Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 746)

kratajirka odpad!

všechny recenze uživatele

Vážené dámy, vážení páni! Tohle je naprostá sračkoidní DCkomiksárna. Spojit dva úžasné hero filmy do jednoho? Drbej si hlavu Zacku Snydere. A když k tomu připočtu Bena a Fleka jako nevhodného kandidáta na pozici Netopejra - dává mi to největší propadák tohoto roku. :) Jednu hvězdu si zaslouží Jesse - jeho role se mi líbí ze všech nejvíc. Dobře a ještě soundtrack - ale kdo by čekal na hovno soundtrack od HonzyPokojského. Takže DýCý - příště už nic neprzněte. ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem konečně začal vnímat, že nějaký Batman existuje. Filmy předtím byly tak nějak sterilní, nedalo se do nich vžít a bylo celkem jedno jestli umíraly dětičky, babičky strejdové, senátoři, něco zelo prázdnotou. takže za mě 4. ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

dal som za tri...a to som bol ešte veľmi zhovievavý...toto že mala byť najlepšia DC komiksovka verná predlohe? pre mňa úplne nezmyselné, neskutočne otravné flashbacky, logiku nechali asi niekde za rohom (napr. Martha), preplácané finále = čistý CGI bordel...nebyť Wonder Woman a jej super hudobného doprovodu, tak si z toho filmu asi nič nezapamätám...a Ben Affleck je ako Batman prekvapivo znesiteľný...ale aj tak zlatý Nolan ()

Tahazaar 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyrovnané, v něčem super, v něčem naprd. Místy geniální scény, většinou bohužel ty mimo hlavní děj. Úvod byl poměrně zajímavý, pár hodně napínavých misí, jedna se Supermanem jedna s Batmanem. Zato konec byl vyloženě špatný, generická CGI potvora, která se tam dost náhodou objeví. Buď si měli Doomsdaye nechat na samostatnej Superman film nebo měli teda udělat zatraceně lepší build-up a rozhodně nemusel být takovej tupej golem naprosto jednorozměrnej. Wonder Woman tam byla dost zbytečná, prakticky ani trochu neovlivnila děj. Lex Luthor byl asi ok, ale vůbec se mi nelíbí, že z něj udělali napůl jokera. U Bena Afflecka jsem se nebál, že by byl špatnej Bruce Wayne, jen jako Batmana jsem ho moc neviděl, ale zdá se, že zapracoval na fyzičce a nebylo to vůbec zlý a se Supermanovou mámou by mu to moc slušelo. (UE) ()

AlicaFox 

všechny recenze uživatele

ako fakt neviem ci tomu mam dat odpad alebo aspon jednu hviezdu.. asi dam jednu za to ze gal gadot to celkom slusne zahrala a romancu ustrednej dvojice som im tiez verila + jesse eisenberg bol vyborny ako vzdy ale stupidnejsi scenar som este fakt asi nevidela, navyse tato sracka bola nehorazne dlha a CGI priamo neznesitelne. ()

Zahanator 

všechny recenze uživatele

Ač velký fanda DC universa, v kině jsem byl přece jen poněkud zklamaný. Napodruhé už to ale v rozšířené edici bylo mnohem lepší. Přidaný materiál osvětluje některé nejasnosti z kino verze, film přitom ale ani při tříhodinové stopáži neztrácí tempo a dynamiku. ()

SimiT84 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesdílím názor, že se jedná o zbytečný nebo špatný komiks. Už po skončení projekce v kině jsem měl chuť snímek vidět znova. Prodloužená verze mě ještě víc utvrzuje v tom, že se tenhle film zařadí mezi mé oblíbené komiksovky, a to na rozdíl od většiny komiksovek z poslední doby. Pomalejší tempo, temnější a dost hutná atmosféra a celkově větší umělecké ambice a snaha o hlubší psychologii postav - to je to, čím se Batman vs. Superman liší od většiny komiksové produkce. Což mně „káplo do noty". Vůbec mně nevadilo, že se na větší akci čeká třeba i půl hodiny, vlastně zážitek v kině trochu zkazil až dlouhý epický závěrečný souboj... Z mého pohledu se i tak jedná o nejlepší komiksovku v poslední době, která výtečně navazuje na Muže z oceli. A soundtrack je tak skvělý, že bych si ho doma pustil jen tak k poslechu... ()

mountparagold 

všechny recenze uživatele

Stále nerozumiem tej vlne kritiky. Áno, nie je to Nolan, nie je to ani Marvelovka (a je mi úprimne ľúto tých, čo vôbec čakali niečo podobné), ale je to začiatok novej éry DC série a dľa môjho skromného názoru, nezačali vôbec zlým smerom. Drobné chyby sa doladia, čakajú nás filmy, kde sa predstavia sólovo hrdinovia DC univerza a neviem, možno je to tým, že som sa vyhol základnej a skočil som rovno na rozšírenú verziu, ale mňa to uspokojilo. Perfektný soundtrack, strih, temnota aká je pre DC tak ikonická, Ben Affleck prekonal očakávania ako Batman a Wonder Woman, aj keď len na pár okamihov, ktoré dostala, bola výborná. Jediná vec, ktorá mi prekážala, bol Jesse Eisenberg ako Lex Luthor, príde mi, akoby už snáď stokrát hral to isté dookola a doposiaľ neukázal nič iné. ()

Sunkael 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není tak špatné, jen je to něco, co nikdo nečekal. Místo aby si batman a superman dávali po hubě, se tu vytváří prostor pro jejich konflikt a proto si dají přes tlamu jen jednou. Možná je trochu zvláštně napsané, jak se batman staví k celé situaci se supermanem a proto je jeho odhodlání jít proti němu asi neopodstatněné. Jinak je to super drama až na celé finále, kdy se protagonisti "hloupě" spojí  aby zastavili Doomsdaye. ()

RedZeiss 

všechny recenze uživatele

Popravde som tento film videl v kine dvakrát. Na prvýkrát som bol trochu sklamaný, očakával som niečo veľké. Po druhý raz na druhej strane film milo potešil a musel som dať vyššie hodnotenie, ale keď som sa dostal k extended verzii, musel som sa opraviť. Film v kine dostáva odo mňa 60%, pretože to, čo bolo v extended prelomilo na jednej strane nudu v niektorých pasážach, v iných to omnoho viac vysvetlilo a začalo to dávať zmysel aj pre tých, čo nepoznajú komiksové univerzum. Je pravda, že tí, čo to nemali radi a nie sú fanúšikmi, tak ich názor to nezmení, ale pre fanúšikov si EXTENDED verzia opravila reputáciu a vyzdvihla film na tie lepšie komiksovky. Čo sa týka blue-ray verzie, teda extended - vrelo odporúčam na úrovni okolo 75% možno o trošku viac. Krásne otvorenie sveta Justice League, kde konečne dáva niečo zmysel a ide to po jasnejšej línii. Ak sa mám vyjadriť k animácii hlavného záporáka - mám voči tomu výčitky, skutočný Doomsday vyzerá oveľa lepšie, ale čo už. Snáď bude (SPOILER) Darkseid vyzerať lepšie v nadchádzajúcich filmoch. Herecké výkony - Superman ma nevie osloviť, toho radšej nehodnotím, Wonderwoman - to, čo som videl sa mi páčilo, herečka do toho dala trochu tej pýchy ako sa na amazonskú princeznú a dcéru Dia patrí, Batman - Affleck milo potešil a dúfam, že to bude ešte lepšie, Luthor - dobré prepináky, možno som očakával toho viac geniálneho Luthora, ale s touto verziou som tiež spokojný. Prepojenie na Man of Steel v pohode a výborný základ pre budovanie univerza. CELKOVÉ hodnotenie teda EXTENDED verzie: 75-78%, som spokojný a odporúčam. ()

aurynn 

všechny recenze uživatele

Hodnocení rozšířené verze. Ačkoliv se tomuto filmu dá leccos vytknout, je to podle mého nejlepší "superhrdiňák" hned po Guardians of the Galaxy. Proč? Protože se tam víc mluví než mlátí, protože atmosféra toho filmu je výtečná, protože to nedokázal zničit ani leckdy infantilní Lex Luthor, protože Batman dal filmu o Supermanovi skvělý noirový nádech který zastínil křiklavou modročervenou na jeho trikotu a Superman dal filmu o Batmanovi zlouna nezlouna který nakřápnul Wayneovo zlaté vajíčko příčetnosti víc než Bane (ačkoliv Dark Knight rises byl taky výtečný) aniž by se o to vlastně snažil. Ačkoliv mám moc rád Avengers a s výjimkou Spider-mana skoro všechny Marveláky, tohle je prostě lepší pro kohokoliv kdo ve filmech vnímá víc než efekty a souboje. I na Lexe si člověk zvykne, jen je mi líto, že ho stylově příliš přiblížili Batmanovu Jokerovi. Jediný kdo mi tam opravdu nesedí je Lois. A to platí od Man of Steel. Ačkoli se mi nelíbí typově na tu roli Amy Adams, není to její chyba. Je to chyba lidí co psali její postavu. Je nijaká, nevýrazná a pochybuji, že by někoho jako je Superman zaujala jakkoliv jinak než jako jen další člověk jehož je potřeba zachránit. Jen srovnejte Pepper Potts, Jane Foster a Lois Lane... Sorry Lois, jdi psát články o módě a nestarej se o světodějné události. ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, uz jenom podle nazvu filmu jsem necekal zadnej zazrak A hle, nastalo letmy prekvapeni, protoze toto neni vubec spatnej pocin. Koukatelnej mix stretu osudu comicsovych hrdinu, no, dvou a pul hodinova stopaz celkem sveze plyne.. Jen si nejsem jisty, zdali zakomponovani cover verze Xeny a nejakeho trolla z Hobita filmu zrovna dvakrat prospelo.. Na samotnem konci děj dava znat, ze dalsi pokracovaní se polyne jako kopie ve slepejich X menů..no nevim..(!!?) Pocitove spis k 4 hvezdam, racionalne vzato se ale nejde prehoupnout pres tri.. ()

Aidzi 

všechny recenze uživatele

Batman a Superman v jednom filme. O tom som sníval vždy. Lenže nie takto. Muž z ocele (2013) ma bavil,takto som si predstavoval Supermana. A nie, nie som fanúšik klasického komiksu. Viem, že Zack Snyder nie je Christopher Nolan, ale zatiaľ čo Nolanovho Batmana milujem,Snyderovho nie. Nepáči sa mi ani jeho kostým, ani Ben Affleck ako predstaviteľ tejto postavy. Henry Cavill je v poriadku, ale o to horší pocit mám z filmu, kde jeho postavu zabili. Superhrdina,ktorý dokáže pohnúť s ropnou plošinou, prežiť zrážku vlakom, streľbu zo samopalu nemôže umrieť.Superman je moja seriálová srdcovka od detstva. Film som pozeral na trikrát. Okrem Supermana som k žiadnej postave nič necítil. Ale ak si odmyslíme tieto negatíva, malo to slušné súboje, efekty, nechýba sympatická žena Amy Adams.Pre mňa priemerný film, no čakal som od toho srdcovku, ku ktorej sa budem časom vracať. Ale sklamalo ma to. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Hmm. Zklamání roku. Ne,není to tak špatný film, ale to mám za to, že jsem se na to tolik těšil a známe to, když se moc těšíme, jsme pak často zklamaní a je jedno, jestli to má být dárek od Ježíška, nebo cross over z komiksového světa DC. Mám pocit, že si zde DC ukrojili moc veliké sousto a snažili se již ve druhém filmu ukázat něco podobného tomu, co u kolegů v Marvelu budovali mnoho let a mnoho filmů. Ano, zatímco Avengers jsou takoví až moc barevní, tak zde se pohybujeme v temnějších barevných odstínech, ale potenciál se nevyužije a někdy je té tmavé až moc. Finální bitka je díky tomu tak nepřehledná, že si ji ani nemůžeme pořádně užít. A nehodlám házet špínu na Afflecka, ten slabinou filmu není. To spíše Cavill, který je trochu více prkenný než je zdrávo a pak samotný režisér, který se snad urval ze řetězu, ale to ho měl někdo hlídat. Je to prostě zklamání, ale jen proto, že takové dvě legendy ( Wonder woman ve vší úctě nepočítám a ty ostatní taky ne ) jako temný Batman a ultra kladný Superman měly takový potenciál ve společném filmu, který zůstal nepochopitelně nevyužitý. 60% a snad se u DC proberou a ano, mohli by se podívat a něčemu se u Marvelu přiučit, ale jen něčemu, barevnost tu můžou vynechat.... ()

Speedy115 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak zlé, ale chtělo si to s tím filmem více vyhrát. Ale tak to už u kluků bývá nejdříve se chtějí pobodat a za pár minut jsou z nich zase přátelé, ještě že oba hrdinové nebyli ženy. Název dobrý, film už tak dobrý nebyl. :) ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama