Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyria priatelia – John, Ben, Tim a Michael – okradnú v Londýne nesprávneho človeka. Nesprávny človek sa vyznačuje tým, že potom, ako urobíte prvú a zároveň i najzávažnejšiu chybu – necháte ho žiť – vám pôjde po krku až za hrob! A navyše, ak sa dotknete i jeho masívneho zlatého prsteňa, na ktorý je veľmi chúlostivý, máte istú záruku, že okrem vás bude trpieť i vaša rodina a vaši blízki. Olúpiť Golden Polea (Vinnie Jones) bolo prvou veľkou chybou našej štvorice (pričom obzvlášť Michael je v tom naozaj nevinne). Tou druhou bolo narodiť sa s hlavou bez mozgu a omylom si za ukradnuté peniaze kúpiť letenky na dovolenku miesto Malajzie do Litvy... (sochoking)

(více)

Recenze (52)

POMO 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina to zachraňuje, přesunem na venkov a vkročením tamnějších postav do příběhu je už i docela vtipná. Ale to neustálé naprosto nelogické objevování a potkávání se postav kdykoliv a kdekoliv, které se ani nesnaží tvářit jako absurdně náhodní, film stahuje na úroveň laciné taškařice. Co u filmu naopak potěší je, že si Litevci, přiznávajíc obdiv ke Guyu Ritchiemu, natočili odsýpající zběsilou žánrovku s britskou akční hvězdou, odehrávajíci se zčásti v Londýně. A že se v ní nebáli až karikaturisticky přepáleně pojmout svoji zemi jako “východoevropský prdelákov” plný zlodějů, úchyláků a nejhrubšího vidlákovství. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

"Taky mám své sny. Chci se stát filmovou kritičkou." Přízemní zábava pro to, co mají smysl pro černý humor a pořádnou dávku nadsázky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Buranský humor založený výhradně na tělesnosti a stereotypech o východní Evropě. Působí to sice filmověji než třeba náš Troška, ale v obsahu zas až takového rozdílu není. Chvíli - dejme tomu půlhodinu - je to snesitelné a občas i úsměvné, ale když postupem času člověk pochopí, že jiných vtipů už se nedočká, začne to být spíš ubíjející a trapné. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Lithe-fuckin-what? Okej chill, máme tu jednu slavorum verziu Podfucku skríženú s Hangoverom, bez budgetu ale s nadšením. A Viniem ako bonus. Velivis nie je Ritchie, ale má napozerané a vie dávkovať tempo, humor aj bizár. Síce vidlami a v šušťákoch, ale who cares. Sme na litovskej svadbe. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť divoká a občas i vtipná jazda, ktorá sa inšpiruje gangsterskými filmami G. Ritchieho a šialeným tempom E. Kusturicu. Isté je, že V. Jones má proste na takéto úlohy ksicht a asi ťažko ho niekedy budeme vidieť v romantike. Vo filme je množstvo postáv a postavičiek, množstvo divokých situácií i neuveriteľných náhod. V mnohých z nich sa však dosť prestrelilo, iste si pomyslíte, že menej je niekedy viac, no na jeden zábavne ladený večer to stačí. Ten, kto nikdy v živote nedvíhal liatinový radiátor asi uverí koľko kilometrov sa dá s radiátorom nabehať, ale ok. Je to komédia a zopár vtipov sa tu vydarilo. V tom záverečnom zmätku sa akosi pozabudlo na zopár maličkostí ako prsteň, priateľka na telefóne či imigranti v lese, ale dá sa to prežiť. Na jedno pozretie. 60%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

To už každý vidlák točí teraz filmy a úplne každý jeden, kto sa vie vidlami oháňať, v nich už aj hrá! A ešte Vinnie Jones... Kvalitná buranská zábava! Ja už na toto nie som... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Je to buranské, nad Míru vulgární, trošku Troškovité, to je všechno pravda. Ale moc se mi líbilo, jak Boží mlýny intenzivně a rychle mlely a tím se krásně bavil. Na IMDb 72% ...to by tak přibližně odpovídalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů přiblížit se Ritchiemu a podle mě se to docela zdařilo. Režisér tu sice neměl k ruce, kromě Vinnieho Jonese, solidnější či známější herce a když přesunul děj do Litvy, nevyhnul se jistým archetypálním zobrazením Východu, ale na druhou stranu policajti tu aspoň nejezdí v žigulících a prostředí Vilniusu není depresivním obrazem vyrabovaného panelákového sídliště, jako třeba Bratislava (nebo co to bylo) v Eurotripu. No a hlavně má film neutuchající tempo a spoustu vtipných momentů, které sice nejsou nijak originální, ale mě se trefily do nálady. 70% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tajné přání, že by mohlo jít od další Sbal prachy a vypadni, vezme zasvé po deseti minutách, kdy začne být čím dál víc zřetelnější, jaká peachovina to bude. Že to má k dnešnímu dni 82% na IMDB?!! Konec světa se blíží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vdaka zabavnemu traileru a ucasti Vinnieho Jonesa som sa tesil, ze sa po dlhsej dobe dockam kvalitnej gangsterky v style Guya Ritchieho. Lenze vysledok je zase sklamanim. Technicka stranka je v poriadku. Akcne sceny su prehladne, obcas sa najde cool nezvycajny zaber, tempo je dynamicke, hudba tomu dodáva drajv. Ale problem vidim v scenary. Sice si dal scenarista a reziser v jednej osobe zalezat na tom, aby vsetky linie na konci do seba pekne zapadli ale samostatne linie mi prilis zaujimave nepripadali. Ustredna stvorka mi bola uplne ukradnuta a bolo mi jedno ako skoci a ani ostatne postavy neboli blaznive natolko, aby boli zabavne. Spasou nie su ani dialogy na ktorych film nestoji a ziadna poriadna hlaska, ktoru by ste si s kamaratmi citovali sa tu nenajde. Vinnie Jones tu hra velmi slaby odvar svojich kultovnych drsniakov. A ostatni herci ani nestoja za zmienku. Vysledkom je tučný stejk bez chuti, ktory poriadne nezaženie hlad fanusika tychto blaznivych gangsteriek a radsej nech si znova dopraje nejake staru dobru klasiku, ktora mu bude chutit ovela viac. 5/10. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda! Představte si Pařbu ve Vegas a místo světla neonů města v poušti dosaďte litevský venkov. Nefalšovaná buranská šílenost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Sem tam je to i docela vtipné. Hlavně se mi líbí, že z Británie přišlo něco, co je sice akční a je to thriller, ale má to v sobě alespoň nějaký ten humor, není to celé až moc vážné, což už mi na současných Britských kriminálních filmech prostě vadí. Ten humor tady je hodně jednoduchý, ale tak na ten průměr to stačí. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ako tak čítam komentáre, nie som jediná osoba, ktorá si pri sledovaní filmu vybavila "majstra" Trošku. Trápne momenty sa striedajú s vtipnými a nudnými. Hodnotím s privretými očami. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Trocha Tarantina, trocha Guy Ritcheho, Kusturicu, ... Ale najviac sa mi páčilo, že si Litovčan robí srandu z vlastných. (Nie ako v Hosteli, príp. v Eurotripe, kde si Amíci robili srandu z Európanov.) Klasická oddychovka, kde dá zasmiať a najpoužívanejším slovom je "fuck" a Vinnie tentoraz nesklamal. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No ja som sa celkom dobre bavil. Možno to bolo tým, že som mal už trošku vypité. Film je zvláštna zmes, druholigového Kusturicu, Guya Ritchieho a buranskej komédie. Do toho plné vrece mýtov o postkomunistických zapadákovoch. V Litve som bol a nie je to také hrozné. Napriek tomu som sa na východoeurópskych klišé celkom bavil. Ak už režisér a scénarista v jeden osobe niečo zvládli, sú to situácie. Veľa vecí je slabých ale tie situácie sú fakt bomba. Páni Angličania to fakt poriadne schytávajú. Zasmial som sa viac ako pri niektorých amerických veľko komédiach. Nápady Emilis rozhodne má. Príjemné prekvapenie od niečoho, kde som nečakal absolútne nič. 3,5*, veľmi málo chýbalo aby som dal štyri (možno pivo dve). ()

Reklama

Reklama