Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 746)

Durgas 

všechny recenze uživatele

Nechápem čo sa s Affleckom stalo, pretože tento neherec ma už posledné roky párkrát veľmi pozitívne prekvapil. Aj batman v jeho podaní je celkom dobrý a uveriteľný. So supermanom to bolo horšie, polovica zlých vecí sa nemusela stať, keby vo veľa situáciách proste nestál ako blbeček a nenechal sa veci len tak diať. Lex sa mu smeje do xichtu a nasadá do vrtulníka, on stojí a čumí. Batman po ňom ide strieľať niečím veľkorážnym, on stojí a čumí. Záverečná bojová časť plná veľkolepých efektov nebola ale v podstate ničím výnimočná. Film vylepšuje Lex Luthor v podaní Jesseho, ktorý bol fakt dobrý, taktiež zjavenie WW vnímam pozitívne. Celkovo ale nič prevratné, Man of Steel sa mi páčil o dosť viac. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Krásna predstaviteľka Wonder Woman. Slabý Batman bez hračiek a iba s puškami. Superman v pohode. Za plus považujem načrtnutie vývoja DC univerza. Skvelá scéna z budúcnosti s Flashom. Inak nevýrazný film. ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Viděna samozřejmě prodloužená verze. Konečně temný komiks bez zbytečných infaltilních vtipů jako u Marvelu a Ben je jako Batman prostě suprovej. No a to s tou jejich Marthou bylo úplně v poho a srozumitelné, takže asi v případe nepochopení pravého smyslu té scény nebude problém ve filmu, ale v daném divákovi. ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Ultimate Cut je vše v co mohl fanoušek Batmana a Supermana doufat. Nebudu tady rozebírat 'proč je Batman tak brutální', 'Martha moment', 'Injustice Vision v poušti', 'magor Lex' atd, protože to stejně nemá smysl. 'Obyčejný divák' nad tím stejné mávne rukou a to je moment, kde Zack Snyder naráží u masového publika a Marvel nikoliv. Bohužel pro Warner Bros. a jejich tržby to není infantilně vtipné, sebeparodující, a příběhově ploché (zvláště přičteme-li děj MoS). Jo, kdyby nechali Zacka dotočit i Justice League I & II, mohli jsme mít nejlepší komiksovou ságu, ikdyž možná ne pro masového diváka. Děkuji za nic, páni z WB. ()

Jessie5 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 3-hodinové verze měním hodnocení. Existují daleko horší filmy než tenhle, i když tam jsou některé věci naprosto stupidní. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem tento film opravdu dlouhou dobu nechtěl vidět a věděl jsem, proč se mu vyhýbám. Jsem takový ten, kdo když viděl Batmana od Nolana, tak přesně věděl, jak tohle bude vypadat. Nemyslím to zle, Afflecka mám rád a baví mne, jenomže prostě vidět Batmana od někoho jinýho, asi je na to ještě pro mne brzy. Jako dá se to, ale na jedno podívání. Cením si toho, že to někdo zkusil, ale lepší je takové věci nedělat, pokud to nebude stoprocentní, tohle se Snyderovi nepovedlo a měl zůstat u Watchmenu. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávna premiéra v režisérskej verzii. Bože prečo si toto robím? Videl som tento film v základnej verzii a bola to nuda. Nedávno som si pozrel v režisérskej verzii a rovnaká nuda len o pol hodinu dlhšia. Úprimne? Netuším o čom bol celý film, keďže po prvej hodine zadriemal a prebral som sa až pri hudbe, keď prišla WW. Hudobné to nie je najhoršie. Herci sa snažia ale čo z toho, keď je to scenáristicky úplne zle. Kde bolo tých 30 min navyše? Za mňa najmänej mi tu sedí B. Affleck ako Batman. Úloha Batmana mu aspoň za mňa vôbec nesedí. ( To isté platí aj u JL hoci je to o málinko lepšie počítam len Snyders Cut). Za mňa snáď najnudnejší DC film aký som keďže videl. A to počítam JL, Birds of Prey, JL 2016 a WW 84. Celkové hodnotenie za mňa je 30%. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Všichni herci jsou top, ale komu nemůžu přijít na chuť, to je Jesse Eisenberg, který na mě už od Sociální sítě působí jako weirdo kid. V prvním Supermanovi, kterého jsem viděl, byl Luthorem charismatický Gene Hackman a i v animovaném Superman: Red Son byl Luthor týpek s aurou velikosti. Není to Eisenbergova vina - i když se snaží, je to holt genetika, že nemá vizáž někoho nebezpečného. Je to jako by se Luthora snažil hrát Michael Cera. SPOILER: Samozřejmě velkou pochvalu zaslouží hudebně tématický příchod Wonder Woman na bitevní scénu - nepamatuju si, kdy mě naposledy tak zamrazilo v zádech jako při této scéně. ()

MickeyWolf 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo možná tak Superstrašné. Snad nikdy jsem se u filmu tak nesekl. Když si vzpomenu jaké nadšení jsem měl, když jsem mohl být na premiéře...První polovina byla ještě jakžtakž dobrá, ale pak se to jen hrnulo bez pointovými dialogy a klišé následovalo klišé...Pochmurnou atmosféru na kterou už jsou všichni od DC zvyklí to sice má, a masky také stojí zato, ale ten příběh... Tak to bylo něco neuvěřitelného! Chvílemi jsem přemýšlel jestli mi to dělá Snyder schválně a chce mě jen vyprovokat k tomu, abych z toho kina hned odešel, a nebo je to jen jeho způsob udělat si z nás všech voly. Tak skvělý materiál a postavila se taková katastrofa. Co se týče obsazení tak není co říkat. Affleckův tupý obličej jako vždy nezklamal a Cavill se marně snaží dívat vážně. Jediným plusem je Jesse Eisenberg a Amy Adams u které se už nemohu dočkat na její vlastní sólovku. Abych to shrnul: Nudné, lehce předvídatelné a hlavní boj, kvůli kterému jsem na film šel, trval asi 15 minut. A ktomu všemu si Zack nemohl odpustit zadní vrátka a několik předních, pro další postavy. K Nolanovi - světelné roky daleko ()

DD 

všechny recenze uživatele

Místo Petersenova Batman v Superman nebo Millera a jeho Justice League tady máme Snydera a je to prostě shit. Affleck a Gadot super, ale to je tak všechno. I Man of Steel je lepší film. ()

sigin21 

všechny recenze uživatele

Mno .. čerstvé dojmy. Příliš dlouhé, místy dost nepřehledné a překvapivě ne zase tak moc akce, jak to mohlo vypadat z trailerů. Jinak název filmu naprosto nedostál tomu, co se dělo 2,5!! hodiny na plátně. Motivace postav a to jak sebou nechali vorat Lexem docela úlet. A když jsme u toho Lexe .. kurva koho napadlo obsadit to nesympatické hovado Eisenberga? jakoukoliv scénu s ním jsem protrpěl, už ho nikdy nechci v ničem vidět. Klady: určitě Affleck, začátek kdy pobíhá naštvaný Bruce ulicemi rozpadajícího se Metropolis je hodně dobrý, potěšily fajn camea a občas tam byl záblesk něčeho jako atmosféra. 6/10 ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé nejočekávanější komiksovka roku dopadla celkem rozpačitě... Jelikož znám komiks, ze kterého se (volně) čerpalo, tak to u mně nemůže být na plný počet. Když si navíc vzpomenu na spousty scénáristických nesmyslů (ano, i na komiksový film jich bylo hodně), tak jsou vlastně 4 hvězdy docela mírné hodnocení. Je to sice nabité super postavami, temným vizuálem a hlavně geniálním soundtrackem (Hans Zimmer odvedl suverénně nejlepší práci z celého tvůrčího týmu), ale děj je nesourodý, skáče se z místa na místo, z postavy k postavě a to má za důsledek naprostou absenci motivací nebo logických návazností. Proč tedy 4 hvězdy? Pro komiksového nadšence mého ražení je radost vidět na plátně všechny ty postavy, zafungovalo navnazení na Justice League a má to spoustu cool momentů, takže zkrátka nemůžu BvS úplně odsoudit. :) P.S.: Kde vyhrabali toho Ezru Millera? Horšího Flashe si lze těžko představit. Zlatý Grant Gustin... ()

will.i.am 

všechny recenze uživatele

aj ked Ben prijemne prekvapil... Bol obrovsky, a zahral to dobre.. bola to jedna velka bieda. Neocakaval som nieco super, ale v takomto stave ma film vacsinou prekvapi. Nestalo sa. Pripadalo mi to nejake nekonzistentne. Batman bol ako eby psychicky labilny a zo supermana spravili slona v porcelane (aj ked prepojenie na man of steel na zaciatku bolo super). Suboje batmana so skupinou protivnikov bolo miestami az komicke, ako cakali so zbranou v ruke kym pridu na rad :) Tak ci onak, pre fanusikov povinna jazda, pre ostatnych odporucam radsej dat peniaze na Civil War, od toho mam vacsie ocakavanie a verim ze nesklame. ()

AmonGoeth 

všechny recenze uživatele

Jako u Man of Steel. Začátek až do prvního střetu skvělej a pak zase zbytečné onanie se zbytečným monstrem. Ve výsledku ale pořád lepší než nudní Avengers. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem se o film trochu bál, kvůli negativním ohlasům co se šířili internetem. Problém snímku spočívá v tom, že do nás tlačí extrémně hodně informací a běžný návštěvník kina, nemá potuchy co nám Mr. Snyder servíruje. Vypadáto nato, že si s filmem pár střihačů, ke konci jěště trochu pohrávalo. Co se týče samotných aktérů: Gal Gadot, energická a smyslná amazonská Wonder Woman, úchvátná v každém záběru. Henry Cavill, předvádí podruhé tak trochu modernějšího a odstaveného až váhavějšího Supermana. Ben Affleck, pravděpodobně splnil očekávání a předvedl pořádně potemnělého netopýra. P.S.: Upřímně na tomhle snímku, mě osobně dost vadilo ta ohromně vystavěná temnota. Samotný název nese - Batman v Superman: Dawn of Justice, přesto tam je daleko víc z Gothamského mstitele, tím pádem jasnějšího a spravedlivějšího hrdinu Supermana totálně odsunuli na vedlejší kolej. To je možná ten fakt, proč se Poslední syn Kryptonu doposud potýká s problémy u modernějšího a plně náročného publika. Do dneška pamatuju na první ohlasy, většina zájmu patřila jen Wonder Woman a Batmanovi. O Supermanovi nepadlo, pozitivnější slovo. To opravdu zamrzí, převážně samotné fanoušky Kal- Ela. Zkrátka temnota tomuto světlejšímu a plně ikonickému charakteru opravdu nesluší. ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Film byl vlastně taková Justice League 0.5, přesto byl ale inzerován jako Batman v Superman, a v tom je podle mě hlavní problém. Snažili se spojit mnoho témat dohromady a prostě se to tam všechno nevešlo. S Affleckovým Batmanem jsem ale moc spokojen a asi nejlepší dojem na mne udělala Wonder Woman. Konečné hodnocení si nechám až po shlédnutí prodloužené verze ale prozatím za ****. Jo a umístit Gotham a Metropolis takhle blízko k sobě je kravina. ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Ono pro mě jako fanouška DC to bylo na jedné straně skvělé setkání několika superborců (a jedné borky), které mělo "výbuchy", "příšeru" a "stylovou atmosféru". Ale i přes fan-slupku nešlo přehlédnout, jak je celý film,co se děje týče, naprosto stupidní a logicky skřípající. Celý snímek má perfektní momenty, v celku se hroutí. Affleck coby Batman funguje výborně, drsný oblek, husté auto a konečně, KONEČNĚ ví, k čemu se dají použít střelné zbraně a že ti "badboys" někdy potřebují ustřelit palici (při vší úctě k morálními Bale-Batmanovi). Jenže ve filmu, u kterého je v názvu, působí místy jako tupý komparz. Další postava WW zvládnuta tisíckrát lépe než očekávání, které ale bylo vůči ní u absolutní nuly, takže v důsledku... budiž. A Lex Luthor působil pěkně švihle, ani bych se nebránil názoru, že do něj vložili trochu Jokera. Připočtěte Zimmera, jeho přidané momenty k původní hudbě MoS a... nemáte skvělý filmy. Snyder tyto věci jednoduše neposkládal dobře, už bylo zmíněno, že film se chová hloupě. Počáteční WTF jednání Batmana (schované za akční scény), transformace nekonečné nenávisti ve věčné přátelství za pět sekund (dojde vám to později, bitka předtím byla skvělá)... účel finálního bosse... atd. I forma vázne. Samoúčelné likvidování všeho, které mi v MoS bohatě stačilo a líbilo se, tady už ale maskovalo neschopnost vymyslet něco více, opakování "nikomu se nic nestane, mlátíme se v upuštěných čtvrtích" (k čemu, proč?), na milionkrát přestříhaný konec... který ještě zkazí nadšení z "důležitého" dějového zvratu, nechci spoilerovat. V důsledku slabé tři hvězdičky, čerpající hlavně z toho, že jsem "fanda". Ale chybu vidím hlavě ve scénáři a Snyderovi, takže DC společné universum budoucnost má, Affleck-Batman taky, ať se snaží. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Příjemné osvěžení v již poněkud zatuchlém komiksovém maglajzu, kterej způsobil Marvel. O dost temnější než omalovánky s Avengers a asi nejvíc badass Batman všech dob s nejlepším Alfrédem všech dob. Do dokonalosti tomu chybí originalita, přecejenom, těch komiksovejch filmů se stejnou šablonou už bylo víc jak moc. Ale rozhodně to Avengerům nakopává zadek. Nemohl jsem se ale zbavit dojmu, že Superman a Wonder Woman tam byli tak nějak navíc. Batman nejenže by nakopal zadek oběma, ale nakopal by ho i všem Avengerům a všechno by zvládnul sám. Affleck je příjemným překvapením. ()

aik 

všechny recenze uživatele

Men of Steel byla pro mě pecka, ale tohle Snyder tězce nedal. Nejchaotičtější a nejtupější digibordel za poslední roky. Většina herců fajn, ale takový scénář točit, musela být od začátku naprostá kravina. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

No ty krávo.... To, co sem čekal že dostanu, se s tím, co jsem dostal nedá srovnat. Měl jsem strach (obzvláště z Doomsdaye) ze zpracování a nenaplnění očekávání. Trochu těžší pozice ve správném uchopení příběhu tak, aby to vycházelo z nějaké předlohy, aby to vyloženě nekopírovalo předlohu, aby to nenudilo a hlavně aby to obzvláště fanouška vtáhlo. Snyder ukazuje, že tomuhle komiksovému světu rozumí a dokázal zpracovat film tak, jak si ho každý komiksový fanoušek dodnes mohl jen představovat. Tím nechci říct, že předcházející Batmani stáli za nic, ale tohle je konečně ta správná akce, kterou se podařilo dostat jedině do animáků. Supermana známe už z předchozího filmu a tak se Cavillův výkon dá označit za dobrý, protože je stejný. Ovšem Affleck a jeho Batman.... No páni! Jako Bruce elegán a sympaťák... jako Batman nemilosrdný temný rytíř. Styl boje a technika mi velice připomněla herní adaptaci Batman: Arkham night a za to sem vážně rád! Lex je parádní ukázkou toho jak tenká je hranice mezi genialitou a šílenstvím. A Doomsday?... Před filmem jsem se bál toho, zda takovou postavu dokážou vytvořit uvěřitelnou. V komiksech je to postava, která je naprosto nezastavitelná, a tak byla na místě malá nervozita. Vzhledem k tomu, kam se dnešní komiksovo-filmový svět ubírá (I když je vše ve filmu jasně nereálné, divák musí uvěřit, že je to všechno možné) se jim to dost povedlo. Úplně jasně jsou vidět části komiksů ze kterých se vycházelo. Skvělý Návrat temného rytíře od Franka Millera nebo hlavní myšlenka příběhu s Doomsdayem. To, že se při boji superhrdinů, ať už mezi sebou nebo s nepřítelem rozmlátí půl města, sem si už zvykl a nedá se dělat nic jiného, než destrukci ve jménu osobitých přesvědčení pominout. Za neustálého kroucení hlavy samozřejmě. Za sebe tomu nemůžu nic vyloženě vytknout, a tak s klidným svědomím dávám 5*. Ono to v celku působilo tak, jak sem doufal, že tyhle filmy budou někdy v budoucnu vlastně vypadat. ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama