Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

runner85 

všechny recenze uživatele

Chvíľami som si myslel, že tento film skĺzne alebo bude stavať iba na nahote slečne Woodleyovej. / ( nie, žeby som sa sťažoval :D ) Našťastie sa tak nestalo, a celý tento komplex spomienok a snov pôsobil dobrým dojmom. Možno som tomu filmu pridal hviezdu navyše ale musím pochváliť aj hudbu ktorú počúvala Kate . Akurát tie dialógy medzi spolužiakmi mohli do veľkej miery vypustiť, venovať sa rozhovorom s otcom, psychologičkou, poprípade policajtom ... a tie sny ! hlavne tie sny ! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Že blizzard... a ani mě neofouklo! Jen klamavý shluk epizod ze života americké středoškolačky, zdrátovaný záhadným zmizením její matky. Libujíc si v těžkopádných náznacích a laciném odvádění pozornosti, dohání herce k lhavým etudám, doufaje, že diváka udrží na dosah granátu, který odjistí na samém konci... já už ale byla vážně mimo, zřejmě mě vyčerpala fascinace tou velrybou, co nikdo ne a ne hodit zpátky do moře a jejími hláškami o sexu... třeba jak se těší, až jí někdo vyšuká mozek z hlavy... Zlatý voči! ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix detektivky a coming-of-age příběhu, který vyniká podmanivým soundtrackem a pěknou indie atmosférou. Gregg Araki je zde nejsilnější v samotné dekonstrukci zažitých a očekávaných vyprávěcích postupů a také v lyrických pasážích, které příběh nikam výrazně neposouvají, ale mají v sobě nezanedbatelný emocionální náboj. Hypnotické, lyrické, niterné a na konci vcelku překvapivé "detektivní" drama o dospívání. [60%] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

První hodinu mě trochu štvalo, co vidím, čekal jsem něco jiného. Pár náznaků mi vrtalo hlavou, ale nebyl jsem si jistý, jestli se příběh vůbec někam pohne. Jenže po nočním rozhovoru s detektivem jsem ožil a pochopil, že ta zdánlivě dlouhá a zdánlivě nepodstatná první hodina měla svoje opodstatnění (detaily), konečně si dal věci dohromady (tedy, ne úplně všechno). Tvůrci totiž diváka pěkně napínají až do samotného závěru. A to nejlepší (?) si nechají až na úplný konec. A pokud jsem žehral u Divergence, že bych ocenil pro Shailene kvalitnější film, bylo mé přání vyslyšeno. Hodnotím slabšími 4*. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pseudothriller, který zkušený divák prokoukne po zhlédnutí poloviny traileru, případně po prvních pár minutách filmu. Pravda, úplný závěr jistý "šok" přinese, ale že by se z toho člověku postavilo péro a ejakulátem zasral obrazovku, jak se z toho znenadání udělal, to zase ne. Péro se ale průměrnému heterákovi zajisté postaví z Woodley a její role nezkrotné lolity toužící po jakémkoliv dostupném mrdu, kdy při každé příležitosti nezapomene ukázat své adolescentní kozy ve vývinu a hází u toho grimasy, které by leckoho dostaly do kriminálu (mě určitě). Když ale pominu dvaadvacetiletou herečku, která hraje zákonem chráněnou a zákonem mrdanou teenku, zůstane mi rozvleklá nuda, kterou snad musel napsat obstarožní Japonec s fetišem na nedostupné dospívající maso. Thriller bez sebemenšího napětí, který by se dal snadno zaměnit s životopisným filmečkem o jedné nezletilé nymfě. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Shailene Woodley pre magazín Glamour UK vysvetlila, prečo sa rozhodla prijať túto rolu s vedomím, že bude zahŕňať nahotu a ako nevie pochopiť, prečo iné herečky trvajú na tom, aby počas sexuálnych scén nosili spodnú bielizeň: "Nahota mi úplne vyhovuje. Nie som si istá, či ma to posilňuje ako herečku alebo niečo podobné, ale ak budem robiť film so sexuálnymi scénami, potom budem nahá, pretože neviem ako vy, ale ja nemám sex s podprsenkou a nohavičkami." (Arsenal83)
  • Gregg Araki obsadil Sheryl Lee, pretože je veľkým fanúšikom jej výkonu vo filme Twin Peaks (1992), ktorý nazval „jedno z najväčších predstavení v histórii kinematografie“. (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama