Reklama

Reklama

Zločiny nad Seinou

(seriál)
  • Francie Jo (více)
Francie / Velká Británie, 2013, 6 h 56 min (Minutáž: 52 min)

Hrají:

Jean Reno, Jill Hennessy, Orla Brady, Wunmi Mosaku, Sean Pertwee, Eriq Ebouaney, Joe Tucker, Hugo Becker, Nicholas Gleaves, Matthew Marsh, Patrick Baladi (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V tomto koprodukčním kriminálním televizním seriálu se setkáme s policejním vyšetřovatelem z oddělení vražd Joachimem Saint-Clairem (Jean Reno), kterému všichni říkají Jo. Společně se svým mladým kolegou Marcem Bayardem (Tom Austen) řeší řadu závažných zločinů na nejznámějších pařížských místech a také se snaží urovnat vztahy se svou dcerou Adèlou s pomocí jeptišky Karyn. (Trajektt)

(více)

Recenze (26)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jo. Jo je totiž nejen původní jméno serálu, ale také jméno hlavního hrdiny kterého si střihnul Jean Reno. Pro mě celkem překvapení. Ne že by mu seriálová role neseděla, ale spíš ten zub času co se na něm podepsal. Ale k věci. Nejdřív plusy: je to krátké a nestihne se okoukat. Také zápletky působí originálně a "zamotaně" (a to neublíží). Krom případů tu máme na pozadí i dějovou linku. Teď mínusy: Krom případů tu máme na pozadí i dějovou linku. A ta dějová linka je tak nějak od ničeho nikam. Prostě nastoupíte do rozjetého a pak vás z toho samého doslova vykopnou. Při začátku závěrečných titulků poslední epizody jsme si připadal tak nějak ošizen a okraden o pořádný závěr série (když už ne celého seriálu). Tím se prakticky celé Jo degraduje na ubohý průměr :(. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jean Reno jako značně opotřebovaný a životem unavený policista, který má problémy s vlastními závislostmi a vztahy k jeho blízkým jsou téměř v troskách - tohle pojetí hlavního hrdiny připomíná Branaghova "Wallandera" a stejnojmenný (pro změnu britsko-švédský) kriminální seriál. (Ostatně, oba seriály spojuje i jméno titulní postavy v originálním názvu a také představitelka jedné z ženských rolí, Orla Brady, která na svůj věk vypadá víc než dobře.) Krátká stopáž nedává mnoho prostoru pro rozehrání komplikovanějších zápletek a první epizoda je poněkud pomalejším rozjezdem celé série, ale u mne zatím dobrý. Tedy za tři - uvidíme jak se to vyvine. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Rena, kterému stačí stát na scéně a nic neříkat, a má charisma až na půdu, a hvězdička za pařížské lokace. Jinak se nedivím, že seriál propadl a další díly se netočí. Je to anglicky mluvené pro angloamerické země, proč ne, ale celkově je to tupé. Třeba první díl - kriminalisté přijdou v počtu snad tří detektivů (wtf?!) na místo činu, kde prostě během asi dvaceti sekund odhalí souvislost s Posledním soudem na katedrále, trumpetami a propíchnutými ušními bubínky. Pak se nám místo napětí nebo nějaké atmosféry dostane roztěkané kamery po opici a spousty slovního a dialogového balastu, mezi čímž se Reno snaží vypadat drsně, ale žel mu scénář nedává moc prostoru jako třeba v Purpurových řekách. Takže je z toho tupá selanka, kopie kopií všech kriminálek CSI apod. Spousta klišé, minimum akce a hlavně minimum originálních nápadů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som len pilot. A podla neho to vyzera na tuctovu kriminalku v ktorej nahodou hra môj najoblubenejsi herec. Co je prilis malo na to, aby som sledoval dalsie diely. ()

Helo

všechny recenze uživatele

Další kriminálka, která vybočuje snad jen postavou Jeana Reno, jinak pořád to samé již tisíckrát viděné. Viděn jeden díl, a tak nebudu hodnotit, ale ani koukat dál. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

První díl se mi nezdál nic moc, ale další už byl lepší a pak ještě lepší. Je to střízlivé, jak asi běžná kriminalistika je, takže to má formát jisté poctivosti. Jo St-Clair je zkušený polda z kriminálky, který zdaleka nedělá vše předpisově, chlap bez svatozáře, který lecos v životě pokazil a má víc za sebou, než před sebou. Právě jeho osobní život, je jakýmsi tmelem, spojujícím jednotlivé případy, jinak samostatné, jak už tak příběhy vražd a vrahů bývají. Epizody mají cca 45 min., tedy méně, než těch 52, jak je zde zatím chybně uvedeno, ale ten čas je využit s "profesionální rutinou", která dodává realistický rozměr. LiVentura tu píše, že nemá kriminálky rád, tak potom nechápu, proč na to kouká. Tohle je naopak určeno těm, kdo je rádi mají, ty střízlivé, realistické, s trochou koření, třeba v podobě zkušeného policajta. Já k takovým patřím, to nebudu popírat, líbí se mi moc např. Jesse Stone a Jo St-Clair mi také sedí. Epizodu od epizody víc. Takže bych byl rád, kdyby bylo i více, než zatím uváděných 8 částí. Čímž ovšem nemyslím "nekonečný seriál", co pak ztratí všechny původní atributy. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tuctová kriminálka s už postarším Jeanom Renom odohrávaúca sa v prostredí Paríža. Dieru do sveta určite nespraví, ale ani nikoho neurazí. 55% ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Pekny a koukatelny serial,kde hraje Jean Reno komisare.Mne se to libilo.Jeden z tech lepsich serialu...Reno se mi zde libil.Jeho kolegyne take.Davam 60 procent.Tento francouzsky krimi serial neni vubec spatny. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popravdě byl jsem překvapen účastí Jeana Rena v tomto TV seriálu. Proč se k tomu zaprodal? Unaveného stárnoucího policistu ztvárnil výtečně, ono jak jinak, ale proboha proč pro televizi? To ho akorát zničí. Seriál totiž nepřináší vůbec nic nového. Drama žádné, akčnost teprve ne. Jen se tu konverzuje a to je při návalu daleko lepších krimi seriálů z Ameriky či z Německa rapidně málo. Akční scény být nutně nemusí, ale aspoň to drama kdyby bylo. Takhle je to seriál při své nezáživnosti akorát tak na uspání. Škoda. Od Jeana Rena bych čekal daleko víc. ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Po spoustě skvělých filmů se Jean Reno pustil i do krimi seriálu. Vždyť ono je to dneska v módě, aby filmoví herci zazářili i v seriálu. A i když se to Jeanovi zase až tolik nepovedlo, proč ne? Krásná Paříž, slušné zápletky a zajímavé vyšetřování, ale většinou opravdu slabé konce a řešení případů. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Nie práve vydarená kópia amerického brata (resp. bratov, už aj za veľkou mlákou je toho až príliš): Snaží sa to tváriť veľmi cool a s ničím novým to neprispieva. Načo kopírovať niečo, čoho je dosť? ()

subic 

všechny recenze uživatele

Jean Reno jako policejní vyšetřovat v televizním seriálu? Ne to není chyba tisku. Obdobně jako nedávno Til Schweiger v německém kriminálním cyklu Místo činu. Nedělejte to. Televizní produkce vám oběma neumožní ukázat a rozvinout to, proč vás mám rád. Dívat se na to dá, ale jako kdybych už to někde viděl, takže na tenhle seriál se už někdy jindy znovu dívat určitě nebudu. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Nabubřelá francouzská kriminálka tvářící se tajemněji než hrad v Karpatech, ale ve skutečnosti jde o jednu velkou nudu. Zív... Můj oblíbenec Jean Reno to sám nezachrání, spolu s nádhernou pařížskou scenérií stačí jen na 2*. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nad hodnocením jsem váhal. Jenže mě zaujaly pouze dvě věci. Francouzská kriminálka je příjemná změna po německých a amerických kriminálkách. A pak Jean Reno. Samotné případy, které kriminalisté řeší nejsou také nezajímavé. Ale styl, jakým je vyšetřují už příliš nápaditý a zajímavý není. Navíc, soukromé problémy Jeana Rena seriál nedělají zase až tak osvěžujícím, jak se na úvod zdálo. Vše je tak nějak nezáživné. Chtělo by to více napětí a akce. Stručně řečeno...nic moc a čekal jsem víc. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Konzumní pomalá detektivka s okénky o pamětihodnostech, které francouzům připadají důležité. Třetinu času tam hlavní hrdina prokecá s dcerou kvůli jejím problémům, třetinu tam pak prokecají ostatní s ostatníma o zbytečnostech a třetinu se něco pozvolna vyšetřuje. ↘️ 20% ()

mbohdy1 

všechny recenze uživatele

Když u pilotu zívám, tak je něco špatně. A ani Jean Reno to nezachrání. Prostě další průměrná kriminálka. ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru podařený mini-seriál. Jean Reno dokazuje, že i v pokročilejším věku je schopný zahrát ledasco. Mne osobně děj jednotlivých epizod chytl velmi, proto mne mrzí, že má tento seriál tak málo dílů. 75% ()

Reklama

Reklama