Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 747)

JJzL33 

všechny recenze uživatele

Po předešlém výborném Man of Steel je toto pro mě zklamání. Postavy se chovají zvláštně a jejich motivace je ve většině případů zvláštní. Henry Cavil je pro mě sympaťák a na supermana mě sedí všemi deseti, Ben Affleck v roli Batmana také dobrý, překvapivě se mi líbil i Eisenberg v roli Lexe Luthora. Pro mě příběh zklamání a chování postav taktéž, digitální orgie na konci mě jen přesvědčili o hodnocení ve výši ***. Doufejme, že Justice League bude lepší... ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, dlhé ako týždeň pred výplatou a zaujímavých momentov veľmi málo. Potešil ma akurát Irons s Affleckom ale to asi tak bolo všetko. Cocotín tam veru bolo dosť, až som sa čudoval. Som premýšľal že Snyder natočil takto neymyselne takýto spektákel. A ešte k tomu 2 a pol hodinový. Som mohol radšej spať. ()

SHERLOCK5443 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa skvelý film. Nerozumiem hodnoteniam. Krásne natočený. Zimmerova hudba sa perfektne hodila do filmu a Ben Affleck ako Batman je úžasný. Jedniné čo mi na tom filme vadí je to rýchle predstavenie Justice League. Neviem prečo sa DC tak ponáhľa. ()

vw.cobra odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád postavy Barmana i Supermana, ale takovouhle slátaninu jsem v životě neviděl!!! Trikově slušné, ale scénář a samotný příběh nestojí za tu námahu se na tenhle film podívat znovu. ()

mar4s 

všechny recenze uživatele

Snydrovy filmy vetšinou hodnotím kladně ale tady mi příjde že trochu přesřelil. Nevtáhlo mně to vubec do děje, komiksově ani scenarisaticky, je to prostě nevstřebatelný kompot. Co se týče propracovanost postav, efektů a děje je to velké zklamání. Tento film mi prostě nenabídne nic. ()

illilay 

všechny recenze uživatele

Z batmana je nieco ako Iron batman alebo ironbat... je to v podstate o vsetkom a o nicom originalnom... Christian Bale je zatial stale moj Batman ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo se neorientuje v komiksech to musí být trochu nepřehledné. Pak z toho plynou dotazy na to, kdo třeba je ta slečna s mečem a štítem... Filmy se Supermanem, kde je Lex Luthor mě nikdy moc neoslovily a proto se mě Muž z oceli se zápletkou s generálem Zodem a Faorou líbil a to moc. Zpočátku na mě tedy film působil poněkud rozpačitě, ale nářez s Doomsdayem mě "rozsekal". A Affleck mě pozitivně překvapil - parádní Batman :-) ()

Embolo45 

všechny recenze uživatele

Tedy já zdejší hodnocení moc nechápu... Bavil jsem se od začátku do konce. Dokonce tento snímek hodnotím víš než Captain Amerika:Občanská válka a to mám MARVEL radši než DC :-D ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

Kebyže tam nepríde Wonderka, tak je to čistý odpad! Dejovo stratené, charakter postáv na bode mrazu a pointa? Moment, veď tu šlo len o to sa poriadne vymlátiť a hlavne vymlátiť z fanúšika maximum peňazí. ()

proud.loser7 

všechny recenze uživatele

Moje první myšlenka, která mi po shlédnutí BvS projela hlavou, byla: tak za tuhle sračku jsem dala 10euro? Co hůř, šla jsem na 3D projekci, takže z filmu jsem 40% skoro vůbec neviděla. A i tak to bylo strašný. Nevím co bylo horší. Henry Cavill jako Superman, děj nijak neposunující snové sekvence, otravný Jesse Eisenberg, milion plot holes nebo finální bitka. Jedno horší než druhý. Plus dávám za soundtrack a hlavně za Wonder Woman, která se překvapivě povedla. Sadfleck jako Batman taky nebyl nejhorší, ale pro mě už (nejspíš napořád) bude dokonalým netopýřím mužem Christian Bale. Stále čekám na nějaký kvalitní DC film, ale po shlédnutí traileru na Justice Leaguje moje naděje klesy ještě hlouběji. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: Provázaný svět DC Films! Kapitola 2: "Nebojte. Jsem přítel vašeho syna." - "To vidím. Máte pláštík." Moc nechápu hejty na tento film. Krásně to navazuje na předchozí film, kde Superman při velkém finálovém boji zničí půlku města. Henry Cavill je jako superman dobrej, což jsme se všichni shodli u jeho filmu. Ben Affleck je jako temný rytíř doslova fantastickej! Jeho kostým se věrně podobá komiksové předloze. Má tvář drsňáka... A v kostýmu působí neskutečně nabouchaně. Batman: "Řekni mi. Krvácíš?" (Superman beze slov odletí.) "Budeš!" Ženská krása tu je v podobě Gal Gadot, která zde ztvárnila Wonder Woman. Superman: "Ta je tu s tebou?" Batman: "Já myslel, že s tebou." Zack Snyder to natočil s temnou atmosféru obdobně jako Nolan či Burton. Souboj s Doomsdayem sice obsahuje dost CGI efektů, ale nevadilo mi to. Kde dneska nejsou, že? Scénář, kde Lex Luthor poštve hrdiny proti sobě je bezchybný. Všechno dává smysl. Batman to Supermanovi pěkně nandal. Jsou tam i dojemné chvilky: Supermanovo obětování a jeho pohřeb. - 100%. ()

Batwayne 

všechny recenze uživatele

Som veľkým (možno až priveľmi veľkým) fanúšikom Batmana. A tento film ma bohužiaľ nepotešil. Bol to ťažkopádny, neoslňujúci Batman ale zato priemerný až viac než dostačujúci Superman. Táto superheroes kombinácia prepletená ozlomkrky pozliepaným, nemastným a neslaným, nejasným a chaotickým príbehom jednoducho nevyšla. Tak na Supermana samotného by to možno stačilo, ale hĺbka, ktorú som očakával že dodá prítomnosť Batmana sa proste nedostavila. Jednoducho som z toho celého komplexu nevedel za žiadnu cenu vyjsť a to som sa veľmi premáhal. Aby som ale iba nekritizoval, po vizuálnej stránke, čo sa týka efektov, spracovania, fight scenes, atmosféry a pár skvelých scén je na tom toto dielo dobre. Možno viac Batmana, menej Supermana a o štipku viac charakteru a inteligencie by tomuto filmu neuškodilo. Na druhú stranu, kedy inokedy sa ale dočkáme stretnutia týchto dvoch ak nie teraz, a preto filmu celkovo nedávam košom. Udelil by som 3,5* ak by to bolo možné. (Snyder, čakáme na Justice League, dúfame že nesklame) ()

mimi930 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, Marvelovky ma však bavia viac. Stále mi pri tomto filme chodil po rozume Captain America: Civil War. Tam mi ale vzájomné nezhody a boje dávali zmysel. Pri Batmanovi som celých dva a pol hodiny premýšľala, aký problém medzi nimi je. Samotné ego oboch superhrdinov mi neprišlo dosť na to, aby robili také škody. Okrem toho to bolo na môj vkus príliš dlhé s mnohými hluchými miestami. Najviac ma na celom bavil Lex Luthor a hudba (hlaven téma Wonder Woman). ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Obrovské množství postav, o kterých nic nevíte, a zbytečněě komplikovaný příběh, který ač se snaží sebevíc, nedokáže přesvědčit diváka o tom, že by si Batman a Superman měli dát přes držku. Přitom je film únávně dlouhý a konflikt mezi dvěma titulními hrdiny je jen malá část toho, o čem film vlastně je. A to je jeho největší problém. Pokud jste fanda komixů, občas si uslintnete. Zbytek diváků jen nevěřícně kroutí hlavou nad nepochopitelnými záběry a postavami, které mizí stejně rychle jako se objevují. Většina z nich je možná důležitá pro celý DC svět, ale rozhodně ne pro příběh tohoto filmu. A to ani nemluvím o Batmanových pychadelických snech, Tento film ani nejde plně pochopit bez použití Googlu, nebo znalosti všech možných i nemožných komixů. Naštěstí vizuální stránka filmu je pěkná a hodnocení zachraňuje naprosto úžasný soundtrack. ()

mariannda 

všechny recenze uživatele

Tak nevím,pro začátek,myslela jsem,že mě ta tříhodinová stopáž zabije.. Ben Affleck jako Batman mi moc nesedí,je jakýsi hranatý,má velkou hlavu,ovšem hlas má super. Superman ho válcuje,skvělý vyber herce. Dejove nějaký moc velký mišmaš,chvílemi jsem se nudila,výbuch v Kapitolu mě na chvíli probral,ten jsem opravdu nečekala. Mladý Lex je také prvotřídní,krásně zahraný zazobaný floutek,který neví,co roupama dělat.. Dostal se na zebřiček padouchů hned za Jokera,snad vydrží jeho představitel o něco déle,byla by škoda,kdyby ne.. No.celkově,znovu to asi vidět nemusím. Asi tak,začátek se povedl,pak uz to šlo dolů. Jedna hvězdička za Supermana,druhá za Lois,dlouho budou chlapi vidět scenu ve vaně :-D PS. Ten konec byl pro mě velmi překvapivý a ne zrovna takový,jaký bych si představovala. ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho že mnozí recenzenti měli pravdu a film že je opravdu zbytečný.No byli vedle minimálně o deset kilometrů.Film je naprosto skvělý.Opět nechápu ty negativní komenty.A už vůbec nechápu to že když stejnou věc udělá Marvel,tak je to hit.DC se snaží seč může a stejně se mnohým nezavděčí byť mají podle mě lépe zpracované postavy.Zdá se mi totiž že se Marvelu tak "trochu" naddržuje(nemyslím jen tady,myslím to globálně).A teď k samotnému filmu.Ten je velmi temný.Při Batmanových akcích jsem téměř nedýchal a jen se zažíral do děje.Ten i přesto že je podobný Občanské válce, NEKOPÍRUJE JI. Ben Affleck je skvělý Batman(Skóre srovnal s Keatonem)a ostatní byli taky super.Nová verze Batmana mi také nevadí.Musím také tvůrce pochválit i za vzhled a nový až démonický hlas temného rytíře.Udělali z Batmana to,co řekl Christian Bale už v Batman začíná."Musejí se Batmana bát".Filmaři také museli hodně přemýšlet jak Batmana vrátit zpět.Vrátil se,a v pekelně dobré formě .Zkrátka film by si zasloužil minimálně o 15%více.100%.PS: scény na pohřbu Supermana jsou natočeny nádherně. ()

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama