Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 1
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 747)

S.A.D. 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě to vůbec není tak špatný, jak se všude psalo. Spíš naopak, je to zas úplně jinak pojatý než starý Batmani a Supermani. Nejblíž to má asi k Man of Steel, na kterého se tu lehce naváže. Lidi prostě změny špatně snáší. Ben Affleck hraje velmi dobře, skvěle mi zapadl do temné atmosféry filmu, Cavill taky v pořádku, Wonder žena si sice moc nezahrála, ale aspoň byla takovým hezkým naťuknutím do budoucna. Příběh v pohodě, neměl jsem problém ani s atypickým pojetím postavy Batmana, který je surovější, vesele si střílí a nechává se strhnout emocemi. Jediný co mi trochu vadilo, jak po souboji s Mužem z oceli vychladl během dvou vteřin a šup, jsme nejlepší kámoši. Pár jiných much by se taky našlo, ale coby dlouholetý muzikant vím, že nikdy nic nebude úplně bez chyb. Filmy mají především bavit a já se bavil dost. Po filmu jsem se ještě dočetl (teda moje přítelkyně, abych nedostal za lhaní, haha) pár zajímavostí, viz Batmanův skutečný "sen", 3x wow! 8 z 10. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Hodnocení o 30 minut delší Ultimate Edition: Tento film je především Man of Steel 2 a v tomto ohledu funguje skvěle. To je na 100% (hlavně první polovina). Zároveň je to trochu pokračování Batmana, což je ale taky skvělé, Affleck tam zapadl dobře. Jen okrajově je to intro k Justice League. To mě tolik nebavilo, tam už se to moc přibližuje k méně uvěřitelným Marvelovkám, vytrhává to z realističnosti. Pojetí DC filmů je vážné, úplně bez humoru, osudové, temné a kouká se na ně - právě i proto - výborně. Oproti Marvelovkám, které jsou dětinské, sebeparodizující, přebarvené, na ničem v nich nezáleží, tady jsou cítit skutečné prožitky. Kino verze je asi o dost horší, podle toho, co jsem zjišťoval, nemohlo to dávat dobrý smysl. Koukat se dá jedině na prodlouženou. EDIT: napodruhé je to ještě víc super. První hodina (Man of Steel 2) je opravdu mistrovská (kulminuje v 55min), pak hodina a půl (B vs S) na 95%, a nakonec 20 minut předehra k Justuce League na 80%. Celkově jasných pět hvězd a uvažuji o TOP10. Těším se na pokračování. ()

SvobiQ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně skvělí, dějově skvělí, sice chápu proč to hodně lidí odsuzuje, hodně plotholes ale pro comicsovýho geeka je to film šitý na míru :)))))) ()

JihadJoe 

všechny recenze uživatele

What the fuck? Tříhodinová ptákovina, Afleck jako Batman nebyl až tak tragickej jak jsem si myslel, ale je v ději zastrčen jaksi dozadu. Drtivou část prostoru zaplňuje homokláda superman je děsnej idiot a lepší herecký výkon podal i Horst Fuchs v reklamě na superkráječ. První hodina a půl je opravdu zbytečná, nepadne tam nic zásadního. Lex Luthor v podání Jesse Eisenberga je otravnej spratek, kterého teprve odtrhli mámě od cecku. Klíčová scéna filmu, kdy se z nepřátel, stanou přátelé je tak děsivě trapná a banální až hanba. No jak to tedy říci stručně: Jedná se o předraženej, prázdej a nekonečně dlouhej nudnej film. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Batman vs Superman si více bere z Nolanového Batmana. Temná atmosféra a dirty vision jsou jako z Gotham city. Stejně jde cítit stejná ruka režiséra jako Watchman tím, že nezůstává pouze na povrchu. Otevírá pro mě zajímavé otázky legislativy, božství či důvodné existence velkého S. Taky zajímavé a pro možné budoucí pokračování důležité jsou odkazy na další "metalidi". Nicméně asi tou svou vážností, kterou jsem nečekal mi nikdo nepřirostl k srdci. Navíc motivace Batmana zničit Supermana mi přišla velmi slabá a posunovala ho za hranici neutrální zóny. ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Proč ne ? Ben Affleck mi na Batmana úplně moc nepasuje, ale zvyknete si. Každopádně kdyby tam byl Christian Bale, měl bych větší radost, protože jako Netopýřího muže si dokážu představit hlavně ho. Batman v Superman je dobře natočený film, který si jako fanoušek rychle oblíbíte a vůbec vám nebude vadit jeho délka. Opravdu jsem spokojený a nemám filmu skoro co vytknout..Snad jen né moc povedený souboj B & S, to mě opravdu moc nebavilo, čekal jsem víc, ale i tak 4*...No a soundtrack peckovní :) ()

Oggy007 

všechny recenze uživatele

Takze si to shrneme. Flek jako Bruce Wayne des, Alfred v podani Zeleznyho, ktery je stejne stary jako Bruce Wayne, Lex Luthor jako teenager a jako tresnicka na dortu Perry White v podani blackmana uz byl snad vtip. Efekty, kde je prace pocitace videt na prvni pohled. Tohle je plivnuti do tvare vsech komiksovych fanousku, jak batmana, tak supermana. Neni divu, ze Marvel na filmovem platne tezce valcuje DC Comics. Tohle bylo ztezi na 2* ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Už od prvního posteru jsem byl na film moc zvědavý a těšil se na něj co by fanoušek. Ze začátku je nutno připomenout,že po Nolanově charakteristice Batmana zde nejsou ani stopy.Snyder si jede to své a "pěkně"od začátku.Film začíná tam kde Muž z oceli končil a vy uvidíte slibný začátek.Jenže pak se snímek začne po většinu délku utápět v monolozích a pak je už jen závěr,který se snaží zachraňovat ztracenou pasáž na poslední chvíli.Mé očekávání nebylo naplněno. Snad další pokračování půjde v hodnotách muže z oceli. NADPRŮMĚR!!! ()

Stibak 

všechny recenze uživatele

Před odpadem to zachránila poslední půlhodinka, možná přísné hodnocení, ale já se tak strašně nudil... ()

serdehelan 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad na začiatku, viažúci sa na záverečný súboj z Man of Steel.Tri štvrtiny filmu hodne pozerateľné a fungujúce, až do momentu súboja Supermana a Batmana. Potom príjde bohužial finále a Snyder, rovnako ako v Man of Steel spustí obrovské CGI peklo, ktoré pošle celý film do kopru. Škoda, ale stále podstatne lepšie ako plochý Man of Steel. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Značně teologické rámování z pro mne vlastně nevysvětlitelného důvodu filmu sedí a přestože jde o pouhou rozjezdovou záležitost, na níž autoři s očividnou tendencí teprve chtějí stavět, snímek jako celek funguje mnohem lépe než předchozí "Muž z oceli", a to především po lince jeden mimozemšťan proti celému světu a jeho báchorkám. Ostatně ne nadarmo se říká, že hrdina může být jen tak velký, jako je jeho padouch. Problematická je pouze finální scéna s beztvarým zuřivým monstrem, které působí dojmem, že si tvůrci hodlali nechat lepší padouchy na později. Závěrečná sekvence jaksi nepatří k ostatku - ani rytmicky, ani stylizačně a už vůbec ne atmosférou, která je zcela zničena přehnanými destrukčními efekty, v nichž létají kusy betonu promíšené s lasery a vše se odbude prohlášením, že celá čtvrť je pustá. Inu, uvidí se, s čím se DC Comics vytáhnou příště, ale pokud nezopakují soundtrack dua Zimmer + XL, proti konkurenci patrně neobstojí. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Velevelkolepé nic. Nelíbí se mi samotný námět, nelíbí se mi scénář, nelíbí se mi postavy...absolutním vrcholem je vyfetlý kriplík Lex Luthor. Zklamání. :-( ()

WAGHiSS 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film široko daleko. Prohráli jste závod, zaspali na startu, má smysl se do cíle plazit? SE lepčí, víc Batman než Clark, ale stejně...PROČ?! ()

Pavlosos 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silná nástavba prvního Muže z oceli, jehož jádro prohlubuje, příběh je od mohutné rozborky Metropolis a Smallville temnější, nejen na kamerových filtrech je to znát. Herci neuvěřitelně přesní a atmosféra dech beroucí. ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama