Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Nguyen (Cung Le) je veterán, ktorý sa nedávno vrátil zo služby v Iraku a trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Hoci sa snaží vybudovať si okolo seba pokojné prostredie pre život v moteli, kde býva, všetko sa v okamihu zmení, keď zachráni mladé miestne dievča pred skupinou násilných príslušníkov Árijského bratstva. Počas akcie sa však nedokáže udržať na uzde, v dôsledku čoho niekoľkí členovia bratstva prídu o život a ďalší sú vážne zranení. Hneď vzápätí sa John i jeho rodina stávajú hlavnými objektami pomsty zo strany Hollisa (Dolph Lundgren), krutého a nemilosrdného vodcu organizácie, ktorý má navyše o zachránené dievča osobný záujem. (Incantator)

(více)

Recenze (18)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veterán z Iraku sa pred mafiánmi zastane miestnej štetky, za čo mu zabijú rodinu a tak si musí podať celý gang. Dosť úbohý akčný film, ktorý by snáď nezaujal ani v zlatej ére akčných video-béčok 90. rokov. Otupne natočené, so slabými súbojmi a hlavným hrdinom, ktorý je totálne mimo; necharizmatický Vietnamec bez hereckých predpokladov čo na obrazovke iba nudí a jediné svetlé momenty filmu tak prinášajú Dolph Lundgren a Vinnie Jones. Za každého z nich dávam aspoň po tej 1*, aj keď v tých záporných úlohách vlastne moc nepredvedú a Dolph má ešte k tomu na hlave ohyzdnú parochňu, v ktorej vyzerá ako obstaróžny mentál. Neviem či majú s režisérom zmluvu na nejakú sériu filmov, keď sa s ním zahadzujú už 3x, no dúfam, že to dlho nepotrvá, pretože v takýchto spatlaninách ich je škoda. Každopádne, bez nich by to bolo na odpad. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak já jsem nakonec docela spokojenej. Měl jsem obavy co zase ten Taliánskej netalent a oblíbenec kolegy mzss1 ZASRANY vyvaří za píčovinu a on je to nakonec celkem na pohodu bezmozkovej brutální nářez. Tentokrát žádnej rádoby komplikovanej příběh ze spoustou stupidních postav a dementních keců, ale jednoduchej přímočarej akčňák o pomstě. Sice už stokrát viděno, ale co už z nějakou originalitou na tomto poli už asi v dnešní době počítat nejde. Hlavně když to odsejpá a tady to odsejpá slušně. Věděl jsem už před tímhle filmem, že Cung Le je zdatný masakrátor a tady to potvrzuje jakož to válečný veterán kterýho mučil Taliban mu kapku straší ve věži chce najít klid místo toho pomůže přepadený ženský přičemž zmasakruje chlápky který má pod palcem místní zločinecký boss v podání Lundgrena ten ani nemrkne okem a jako adekvátní trest za tuto troufalost mu nechá zaživa upálit rodinu. Hlavní hrdina se tímto mění v nezastavitelnýho magora kterej tu z výrazem nasranýho terminátora likviduje každýho kdo mu přijde pod ruku. Obvzlášť jeho rychlý precizní a surový likvidace protivníků jsou opravdu efektní a dobře se na ně kouká. Jinak, ale musím konstatovat, že se pořád Serafini bitky točit nenaučil. Tady jich je sice dvakrát tolik co ve dvou předchozích filmech dohromady, ale opět to místy kazí ty naprosto zbytečný debilní zpomalovačky, bez kterých by to prostě asi nešlo nebo co. Jinak Vinie Jones tu má jak už bývá poslední dobou zvykem asi 10 minut a ani Dolph se opět nijak nepřetrhne v závěrečném souboji předvede pár výkopů, ale nic čím by vybočil ze standartu posledních filmů. Nicméně po herecký stránce obstál a musím konstatovat, že tu hraje (mimo jiné opět ze zajímavou vizáží) asi toho nejodpornějšího parchanta ve svý kariéře. Zatím co jinde i když byl záporák, tak hláškoval svým projevem si získával diváka na svou stranu prostě mu nešlo nefandit. Tady už od začátku tušíte, že zemře a nebude to zrovna příjemná smrt. Dolph tu prostě hraje tak bezskrupulózního hajzla, že si nic jinýho nezaslouží a to ho mám opravdu rád. Takže takhle měl jsem o tohohle Švédskýho vazbiče opět v režii toho Taliána přiblblýho trochu strach, ale z klidem můžu konstatovat, že tohle je úplně jinej level než Ambushed (zaplaťpámbu!) a pokud se na to nechcete dívat kvůli Lundgrenovi, kterej už to přeci jenom má trochu na háku (jsem jeho skalní fanda, ale netvrdím, že to nevidím) tak se to určitě vyplatí shlédnout minimálně kvůli Cung Leovi, kterej se tu fakt z ničím nesere. Film je drsnej krvavej a přímočarej. Víc snad od béčka podobnýho typu a režiséra ani nelze očekávat.60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak co tu máme ? Další béčko s Lundgrenem, ikdyž zde hrál menší roli a to záporáka. Dokonce jeho vzhled byl trochu jiný. Vlasatý a vousatý jak nějaký bláznivý muzikant, ale proč ne ? :-) Sice, to není ono, ale celkově měl dobrou roli, ale bohužel ne moc využitou. Hlavní hrdina Cung Le byl takovej obyčejnej, moc mě teda neoslnil. Jedině měl pár slušnějších soubojů, ikdyž opět nešlo o nic převratného. Ostatní herci šli, ale nic extra co bych si zapamatoval. Jeden uknouranej grázl mě přímo sral. :-) Akce tu je, tak akorát a je nesmírně obyčejná. Souboje jsou celkově asi nejlepší. Nějaká přestřelka tu taky je. Docela urychlený konec, příběh takový nepříběhový. Celkově nadšený moc nejsem, ale na druhou stránku oproti béčkům, které jsem si poslední dobou dával, tím myslím nádhery typu Falcon rising (2*), Good man (2*), Blood of redemption (1*) atd je toto hezký krok dopředu a přijatelná změna. Ikdyž jsem na film prakticky hned zapomněl, tak mi aspon nepohnojil večer a nebyl to ztracený čas. Ono, v poslední době je těžké natočit béřkový akční filmy a i všeobecně filmy. Většina aspektů je už ohraná no. Hudba zde byla normální. No, co k tomu už dál dodávat, prostě mě to moc neuchvátilo a zase vůbec neurazilo, takže čistý průměr. Nejslabší 3* možnou dávám - aspon tak. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle mě fakt nebavilo.. akce skoro žádná, Lundgren si tam boxuje nasranej do pytle, pak na konci ze sebe dělá největšího hajzla, Kung lí je charismatickej asi jako šmigrl papír, nevěřil jsem mu ty jeho sympatie, Jones ukáže plešku tak cca na tři minuty.. no prostě nuda a žádná akce hlavně tak očem to pak je, tohle me nebaví. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Akční dno, úplná katastrofa, příběh který obtěžuje diváka už tím že je, akční scény hloupě zpomalovány a třistakrát viděné, unylá choreografie, prostě nuda a nuda a nuda... musel jsem to přetáčet, ani finální bitka nestojí za nic. 0/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Po filmu dračí oči jsem si po druhé všiml herce Cung Le.Na něm jediném je asi tak vidět nějaká ta věrohodnost...Děj průmerný akce je podprůměrná.No a třešnička na dortu je Lundgren s dlouhými vlasy a bradkou......40 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně drsný snímek, který nehraje nutně na to, aby byl naturalistický, ale ono někdy stačí i jen ty scény, které si domyslíte. Dolph Lundger zde má neskutečný zjev, kdy jsem se musel opravdu smát ve chvíli, kdy jsem poznal, že je to on. Není to nějak převratný snímek, ale jako řemeslo je to dobré, dostačující. Asi jsem vyměknul, ale tohle je docela dobrá jízda. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak Dolph tady vypadal jak brácha Hogana nebo vodník Česílko ještě jsem se nerozhodl komu byl podobnej víc. Cung Le je dobrej fighter to že je v UFC ostatně mluví za vše a i v tomto snímku něco předvede. Bohužel souboje by chtěly lépe natočit každopádně konec, kdy to Cung kuchá nožem vlevo i vpravo vše co se hejbe je docela mazec. Film mě nenudil a i když to není žádná pecka tak jako jednohubka naprosto v pohodě a závěrečný fight Cung vs Dolph se docela vyvedl i když mohl být delší. PS : Po dlouhém uvažování jsem se rozhodl že Dolph byl asi víc podobnej tomu Hoganovi, ale mít ty vlasy zelené byl to Hastrman jak vyšitej... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dolph míval na víc a tento snímek je už bohužel jen pro smích. Legendy akčních 80desátek nám pomalu odchází a nový Hollywood neumí vyprodukovat slušný scénář na akční úrovni! Svoje zklamání neumím popsat....... 40% ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Lundgren s vousy, dlouhými vlasy a v záporné roli? Mučení, špinavost, kruté mlácení lidí? Děkuji pěkně, ale na tohle už jsem fakt starý. Tohle od Lundgrena nechci. Hudba: Justin Raines, Brian Jackson Harris & Michael Wickstorm ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla hodně špatná akční blbost. Když pominu slabej příběh a strašácky vyparáděnýho Lundgrena, tak nemůžu pominout Serafiniho špatnou režii. Takhle strašný akční scény snad ani není možný natočit. No vlastně evidentně je. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na to, jak strašně špatně to Giorgio Serafini natočil, tak musím s mírnou dávkou tolerance přiznat, že to ještě nakonec není ve výsledku zas až tak mizerný. Samozřejmě, negativa zde výrazně převažují, ale třeba souboje vesměs ujdou a je jich poměrně dost, občas dokonce ulítnou i k docela slušné nekompromisnosti, což se dá pak tvrdit i hlavním hrdinovi, který zvlášť ke konci řádil už fakt hlava nehlava a s nikým se fakt nesral, což vždy potěší, a co je důležité, celé se to odehrává ve slušném tempu, takže to docela příjemně uběhne. Tak a teď k těm negativům. Opakuji, tvůrčí zpracování je na úrovni televizního patlala, zvlášť ze začátku podivný styl vyprávění, nevhodné střihy, zvláštní zacházení s postavami, to vše je strašně rušivý a hloupý, že to skutečně celkový dojem pak hodně narušuje. Problém jsem měl i s obsazením ústřední role, Cung Le je možná dobrý bojovník, ale jako herec nemá ani talent, ani charisma a prostě hlavní roli nemá šanci utáhnout. Můj superoblíbenec Dolph Lundgren tu pak především díky své vizáži předvádí karikaturu na záporáka, fakt nechápu, o co mu s tím kňourem pod nosem a dlouhým pačesem šlo, je tu jak nějaký německý pornoherec ze sedmdesátek, no děs. A co se týče zápletky, to je po milionté omletý zářez o mstiteli, bez jakékoliv inovace, nápadu, zajímavosti, nicméně jak už jsem zmiňoval, kupodivu to ani na chvíli nenudí a pořád se něco děje, i když jsou to tedy chvílemi pořádné blbosti. Celkově je to tak jen zkrátka další z mnoha, a mnoha tuctových, převážně nekvalitních akčních béček, které tedy sice nepřináší absolutně nic nového, ale přežít se dá tentokrát naprosto v pohodě. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Hrozné klišé. Hrozné obsazení. Delfín Lungren snad nevypadal víc trapně než v tomto počinu. Jeho look byl něco nevyslovitelného, takhle si krutého drogového bosse opravdu nepředstavuji, strašněj úlet, a co se týče Cunnilinguse Lea, tak ten nevypadal tak strašně a neřikám, že neumí, to ve filmu dělá, jde mu to, o tom není pochyb, ale je jasné, že než se tahle tlama z Vietnamu otočí a kopne, tak např. Scott Adkins by si stihl dojít na záchod, důkladně si omýt ruce, osušit je, pak si dát svačinu a stejně by stihl tomu kopanci uhnout. No, prostě bída!!! ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalší na pažbe Serafinovych zárezov nulity, vymývania, pekelnej kamery a nulovej akcie. Nudný klišovitý príbeh okorenený extrémne zle zvolenými spomaľovačkami, krkolomnými bojmi a nadmieru zbytočnou brutalitou. Samoúčelne detské vykreslenie korupcie, hodnôt, gangov. Všetko v lacnejšom nasnímaní ako poľský výrobok. Pomyselnou zdochlinou je dlhovlasý Švéd, kde pre naše šťastie sa s dlhými vlasmi objaví len krátko. Lebo keď vám film lezie na nervy už od začiatku, Doplh je zárukou amoku. (Videné 19.12.2019, filmplus archiv) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších mstitelských filmů, co jsem viděl. Akční scény jsou tu všehovšudy tři, všechny nenápadité a ještě většinou natočené zpomaleně. Film je tak na celovečerní stopáž natahován spoustou zbytečných stupidních dialogů a stejně zbytečných vedlejších postav. Herci jsou nemožní a Dolph je tu dohromady tak deset minut (a ta dlouhovlasá paruka mu vůbec nesedí). Mé doporučení: nebrat ! ()

Reklama

Reklama