Reklama

Reklama

Silicon Valley

(seriál)
  • USA Silicon Valley
Trailer
USA, (2014–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 27–48 min)

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Martin Starr, Amanda Crew, T.J. Miller, Josh Brener, Matt Ross, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Angela Trimbur, Christopher Evan Welch, Andy Buckley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Richard je introvertní počítačový programátor, který bydlí společně se svým nejlepším kamarádem Big Headem, nafoukaným Gilfoylem a sarkastickým Dineshem. Tihle tři asociálové žijí pod dohledem samolibého milionáře Erlicha, který jim nabídne bezplatné bydlení ve svém domě výměnou za to, že získá desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Poté, co Richard vytvoří vyhledávací algoritmus milionové hodnoty, ocitne se tenhle společenský břídil ve smršti nejrůznějších nabídek a zpanikaří - se svými přáteli se rozhodne založit vlastní firmu. Děj seriálu Silicon Valley je zasazen do světa špičkových technologií ovládaného zlatou horečkou. A právě ti nejkvalifikovanější jedinci předurčení k životu v prosperitě se svým úspěchem vlastně vůbec nedokáží naložit. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis & Butthead, Tatík Hill), který přináší prostřednictvím tohoto nového komediálního seriálu na obrazovky HBO svůj neuctivý způsob humoru, se nechal částečně inspirovat vlastními zkušenostmi ze slavného kalifornského údolí, kde koncem osmdesátých let působil jako inženýr. (HBO Europe)

(více)

Videa (51)

Trailer

Recenze (128)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Není to vyloženě prohra. Docela odvážný pokus stavící na aktuálně populární vlně geekovin, který však nestíhá zaujmout v rámci necelé půlhodiny, natož donutit k pravidelnému sledování. Obsazení je docela otravné a těch pár solidních nápadů a referencí zkrátka nestačí. EDIT: Rozhodl jsem se dát časem Silicon Valley druhou šanci a jsem rád, že jsem tak učinil. Seriál zraje s každým dalším dílem a v momentě kdy si zvyknete na jeho postavy vám nabídne docela zajímavý sitcom, který si jen nehraje na to, že je chytrý. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tak na tohle jsem vážně zvědavej, kam tohle se posune..... Očekával jsem odkazovací pecku typu Community, s trochou Parks and Recreation předem vykonstruovaného jakoby nehumoru. A dostal jsem hodně slušnou podívanou, kde neni tabu vůbec nic. Drogy, rasismus, porno, cokoliv si vybavíte. V kontrastu s životem Nerdů a podivných miliardářů, kteří se štítí otevírat dveře klikou vlastnoručně. Všechny postavy jsou vážně přesvědčivé. 10 % Erlich je často přepálenej, ale i tak baví. Tohle je o několik úrovní sotisfikovanější než TBBT a podobní. Navíc je to u HBO, takže očekávám i přes počáteční rozpačité příjetí masového publika, další pokračování. 1 série 84% No, tak na tohle jsem vážně zvědavej, kam tohle se posune..... Po druhé řadě jsem naprosto nadšený, nové postavy i vývoj všech starých známých je obdivuhodný..... Tady se to vážně rozjelo. Třesu se na řadu třetí. 2 série 91%. ()

Reklama

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

No né, co to mé oči nevidí! Vcelku vtipný, geekovský sitcom, který dokonce nepotřebuje ani Cůcin výstřih k tomu, aby se na něj dalo koukat, a člověk se čas od času i ušklíbne. Neuvěřitelné, to snad dělá ta nálepka ejdž-bí-ou, nebo co. Dosahovat to alespoň zlomků kvality scénáře kolegů ze stejné produkce, to by bylo teprv žrádlo. Takhle je to pouhé, ale přesto vítané odreagování pro určité procento vyvolených (ne tohle procento, i když...), a rozhodně není zbytečné tak, jako rozvětvené konce Mass Effectu 3. 4* ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem narazil naprostou náhodou a nic jsem od toho nečekal, ale pilot mě příjemně překvapil. Chytré vtípky a scénky s mnoha referencemi do IT světa dělá z tohoto seriálu (možná trochu překvapivě) poměrně originální počin. Rozhodně nejde o taškařici jako Big Bang Theory, ale naopak jde o jakýsi vážně-nevážný nadhled nad vážností IT firem a online byznysu 21. století. Postavy se zatím moc neprojevily, ale předpokládám, že jak se děj rozjede určitě se tak stane. Dám tomu šanci... P..S.: Pokud vám slova jako Google, Apple, startup, app, komprimace nebo UI (a další z IT světa) nic neříkají, tak vám asi většina vtipů a narážek nebude připadat moc vtipných. EDIT: dokoukána celá 1. série (18.7.2014) EDIT2: dokoukána celá 2. série (19.6.2015) která je ještě o stupeň lepší: plno pravého IT humoru, tleskám tvůrcům k jejich originalitě... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem přesně ten ITcký retard, tak se mi koncept seriálu líbí. Hlavně se mi teda líbí Amanda Crew, takže sem tam po skončení seriálu zkouknu python a jdu spát. První série se zdařila, i když do IT Crowd to má docela daleko. Humor tady není normální humor a asi ne každého to pobaví. Jinak cool. Nakonec jsem viděl všechny serie a musím říct, že kvalita seriálu dolu nešla. Za to jsem moc rád. ()

Galerie (478)

Zajímavosti (27)

  • Christopher Evan Welch zomrel na rakovinu pľúc počas natáčania piatej epizódy prvej série. Kvôli jeho smrti bola prepísaná druhá séria. (martincba)
  • Když je Richard (Thomas Middleditch) na arbitráži a píše, aby skupina vše smazala, tak má na mobilu baterii z poloviny nabitou. Za cca 5 minut se ale nedovolá zpět kvůli nízkému stavu baterie. (Calabria)
  • Zkratku PPC pro PiedPiperCoin již ve skutečnosti používá kryptoměna Peercoin, jenž se na trhu kryptoměn vyskytuje již od roku 2013. (orkadimenza)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama