Reklama

Reklama

Cizí oběd

  • Indie Dabba (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Už 120 let posílají ženy v Bombaji svým manželům do práce obědy v kastrůlkách prostřednictvím pozoruhodné sítě poslíčků. Vědci z Harvardovy univerzity tento dokonalý doručovací systém analyzovali a dospěli k závěru, že na špatnou adresu doputuje jen jeden z milionu obědů. A právě tento ojedinělý zatoulaný oběd svede dohromady osudy dvou lidí – půvabné Ily (Nimrat Kaur), která žije osaměle v domácnosti a marně bojuje o manželovu pozornost, a úředníka Saajana (Irrfan Khan – Pí a jeho život, Milionář z chatrče), kterému důchod nepříjemně klepe na dveře. O tom, že jedna malá chyba vám může změnit celý život, vypráví Cizí oběd s přívětivým humorem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (168)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

"Kolegové v práci říkali, že jste jednou na ulici odkopl kočku.... ta odlétla do silnice a přejel ji autobus. Je to pravda?" - "Ne. Nebyla to kočka, byl to slepec." :-).Tak trochu romantická, trochu dramatická, trochu nadějná a trošku pesimistická sonda do staré známé pravdy, že láska prochází žaludkem.A o tom, že i špatný vlak vás někdy může dovézt na správné nádraží. Irrfan Khan byl ve své roli dokonalý. Nimrat Kaur mě místy děsivě tahala za uši a přísahám, že při sedmnáctém a každém dalším jejím "Auntieeeee, auntieeeee!" jsem si strčila ukazováčky hluboko do zvukovodů :-). Ale neee, dobrý to bylo i včetně konce. Docela bych si dala další indický snímek. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl milé překvapení. Taky mi schází doba dopisů. Ten nápad se vzkazy byl hezký. Psát si s někým neznámým o zdánlivě obyčejných věcech, pokud to vnímá podobně, vám dá mnohdy větší pocit blízkosti, než člověk bez zájmu, který stojí vedle vás. "Myslím, že věci zapomínáme, když je nemáme komu vyprávět.." ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

POMO vystihol tento film úplne presne. Poetické, milé, premýšľavé, minimalistické. Realistické tak, až je to smutné. Malé zaváhania, ktoré ma dostali na okraj sedačky viac, než všetky hollywoodske thrillery posledných rokov dohromady. Očarujúca Ila. Film, ktorý sa človeku zapíše do hlavy viac, než by čakal. Aj zlý vlak nás môže doviezť na správne miesto. ()

Miloš 

všechny recenze uživatele

Špatný vlak vás může dovézt na správné nádraží - a někdy ve správném kině skončíte na špatném filmu. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Cizí oběd mi v mnohém připomíná mé dva oblíbené filmy - Mary a Max a Jako když se krájí cibule. Rozhodování mezi čtyřmi či pěti hvězdičkami nebylo jednoduché, přeci jen je to místy trochu moc sladké, ale krásná Nimrat Kaur, geniální "tetička" a sympatický konec vítězí. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vtipná a zároveň i v mnohých scénách procítěná romantická komedie, která ač je obsazená Indy, natočená převážně Indy a odehrává se v Indii, funguje jako 100% západní snímek. A N. Kaur, ač indického původu, vypadá jako čistokrevná evropanka. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Cizí oběd je skvělou ukázkou toho, jak lze s minimem herců, slov a prostředků natočit skvělý film. Simplicity is geniality! ()

efka.off 

všechny recenze uživatele

Začne to tak nevinně – záměnou dvou obědů. Ze začátku jsem moc nechápala a myslela si, že z toho nic nebude. Čím déle jsem ale koukala, tím víc jsem chtěla vědět, co ten zatoulaný oběd způsobí. A že se děly velké věci! Ila je okouzlující, Saajan tajemný a to jídlo bych chtěla okamžitě ochutnat! Příběh opravdu netradiční, roztomilý, vtipný trošku jiným způsobem, než jsme zvyklí, bez happy endu, což se mi líbí. Měla jsem možnost alespoň trošku nakouknout do úplně jiného světa a dost se mi to líbilo. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Indové umí točit i filmy, které nejsou jen o zpívání a tancování. Tady povedenou formou sledujeme originální a půvabný příběh v čele s opravdu skvělým a charismatickým Irrfanem Khanem, jehož každé otevírání lunchboxu za účelem přečtení dalšího dopisu a posléze samotné vyprávění má správnou sílu a vlastně dělá celý film tak pohodovým. Závěr není pro diváka úplně uspokojující, ale když si vzpomenu na scénář a o čem vlastně celé tohle dílo je, tak to dopadlo přesně tak, jak mělo. A řekl to i samotný režisér, "V realitě by to tak jednoduché nebylo, a proto to nebylo jednoduché ani tady". Čisté 4* ()

nippa 

všechny recenze uživatele

K filmu som sa dostal veľkou náhodou pri premietaní naslepo. Veľmi milo som bol prekvapený jeho vizuálom, ktorý nám ponúka indiu natočenú akýmsi európskym štýlom. Príbeh je rozprávaný s ľahkosťou a postupne nám odkrýva zápletku. Pekná prezentácia toho ako aj v "zaostalej" Indii, majú ľudia stále rovnaké "svetské" problémy ako aj inde na svete. A o tom štýle nosenia obedov som teda nemal tušenia, sánka dolu. Možno by sa niekoľko takých príbehov odohralo vo Vašom okolí. Zatiaľ Vám ale musí stačiť mrzutá teta v závodnej jedálni. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Díky takovýmto filmům patrně brzy přijdu indické produkci na chuť. Lidské vztahy a životní příběhy z neokoukaného prostředí. Někdy až tvrdě upřímné, ale celkově milé. Ty otevřené konce mě na druhou stranu nejspíš nikdy štvát nepřestanou. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

The Lunchbox is like a brilliant piece of chocolate, of which you will never forget its taste. It perfectly brings on the screen the Indian street life, culture and style of living. It's almost like you live the story with the characters and that's what makes the understanding easier. Thoughtful, pieceful and fragile piece of art. Splendid work. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Počet filmů z indický produkce, který jsem doposud viděl, bych s přehledem spočítal na prstech jedný ruky. Tentokrát mě ale zaujal námět i veskrz spokojený divácký reakce. Je však škoda, že se originální námět nepodařilo víc prodat a nevěnovalo se víc stopáže právě písemný komunikaci obou hlavních protagonistů pomocí vzkazů v ešusech. Delší dobu trvalo, než došlo na první vzkaz a taky mám pocit, že nudnější dějová linka ze Saajanova pracovního života (zaučování nováčka apod.) nebyla pro příběh vůbec důležitá. Objevilo se však několik silnějších momentů (Saajanovo "uvědomění" před plánovanym setkánim nebo finále). Solidně natočenej i zahranej film o "obyčejnejch" lidech a jejich životních starostech. Za velice zajímavej závěr s určitym přesahem třetí silnější hvězda. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Takmer po roku vyhýbania sa tomuto dielu som si našiel konečne správny čas a aj náladu na jeho projekciu. Tuším som spravil dobre, pretože "Dabba" jednoducho patrí k žánrom, na ktoré nemusíte mať chuť každý deň. Keď sa však doň zahryznete čaká na vás skutočný pôžitok dokonalého oddychového a nenápadne múdreho filmu, kde je hlavnou ingredienciou ľudskosť s príchuťami každodenných čriepkov života ľudí, akými ste snáď i vy sami. Mrzí ma len, že som v kolónke "zaujímavosti" nenašiel pár niektorých indických špecialít a zaujímavých receptov vyskytujúcich sa vo filme, ktoré mi rozvoniavali z plátna priamo až do obývačky. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Film s veľkou dušou. Ide z neho príjemný feeling popretkávaný pocitmi osamenia, čo vytvára neobvyklú kombináciu. Tempo je pomalé, no vďaka skvelej kamere a dokonalými hereckými výkonmi film vôbec nenudí. Irrfan Khan zahral prvotriedne. Navyše máme možnosť sledovať v Európe nezvyklý zvyk donášky obeda na pracovisko. Rád som nazrel do indického spôsobu života, ktorý nevyznieva jednoducho, no i tak nepostráda svoje čaro. Veľmi chutná indická zmena. ()

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

49. MFF Karlovy Vary coming soon

49. MFF Karlovy Vary coming soon

10.04.2014

Už za tři měsíce začne 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Podobně jako každý rok budou i letos v programu představeny retrospektivy několika osobností světového filmu. Diváci… (více)

Reklama

Reklama