Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 1
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 747)

pvt.Davids 

všechny recenze uživatele

Začátek prostě Pecka. Pak se pro mě nudným scénářem a dějem řeší Morálka a důvody proč tohle jo a ne.....nepochopitelné scény: počkám až si Batman přebije a počkám až se ukončí proces oživení, nebudu svou super rychlostí kazit film přeci. Parádní mlátička nakonec. ()

Stehno89 

všechny recenze uživatele

Rodiče mě učili, když nemůžeš říct nic hezkého, neříkej nic...tady snad jen - DÍKY ZA AVENGERS, protože tohle bylo hodně slabý.... ()

Ondra.T 

všechny recenze uživatele

První půlku se nic neděje. V druhý se chová batman jako debil a nevěřil jsem očím, že [spoiler] supermana scénárista pohřbil [/spoiler]. Alespoň Lexovi měl někdo pořádně nakopal zadek. Kdyby tu alespoň byla nějaká zajímavá zápletka. Pro mně zklamání. ()

23ch 

všechny recenze uživatele

Bordel, zmatek a dvě a půl hodiny vlastně ničeho. Divnej Clark, jako vždy,normálka. Ale těžkotonážní Batman spojen s Robocopem a botama od Rammstein vylolává spíše dávivý efekt ()

Simon.Gal 

všechny recenze uživatele

„Do you bleed? You Will..."/// Moc dobře nechápu proč dostává tento film takovou vlnu kritiky. Chápu, že pro casual diváka co nezná komiksové předlohy to asi může být problém, ale tohle je film udělaný fanoušky pro fanoušky. U DC nemůžete čekat kupu vtípků jako u Marvelovek. Tohle je úplně něco jiného než Super-hrdinské filmy na které jsou lidé zvyklý, to ale neznamená, že je film kvůli tomu špatný, to by si lidé měli uvědomit. Doporučuji Ultimate Edici, která je ještě podstatně lepší než původní verze co byla promítána v kinech. Velká pochvala patří Benu Affleckovi, kterému skoro nikdo před vydáním filmu nevěřil (mně to taky docela dlouho trvalo) , kterého Batman je jako jedna z nejlepších věcí ve filmu. Těším se na další DC filmy co nás v blízké budoucnosti čekají. Za mě 5 hvězdiček. ()

SuLCiK 

všechny recenze uživatele

Těžká slabota. Superman si celkem drží standart, který ale nikdy nebyl dle mého názoru moc vysoký. Batman absoulutní blamáž, Affleck se na něj nehodí a ještě ho mizerně zahrál. WW taky žádná sláva. Dějově absolutně strohé, možná ještě víc než u Marvelu a to už je co říct. Efekty mě taky nijak extra nechytly. Mám DC hodně rád (hlavně Burtonovi a Nolanovi Batmany), ale jestli s tímhle chtějí konkurovat velkým filmům od Marvelu, tak by se na to měli radší vysr*t. P.S: Co mě naštvalo úplně nejvíc bylo pojetí Alfreda.... ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck se postaral o největší překvapení! Všeobecně rozšířený strach o Batmana byl zbytečný, a Ben zahrál dost možná nejlepšího Batmana. Bohužel celý film stojí za starou bačkoru, takže na pomyslnému žebříčku stále vládne Christian Bale, jehož filmy byly zdaleka to nejlepší, co mohlo netopýra potkat. V tomto filmu je ale nejvýraznější Batmanův charakter, zde je jasně vidět, že se nejedná o typického klaďase. Bohužel vše ostatní je špatně. Stupidní scénář, nudný a táhlý děj, na konci jakási Tolkienova hračka vytvářející tunu digitálního brajglu... To je zkrátka špatně. Jedna hvězda za špičkového Batmana a scénu s Batmobilem, druhá hvězdička za to, že ten trapný a nesmrtelný hadrák dostal konečně nařezáno. (Možná by to stálo i za 3*, nebýt pancířového obleku - to už bylo příliš.) ()

MGG8 

všechny recenze uživatele

Už sa mi asi dosť opozerala naivita Supermanovských a Spidermanovských dejov .... superman si prehodí ofinu a dá okuliare a nikto ho nespozná, nikto nezistí jeho identitu iba (samozrejme) Luthor, totálne naivný a nereálne kladný hrdina. V deji plno prázdnych miest ... ďalšiu verziu Supermana už asi nedám .... ()

jarkametelka 

všechny recenze uživatele

Film ma slaby scenar,opet nevyrazneho Afflecka a nektere nelogicnosti,ktere mi doted vrtaji hlavou,jako napr.proc Superman nezachrani svou matku,kdyz je to Superman,tak snad dokaze i takovou malickost....a tech nepresnosti je tam vice.Ale co stoji rozhodne za videni je posledni hodina,prave od chvile,kdy dojde ke stretu Batmana se Supermanem a nasledna zachranna akce ze strany Batmana,kdy vysvobozuje matku Supermana...Je to paradni bitka a Snyderovi by mozna sluselo natocit ciste jen Batmana,ale ne s Affleckem(proboha,kdo na to vubec prisel ho do te role obsadit?).Nasleduje slusny zaverecny boj,ktery se neda nijak jinak nazvat nez narez.Ale i pres paradni posledni hodinu,to nejak nezvysuje snimku hodnoceni,i kdyz malou hvezdicku do sveho filmoveho denicku si pripisu. ()

Marek.Skalka 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jak film ohodnotit, ale nakonec jsem se rozhodl pro plný počet. Ne snad proto, že by byl film něčím výjimečný, nebo že by snad nějak převyšoval předchozí trampoty Temného rytíře... jenže jako celek to prostě fungovalo. Jediné, co bych filmu vytkl, je to, že diváka doslova prskne do děje, kde prskají nejen mrakodrapy, ale i všechno kolem. A nezasvěcený divák pořádně neví, proč se to vlastně děje. Takže pokud na tom jste právě tak, odečtěte si klidně hvězd, kolik chcete. Já si trvám na plném počtu. Vždyť dokázat tak dlouho to, aby Superman do Batmana necvrknul jako do kuličky a nevyšťouchl ho tak nejen z filmu, ale rovnou z celé galaxie.... no to chce kumšt. Stejně jako že je Wonder woman jednou plochá jak prkno Patricka Swayzeho v Bodu zlomu, v dalším záběru je však skoro jako Dolly Buster.... To by však bylo hledání hnid ve vlasech bezdomovce. Filmu by se toho dalo vytknout zkrátka dost, ale přesto... těším se na pokračování. Navíc překvapil Ben Affleck. PS: Superman neumírá ;-). ()

marvolo 

všechny recenze uživatele

Ďalšia komiksovka, na ktorú som sa veľmi tešil. Môžem povedať, že ma rozhodne nesklamala. Batman v podaní Bena Afflecka sa mi veľmi páči, je temný, silný a vzbudzuje tak rešpekt. Film má od začiatku slušné tempo, taktiež sa mi páči veľmi úvod filmu a pohľad Bruca Wayna na udalosti, ktoré sa stali na konci filmu Muž z ocele. Bola tam dobrá náväznosť a film pokračoval vo veľmi dobrej kulise aj naďalej, čomu nemalým dielom dopomáhala skvelá hudba Hansa Zimmermana. Filmu môžem vytknúť asi len jediné a čo tu už vlastne bolo viac krát spomenuté. A to je fakt, že Batman a Superman si k sebe našli cestu veľmi rýchlo, trvalo to tak 10 sekúnd možno a z nenávisti, ktorá sa akumulovala 2 roky bolo zrazu priateľstvo. V tomto momente sa scenáristi mohli trošku viac vyhrať s touto situáciou, možno mohol Batman nechať Supermana tam ležať a proste zmiznúť, prípadne sa vrátiť len v úplnom závere a doraziť toho netvora. Proste tento moment trošičku kazí film, inak ma to ale veľmi bavilo a teším sa na ďalšie filmy z tejto série :) ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

To je ako ked Rachel piekla kolac a zlepili sa jej strany : piskota - dobra, lekvar - dobry, cibula - dobra, telacie - dobre...len spolu je to na nic. Velmi blizke pocity som mal z tohto tu. Technicka dokonalost tychto komiksovych dielok sa uz akosi berie ako samozrejmost - inak nie je ani o com. no tu sa uz chcelo robit umenie a nemyslim ze batman pomohol supermanovi alebo naopak. vazna myslienka pokial siaha pomoc a hrdinstvo a kedy je to uz na pritaz hmmm kazdopadne na zamyslenie (min pre toho kto chce, musi pomahat..., aby vedel kedy je uz viac nechceny ako chceny)....co sa stava ...len ja by som si ako poslov vybral bud alebo ...resp ani ani ()

hanzikk 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem opravdu nečekal. Sice jsem k tomu přistupoval poněkud skeptičtěji, ale i tak jsem si řekl, že tomu dám šanci a uvidí se. A má předpověď se naplnila. Netuším kam až to na konec chtějí dotáhnout, nebo jak moc vycucat tohle téma. A nebo to namícháme jak nějakou divokou margaritu a nic nemusí dávat smysl. Snímek má určitě blíže k supermanovské sáze než k batmanovské. Je to tak nějak bum bum čáry máry fantasy styl. Což batman není. Po pravdě, batmanův odkaz tady tento film slušně uráží. Krom toho, že se zdá být trošku labilní, je dost narušena pravá podstata vztahu Alfréda s Brucem. A ještě k tomu jsou skoro staří, dost zajímavé na to, že ho vlastně vychoval. A když už přejdeme nepovedeného Alfréda, tak si Batman začne hrát na robocopa. A opravdu mu to neslušelo, není to prostě jeho šálek kafíčka. Dokonce se mi zdá, že ani Hans se tentokrát moc nepředvedl, ale trailer song od Immediate Music byl tedy lepší než to, co se hrálo ve filmu. Nejvíc mne těšila herecká dovednost Jesseho Einsberga, ten se toho ujal na 100% a snažil se co to dalo. No abych jen nekibicoval, tak je fakt, že určité detaily ve filmu byly suprově zpracovány. A krom toho boje v poušti, kde byla choreografie boje opravdu ubohá, tak i bitky byly celkem koukatelné. Sečteno ten film má jednu velkou chybu. Měli vynechat Batmana. Nemá tam prostě co dělat v tak namakaném nereálném fantasy. Batman se spíše řadí k reálným filmům. ()

Mckay 

všechny recenze uživatele

Na film sem se ohromě těšil pořád sem se koukal na traillery.Na poprvé se mi zamlouval a dal bych čtyři hvězdičky,ale za týden sem se koukal znovu a už mě tak nebavil na rozdíl od Marvelovek ,který můžu vidět stokrát.Ale co se podle mě hodně povedlo je obsazení Bena Aflflecka. Zahrál na jedničku a to byl pod obrovským tlakem ze strany fanoušků , který ho v této roli nechtěli.Představitel supermana zůstal stejný jako muž z oceli , ale to mi je popravdě fuk,protože jak ten herec tak postava supermana mi přijde taková nemasná ,neslaná.No a Lex Luthor se taky povedl na jedničku hlavně díky Jesse Eisenberg a sem rád že tu roli nakonec nedostal Tom Hanks. Vizuální stránka filmů je naprosto odlišná od konkurenčního Marvelu. Je temnější ,dospělejší,vážnější a není vtipná.Souboj batmana a supermana byl výbornej a to že při něm prší je fajn.Nicméně se skamarádili nějak rychle a ten finální souboj s tím bossem katastrofa! Prostě Marvel je zatím lepší a to z několika důvodu.Je vtipný a má ikonické oblíbené postavy , které jsou taky vtipné ,takže tímhle hnedka získáte obrovské publiku a to jsou děti.Navíc Marvel už má před konkurencí ohromný náskok ,protože už má přes deset filmů a rozpracovaný svůj vesmír.A vizuální efekty má bezkonkurenční! V podstatě všechny souboje a destrukce se dějí ve dne a vše je přehledné a krásně plynulé a hlavně nabušené od začátku až do konce hlavně tedy u avengerů. Prostě DC mě zatím nepřesvědčilo a pořád se těším na filmy od marvelu.Uvidíme jak si povede Justice Leaque ,což by mělo být něco jako avengers. ()

Shakal4972 

všechny recenze uživatele

Ten názov je príliš dlhý. Skrátil by som to na "KRAVINA". Veková kategória - od 6 do 12 rokov. Hviezdička za to, že sa na to dalo nahovoriť toľko dobrých hercov. ()

RAMSTER007 

všechny recenze uživatele

ale jo... zhlédnuto na Blu-ray v prodloužené verzi.. sice se skáče v příběhu jak na olympiadě.. ale souboj Cal vs Bruce byl dobrej... ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Tak nechutně ambiciózní komiksárna tu dlouho nebyla. Celé to smrdělo už od trailerů a ve výsledku je to možná ještě horší, protože si posléze uvědomíte, že oni na tom chtějí vlastně vybudovat celé Universum. Tak jak se mi líbil neokoukaný a originální vizuál Muže z oceli, tak se mi teď jednou pro vždy zprotivil. Hloupý, namyšlený a nedomyšlený film. Škoda, že to Snyder nezabalil po prvním supermanovi. // PS: "Ty kecy o tom, že to je film pro fanoušky si strčte ... víte kam" // ()

kjama 

všechny recenze uživatele

Dloooouuuhéééé.... to bylo. A vše stojí na tom, že se spolu nedokážou domluvit jako normální lidé. ()

tina18 

všechny recenze uživatele

Bohužial, tentoraz sa hodnotenia na Čsfd nezmýlilo. Film nieje z tých najhorších, ale chýba akási iskra k tomu aby to bolo zaujímavejšie. Zápletka trošku nevysvetlená, jednanie postáv bolo niekedy až absurdné. Čo potešilo bolo ale cameo Wonder Woman( skvelá hudba) , ale aj samotný Ben Aflleck ako Batman, ktorý odviedol oveľa lepšiu prácu ako som od neho očakávala. No ani toto nestačí na celkový lepší dojem z filmu- 40% ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama