Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 2
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 747)

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Davay home video uvádí: Dva a pol hodiny intenzívnej lobotómie pre vás a vašich blízkych! Produkcia filmu v skratke: 1. Máme megaúspešnú trilógiu o Batmanovi, ktorá ešte ani nestihla vychladnúť. 2. Natočme predsalen niečo nové, veď fanúšikovia sú nahajpovaní, určite do kina radi prídu. 3. Nedajme scenár písať ľuďom, ale tlupe schizofrenických šimpanzov neschopných udržať ani len koherentnú príbehovú líniu šúpania banánu. 4. Zverme kameru do rúk Stevieho Wondera. 5. Vizuálne efekty pre zmenu dajme na starosť majstrovi Andreovi Bocellimu... A už sa to na nás valí! Krátke mrazivotrápne dejové úseky striedajú retrospektívy či náhľady do budúcnosti. Zlý hrdina je označovaný jednoducho "Rus". Ben Affleck v kostýme Batmana bez krku neomylne evokuje Ewoka trpiaceho obezitou. Komorník Alfred, ktorý pôsobí asi o 4 mesiace staršie ako Bruce Wayne, túži len po tom, aby Bruce niekoho čím skôr nabúchal. Čo to je? Áno, Kevin Costner v Himalájach! Zdá sa vám to málo zmätočné? Otvorí sa portál a z neho na vás kričí Iron Man, že Loise Lane je kľúč! Okoreňme to zábermi z Discovery Channel, na ktorých sa skrýva morský panic hneď pod vašim obľúbeným koralovým útesom. Mizerne stvárnený Lex Luthor sa so slzami na krajíčku priznáva, že jeho (samozrejme) krutý nemecký tatko mu pchal cviklu do zadku a on z toho má dodnes komplexy. Preto na krytej plavárni stvorí jaskynného trola z Pána Prsteňov. Všetko dopadne dobre (až na chudáka Clarka Josepha) a oslávime to salvami z diel, na ktorých je logo americkej armády. Môj mozog to skrátka nedával. Obávam sa, že ani keby som mal 8 rokov a bol najväčší Marvel fan na svete, tak by som to nedával. Zlatú malinu za zmätený scenár a epileptickú kameru! ()

wrána 

všechny recenze uživatele

Nevim, co s tím všichni mají. Čtu akorát, jak je to nudnej nezajímavej film, a do toho pár slinatlů chválí Wonder Woman. Nenechte se odradit, sice WW není žádnej zázrak, ale zbytek filmu je dobrej, jděte si to užít:-) ()

lilekbig 

všechny recenze uživatele

Nesrovnával bych to s Avengers, ale jedno řeknu že je to zatím nejlepší DC Comics film. Já nemám slov po dlouhé době opět komixárna za 100% ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

Vau efekt se nedostavil. Nejsem takovej nerd, abych rozebíral ten film podle komiksů a hledal odkazy na další postavy či počátky podoby věcí příštích. Prostě mě ten film nebavil. Superman a jeho ublížený výraz mě začal nudit už na začátku. Batman byl celkem v pohodě, ale pořád je ve mě zarytej Christian Bale. U Batflecka jsem se hodně ztrácel v těch jeho vnitřních bojích s démonama a občas jsem nevěděl, co je skutečnost a co sen. Lex Luthor ze sociální sítě přešel k hraní si na profesora Frankensteina s generálem Zodem. Celý film na mě působil jakousi herkulesem poslepovanou koláží z popcornovejch scén, kde pár chvilek je zábavných a možná dechberoucí, ale byla nutný to tentononc kolem. Začátek filmu, kde se propojuje Muž z oceli s BvS je úžasný a seděl jsem jak přibitej. Pak už to šlo z kopce a celé "rozuzlení" děje je absurdní a směšné. Možná Zack Snyder si připravuje půdu pro dvojdíl Justice League, ale z celého toho dramatična pociťuji spíš pachuť nedodělanosti. Buď je ten režisérskej šikula geniální nebo už nepoužitelnej. Dám šanci ještě ty slibovaný Rkový verzi, ale tohle je pro mě zklamání a průšvih pro celou týmovku spravedlnosti. Snad ty ostatní filmy od jiných režisérů dopadnou líp. ()

krt7236826 odpad!

všechny recenze uživatele

Niekoľko krát ma napadlo "to vážne nemáš nič lepšie na práci že musíš pozerať túto sračku?" je mi ľúto samého seba že som to dopozeral ()

fritol34 

všechny recenze uživatele

Jen krátce, dva roky čekání, superman i přes svá morální dilemata je celkem v poho, batman v podání Bena není špatný ale jeho scénář je tak příšerný že má člověk chuť vykřiknout v kině ''proč mi przníte mojí oblíbenou komiksovou postavu'' , akce je málo a ještě je hodně utahaná a moje nejoblíbenější scéna je superman jdoucí na slyšení. Závěrem - proč? (když je dostatek peněz a dobří herci) ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je ešte fajn, ale k záveru je to poriadny guláš akcie, trápnosti a klišé. Snyder sa nepoučil z chýb na Man of Steel a prakticky natočil podobným spôsobom aj toto pokračovanie. Affleck ako Batman je dobrá voľba, len bohužiaľ, keď má jeho postava v scenári také trápnosti ako Martha! a podobne je to takmer katastrofa. Inak je to ale stále ako tak pozerateľné, ale na Marvel universum to jednoznačne nemá. ()

MartinReno 

všechny recenze uživatele

Musím sa smiať nad niektorými komentármi,pretože som presvedčený,že vačšina ludí nemá potuchy o čom presne tento film je.Je to už asi patnásť rokov,čo sa mi dostal do ruky komix od DC s názvom "Supermanova smrť".Ide o velmi epicky poňaté dielo a Snyderov film z neho dostojne,i keď trochu skrátene čerpá pointu.Neide totiž vobec o DC-čkársku kópiu Avengers,pretože postavy uzreli svetlo sveta ovela skor,než tie Marvelácke,len ich v polovici minulého storočia spichli do jedného teamu.Na rozdiel od Avengers,ktorí takmer všetci pochádzajú z ceruzky Stana Leeho,tak detviaky od DC majú roznych rodičov.Onen Doomsday je najschopnejším oponentom Supermana a vo filme je taktiež stvárnený plus-mínus adekvátne.Obrazovosť a symbolika sú zachyťené bravúrnym sposobom,akurát scénár je citelne slabou stránkou,takže to celé občas posobí rozpačito.Pre fandov predlohy je to naplnenie očakávaní a tí ostatní,nech sa radšej nevŕtajú v tom,o čom nemajú páru... ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu tu nenavist kritiku?! Ikdyz vubec ne dokonaly film, porad lepsi nez vetsina pastelkove, doslovne a infantilni produkce MARVELU. Narodil od vetsiny nazoru na film, mne bavilo sleodvat spis pomalejsi prvni 2/3 filmu a naopak moc nebavila zaverecna akce a predevsim hlavni "zaporna" nestvura v podobe CGI Doomsdaye, ktera byla dost nenapadita :(. Plus filmu je urcite kvalitni hudba a obsazeni Batmana + Wonder Woman :_) Ad. tolik kritizovany scenar... nemam s nim vetsi problemy, urcite jsem se neztracel v deji nebo motivaci postav, to snad ani nejde... ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

oproti prvemu filmu z restartovanej serie ide o slabsi pocin po rezinej stranke. Batman nebol uz ten dark knight akeho predviedol nolan i ked narazky tu boli. Najprv mi prislo, ze Luthor bol slabucky resp. jeho predstavitel jessie eisenberg sa zrejme az tak dokonale na tuto rolu nehodil. I ked sa snazil zahrat ho ako psychopata a nebolo to ono, no po dalsom zhliadnuti resp. rozsireni obzorov s extended cut musim prehodnotit svoje tvrdenie. Prave Lex Eisenberg je tim katalyzatorom a strojcom synergie avsak ani to uz nezachrani ten patos ktory nasleduje v podobe Justice league. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Opäť raz pôjdem proti prúdu, takže najprv Nolan, uznávam, je geniálny a posunul nášho ušatého černokňažníka do nebeských výšin spracovaním úplne odlišným od iných komiksových pandrlákov, Snyder musel a aj išiel na to inak a podľa mňa takisto svojsky a svojím spôsobom famózne, toto zobrazenie je zaujímavé svojou zvláštnou temnotou a podivnými myšlienkovými pochodmi hlavných hrdinov, ktorí potom konajú dosť nezrozumiteľne a zdanlivo pudovo, a to sa mi velice ľúbi, druhá vec - hudba, je nenápadná a o to viac úžasná, no a zostávajú skvelé efekty a nadmierru spoľahliví herci, hlavne záporák Lex, toho by som bil od rána do večera, na dokonalosť si, dúfam, počkám, takže 85% ()

Strkat 

všechny recenze uživatele

DC by mělo zabrat, pokud chce udržet krok s Marvel universem..na druhou stranu Alfred s Luthorem byli supr..60% ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Snydera sálodlouze obdivuji a mám pro něj slabost. Tady to sice uhrál jen tak tak, ale na příště mu zas a znovu budu věřit a držet palce. A to i přes fakt, že setkání dvou největších superhrdinů mohlo dopadnout lépe, čehož jsem si vědom. Ale co už. Snyder si to natočil podle sebe a i když jdou kompromisy studiu vidět, stále je to ten dobrý Zack, který točí trošku jinak a kterého buď milujete nebo nenávidíte. Je to na hony vzdálené Marvelu (bráno jako velký klad!) a má to něco, co mě neustále nutilo být v napětí, být nasycen tou atmosférou a vším, čím to do diváka Snyder pere. Má to skvělé scény a ke všemu je to trošku jiné než se dalo po Muži z oceli čekat. Vlastně je to úplně jiný film, který prakticky s předcházejícím snímkem nemá příliš společného - ani stylem, ani atmosférou. Navíc prakticky chybí akce (ale film je naštěstí slušně v tempu), vypráví se výhradně přes vizuál (to má Snyder v malíčku) a celé je to vlastně takový velký, ale zároveň komorní (!) blockbuster. Herce to má slušné, Affleck to táhne jako prase (skvělá volba castingu), Cavill je fajn (hate na něj mi uniká?) a i vedlejší nováčci (Gadot, Irons) hrají prakticky bez chyb. Překvápkem pro mě byl Eisenberg, který ač hraje tu stejnou hereckou variaci neustále dokola, tak tady to v konečném součtu sedí. Bavilo mě to, nenudil jsem se, Zimmerův soundtrack opět na jedničku, pár scén je wow (intro a vlastně všechno s Batmanem) a i přes slabší scénář (občasná zmatenost, pár linek poslat pryč) a až nečekaně nekvalitní závěrečnou bitku (tohle vážně dělal Zack "mistr akce" Snyder?), je to naprosto v pohodě. A navíc se bavila i partnerka, která ač fandila hned od začátku Supermanovi už z principu většího dobráctví, Batman si ji taktéž získal (bod pro něj, bod pro film). Těším se na nášup následující rok. 7/10 ()

Chaloupek 

všechny recenze uživatele

Ben fajn i kdyz se vetsinu filmu tvari tak, ze by snad dokazal soustredenym pohledem promenit cukr na sul. Henry jako Man of Steel je idealni volba. Diana je kupodivu v oblecku fakt sexy. Zbytek obsazeni radej nemluvit. Lex prehrava aniz by k tomu byl duvod. Alfred zcela mimo. Lois tam proste je... Proc se ti dva nemaj vlastne radi se nedozvime. Ale to je mnohem lepsi nez to, proc se pak stanou kamarady. Neprehledne pro ty co neznaji komiksove predlohy. Naopak desive pro ty, co je zase znaji dobre. Snove sekvence naprosto zbytecne. Body za hudbu a nektere sceny (Superman po zasahu atomovkou) body dolu za Batmana strilejiciho do lidi. To, ze jim vypaluje svuj znak pro me zcela mimo misu. Taky jedná vetsinu filmu jako blbec a to, ze je nejlepsi detektiv na svete maskuje na vybornou. V Imaxu nakonec ale vcelku fajn jednohubka, na kterou se ale asi uz znovu nepodivate. Tri hvezdicky a kousek. Velka skoda za kterou muze nepovedeny scenar... ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Lepší jak Muž z oceli to rozhodně nebylo. Ale jako rozjezd DC světa je to povedené. Ono se tam vlastně stalo docela dost věcí, krom bojování SvB. Wonder Woman tam byla totálně zbytečná a působila na mě spíš rušivým dojmem (Gal Gadot je ale kočka :) ) Ale nesouhlasím s tím, že je problém, že lidem, kteří o DC nic neví, je ten film k ničemu. Asi by bylo blbí vysvětlovat přesně, jj tady je cyborg, tady Aqaman a Flash. Ano já jako geek fanda to poznám a ostatní to nakonec poznají taky časem :) film za mě dobrý... Když nad tím tak uvažuju po třech měsících, tak to zas tak špatný nebylo. Oni se asi snažili jednim filmem dohnat Marvel.... Uvidíme, co bude dál ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Do hodnocení BvS se mi opravdu nechce, protože mě to bude mrzet, ale za svým si stát budu. Chci Nolana s Zimmerem a Balea, uaaaaa :) BvS se nedá s Nolanovou trilogií vůbec srovnávat, ta je pro mě nedostižnou vrcholnou filmovou ikonou na samotné špičce filmového nebe. Když ale nebudu tolik zaujatá, tak to nebylo nejhorší, ale dalo by se razantně zlepšovat hodně věcí. Jednak scénář je trochu podivný. Nejhorším momentem bylo supermanovo překažení batmanovi akce. WTF? Neměl dělat v tu chvíli něco jiného, když viděl tu situaci? Brr, obešla mě opět vlna vzteku. Affleck se kupodivu ujal batmana se ctí a úctou k postavě. Asi na sobě pořádně makal. Dokonce mi ani nevadila jeho typická zkoprnělost a dřevěnost, na batmana to i pasovalo. U supermana mi bylo moc líto, že Cavill nedostal víc hereckého prostoru. Jako by ho vůbec nevyužívali jako herce, ale jen jako majitele supertěla a příjemné tváře. U Eisenberga se střídaly momenty, kdy byl neskutečný syčák se záblesky, kdy působil jako pouhý rozmazlený synáček, který neumí do pěti počítat. Zvláštní bylo, že jsem se postupem času vysloveně netěšila na akční scény, protože všechno bylo strašně rozmazané, roztřesené, neurčité a vlastně jsem ani neviděla, kdo komu dal pěstí nebo laserovým paprskem. Ze všeho nejvíc mě asi mrzí nevýrazná hudba, od Zimmera jsem jednoduše čekala mnohem víc. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu, tenhle film nefunguje, je nudný, nezajímavý a okamžitě po zhlédnutí na něj zapomenete. Scénář je děravý a tupoučký, režisér nevytvořil ve filmu vůbec nic k zapamatování (až na to jak je film špatný). Ve filmu se nevyskytuje humor a tak se tvůrci snaží navázat na Nolanovi temné Batmany, což je sebevražda, protože nemají ani zdaleka tak kvalitní scénář a ani režiséra. Dokonce není ve filmu nic vizuálně úžasného a nemá pořádnou výtvarnou jiskru, všechno je šedé, akční scény jsou nenápadité a CGI z nich kouká na sto honů. A padouch... no jako by tam nebyl. (2D titulky) Rozpočet: $ 250 miliónů, Tržby: $ 855,322 miliónů. ()

grisos 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem z kina neodešel, byl, že jsem chtěl vědět, jestli bude druhá půlka tak strašná jako ta první - a byla. ()

TheBrain odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím? To je ako Van Helsing 2. Na silu urobený film o ničom. Starý tučný sem fľak tam fľak kláti mladučkého supermana... Tomu všetkému predchádza hodinový dialóg o ničom. Akože úplný odpad. Ben fakt mohol schudnúť. Btw vôbec sa nehodí do role batmana. Viete čo urobí Američan keď sa ho opýtate na to koľko je hodín? Začne vám rozprávať príbeh o tom ako zachránil farmu. Kým sa dostane tento film k akcii vám nárastu aj chlpi v ušiach. Stupidita v tomto filme je tak úžasná, že by som ho zakázal ako film, ktorý przní morálnu výchovu malých detí... Humus ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama