Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že slečna Woodley je solidní kachna. Ovšem jen, pokud si ji vezme do parády kosmetický tým o velikosti menšího státu a dvou provincií. To se pak z průměrné roštěnky s roztomilou tvářičkou stane po nanesení laku na nehty a jednoho Avon krámku vysoce jebatelný kus masa, ze kterého se mi při projekci ztopořili i sousedi a já místo toho, abych si užíval ladně se pnoucí atmosféru vztahového dramatu a opulentní variabilitu pestrých barev, tak jsem se hladil v rozkroku a hlasitě si blekotal "kuř ty kurvo, kuř!". Fanoušci psychotické zapšklosti si také přijdou na své, neboť Žlutomodrá paní se ani protentokrát nevymanila z role neurotického klubka podřezaných nervových tkání a v nepříjemnosti tak zdatně konkuruje nejedné otrávené škebli za pokladnou v Lidlu. Finální rozuzlení také není nic, co by vás donutilo nevěřícně vykulit oči, hystericky se chytit za hlavu a se slovy "ty pičo, tak to jsem nečekal" zmateně vyskočit z okna osmého patra, přesto je to snímek nadprůměrný, na tichou vraždu jednoho deštivého večera ideální, a to převážně díky skvělé, permanentně nadržené Shailene a jejímu superrozkošnému výrazu jménem "kouřím tě zmrde, kouřím!" ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nezávislá indie vztahovka, tak akorát vyvážená a dramaturgicky dobře vybalancovaná na hraně dramatu o dospívání, krimi detektivky a teenagerské komedie. Shailene Woodley exceluje. Plus za snahu tvůrců o co možná nejrealističtější podání pubertální bábovky, včetně lehce explicitnějších scén se sexuálním podtextem, kde se toho naznačí hodně, ale ukáže tak akorát. Závěr ucházející, avšak odhadnutelný. Malý nenápadný film, který je dostatečně hutný a napínavý na jedno pokoukání, na opáčko to už není - není tam co dál objevovat. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celý film má zvláštní atmosféru a hlavně ze začátku je téměř nesnesitelný kvůli přemoudřelé hlavní hrdince (která rozhodně nemluví a nevyjadřuje se jako dospívající osmnáctka v 80.letech) a její politicky-korektně složené příšerné partě tlusté černošky a zženštilého gaye. Měl jsem pocit, že všechny postavy kromě tradičně zábavné Evy Green jsou jakési ospalé klony jedné osoby, které se chovají a mluví stejně (i když u některých postav se to časem vysvětlí). ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Americká nezávislá zima, led, mráz, Eva Green coby studený psí čumák a Shailene Woodley jako jablko, co nepadlo daleko od stromu... tahle sázka u mě vyšla. Čekala jsem tedy spíš poetický film, ale takhle mi to sedlo mnohem líp. Výchozí situace velmi dobrá a výsledek stojí za to. Mimochodem u každého otevírání zámku jsem cítila mráz na zátylku. Brrr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Len klamlivý zhluk epizód zo života americkej stredoškoláčky, zdrôtovaný záhadným zmiznutím jej matky. Obľubujúci v ťažkopádnych náznakoch a lacnom odvádzaní pozornosti, doháňa herca k lhavým etudám, dúfajúc, že diváka udrží na dosah granátu, ktorý odistí na samom konci. Ja už som bol ale vážne mimo, zrejme ma vyčerpala fascinácia tou veľrybou, čo nikto nie a nie hodiť späť do mora a jej hláškami o sexe, napríklad ako sa teší, až jej niekto vyšuká mozog z hlavy. Aspoň že bola v hlavnej úlohe sexi mladá riťka Shailene Woodley, ktorá je skvelá herečka a pozdvihla snímku smerom ku slušivému priemeru. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Shailene Woodley pre magazín Glamour UK vysvetlila, prečo sa rozhodla prijať túto rolu s vedomím, že bude zahŕňať nahotu a ako nevie pochopiť, prečo iné herečky trvajú na tom, aby počas sexuálnych scén nosili spodnú bielizeň: "Nahota mi úplne vyhovuje. Nie som si istá, či ma to posilňuje ako herečku alebo niečo podobné, ale ak budem robiť film so sexuálnymi scénami, potom budem nahá, pretože neviem ako vy, ale ja nemám sex s podprsenkou a nohavičkami." (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama