco Hostages řeklo hned v prvním dílu, o co jde a dokázalo stanovený cíl krásně rozvinout, zde zatím netušíme. To by samozřejmě nevadilo, ale vadí mi očividná věková přístupnost seriálu = tvůrci si opět nedovolí za každou cenu zabíjet postavy (seriál jde rovnou o příčku dolů na rozdíl od syrovějšího a reálnějšího The Following). Pilot mě tedy v setrvání u seriálu nepřesvědčil, ale i tak dávám za smysluplné dialogy poměrně slušných 60 %. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Roztahání jednoho příběhu, který díky prominentním dětičkám nabízí spoustu možností, je více než dobrý nápad. Žádná epizodnost, jen gradující zápletka, která však začne postupně zabředávat do všech možných klišé a stupidity... Menší počet dílů není na škodu a ani nijak nevadí, že více se jich už ani nedočkáme... ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Konečně se kanál rozhodl to po půl roce dovysílat a můžu to zhodnotit jako celek. Jde o hodně slušný thriller, má to propracovaný scénář, chválím kvalitní herce, ne už tolik trochu levné efekty a vyjma slabšího zakončení si to po celou řadu udrželo vysokou úroveň. S bídou to dovysílali, takže s druhou řadou asi počítat nelze, na svém původním hodnocení ale nic neměním > 4*. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

De facto zas jeden takový nenáročný seriál, co odsejpá nehledě na to, že má jisté mezery. Finále (poslední dvě epizody) jsou dokonce tak hektické, že dávají prostor k logickým nesrovnalostem ještě víc než předtím, protože se skáče od scény ke scéně a divák má kolikrát dojem, že určitý sekvence byly pro urychlení děje záměrně vystřiženy. Do posledních vteřin je také nejisté, jestli k postavě Gillian Anderson, kvůli které jsem tohle zkouknul, máte cítit (anti-)sympatie, každopádně za to může opět scénář, ona by zas Megan Fitchová nebyla bez Gill tím pravým ořechovým. Mě tahle krize prostě bavila, tak ji nebudu házet do průměru :) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dve hvezdy navic za skvostne vypadajici Gillian. Jinak ani nemam moc silu to komentovat...nejde o to, jak je to natoceny, ale je to naivita od a az do z, scenar pro debily. A kdyz uz, tak proc daji do hlavni role takovou nesympatickou osobu jako Rachael Taylor? Ach jo, kam se to ta Gilli zase dostala. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

1.- 5. diel: Napínavý dej, dobre napísané dialógy, prekvapivo sympatické postavy - ak majú autori premyslené, kam vlastne chcú ísť, Crisis by sa mohol ukázať ako veľmi slušný seriál. 6.-13. diel: Hoci sa ukazuje, že to autori majú premyslené, dej nejako stagnuje a až tak ma to neberie ako na začiatku. Aspoň, že to ako tak uzavreli, keď ich už zrušili. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení celé sezóny/seriálu: Nakonec to bylo slušně napínavé a propracované. I když bylo ve scénáři poznat, že si nechávali otevřená vrátka na další sezónu, jsem všemi deseti pro zakončení v nejlepším. Hlavní záporák je dostatečně temný badass, takže není automaticky dáno, že děcka jsou nedotknutelná a klaďáci přežijí. Zápory vidím v občasné překombinovanosti, hlavně u postavy Gillian Anderson. I když postavy a jejich rodinné problémy dostaly dostatek prostoru, nikdo mi k srdci nepřilnul. Ale takhle si představuji seriálový thriller. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Standardní zápletka únosu dětí s následujícími požadavky nesoucí vliv až do nejvyšších míst. Téma hojně používané převážně v celovečerních filmech 90. let. Seriál dává možnost více rozvinout charaktery postav a jejich vývoj. Svým vyzněním hodně připomínající úspěšný seriálový počin '24' v jediném díle neubírá na tempu a přísně si udržuje své napětí. Byť se tu střídá jedno klišé za druhým, svoji atmosférou může vřele konkurovat. Jedná se takřka o pop-kornovou zábavu, která splňuje veškeré své atributy. Přesto mohl být scénář daleko více zpracován. Více hrozeb a větší vyobrazení bezmocnosti všech, kteří se snažili zachránit co se dá, by dodalo daleko temnější atmosféru. Ale i tak to nedopadlo zase až tak špatně, abych si nedovedl představit další sérii. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Já se domnívám, že se jedná o dobrý seriál. Zajímavý námět a scénář plný akce, občas trochu přitažené za vlasy. Black agent v pohodě, white agentka na přesdržku, parchanti taktéž. Andersonka moc prostoru nedostala. Poslední díly byly hodně urychlené vzhledem ke zrušení seriálu (alespoň se díky tomu pořád něco dělo). Povedené dílko. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Dermot Mulroney jako skvělý záporák, Gillian Anderson a Rachael Taykir na které je radost spočinout okem. A to jsou vlastně všechny klady. Zbytek je podprůměrná sračička. ()

Reklama

Reklama