Reklama

Reklama

Šestadvacetiletý Ian Harding zůstane po smrti své matky úplně sám. Protože není schopen základních lidských citů, rozhodne se při kácení zasněžených lesů se vším skoncovat. Tam však bizarní náhodou narazí na bezvládné tělo školačky. Dívka i její dopis na rozloučenou jím hluboce otřesou a Ian se rozhodne odnést si její tělo domů. Po boku mrtvé dívky spí velice klidně a poprvé v životě uvěří, že je schopen najít lásku i důvod žít. Dívčino tělo pohřbí pod rozkvetlou třešní v zadní části své zahrady. Když později hledá příležitost, jak v sobě tyto pocity znovu probudit, narafičí setkání s Tinou, mladou hospodyňkou se sebevražednými sklony, s níž se seznámil na internetu. Ian nachází klid ve společnosti mrtvých žen a začíná chápat složitosti lásky. Postupně se začleňuje do okolního světa, dokud není opět nucen pohřbít dívčino tělo hluboko pod rozkvetlou třešní. A pak potká Naomi, krásnou mladou ženu, jejíž syn přišel o život při dopravní nehodě... (Cinemax)

(více)

Recenze (17)

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Dobře vystavěný příběh podivína a kurevsky dobře natočený. Sedlo mi to, Robert je takový ten fešný irský zmatený srneček + sem tam vtípek (dodávka plná sebevrahů neměla chybu). A Pollyanna byla doslova jak živá voda. Nic proti komiksárnám, mám je ráda, ale už jich je nějak moc a takovýchto libůstek je čím dál míň (naposled asi Little Death), proto 5*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to nekonečně depresivní ani neomezeně smutné. Ian prostě neměl štěstí na život a pochopení od ostatních. Což chápu. Také jsem pro něj neměl chvíli pochopení. Po oné chvíli jsem se k němu ale snažil dostat, protože jsem zjistil, že zlé stvoření to není. To ale nic nemění na tom, že i přesto si prošel těžkostmi, které by ostatní jen tak neustáli...a pakliže ano, tak minimálně s trvalými následky. Milovat smrt má hodně zvláštní, až ponurý nápad. Dlouho by se nad ním dalo přemýšlet a rozjímat nad tématem smrti. Tudíž to není úplně pro každýho. Filmařské kvality se mu ale upřít za žádných okolností nedají a je jen a jen dobře, že právě takový námět se projevil u irských tvůrců. Irsko do něj padlo jako prdel na hrnec. Tudíž mi opět potvrdilo, že v rámci Evropy těžko může hledat konkurenci. ()

Reklama

Rajca 

všechny recenze uživatele

Netradičné spracovanie vyvoláva miestami nutkavý pocit stlačiť ovládač a vypnúť. Keď sa však divákovi podarí oprostiť od emočne vyhraneného podania, s plynúcimi minútami dej začne dávať zmysel. Na rozdiel od "Borgmana", ktorého bizarnosť a obsesia nezmyselnym zabíjaním v závere graduje, v tomto prípade naopak dochádza k zásadnému zlomu. Život vs. smrť, empatia vs. emočná apatia. Ian sa celý film pohybuje na rázcestí a hoci ho smrť priťahuje, stále mu niečo bráni urobiť posledný krok. Postupne sa z temnoty posúva do svetla a objavuje na živote to podstatné, čím naopak záver vyznieva pozitívne a motivačne. Dej umocňuje skvelá kamera a výborná hudba. Chválim vizuálne skvelý úvod filmu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Brendan Muldowney premietol depresiu priamo na plátno. Úvodná fáza filmu totálna paráda, potom to bohužiaľ začalo akosi upadať a u apatického Iana sa začala prebúdzať empatia a ľudskosť, aj keď len čiastočne. Sonda do depresívnej a samotárskej duše utrápeného Iana bola prvotne výborná téma celého filmu, no akosi sa tá celá snaha začala postupne rozpadávať... Ale rozhodne, celý film je dosť na zamyslenie, aj keď potenciál bol istotne ďaleko vyšší! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o najdepresívnejšiu snímku akú som kedy videl, rozhodne odporúčam všetkým samovrahom ktorý si nie sú istý svojim rozhodnutím, tento kúsok ich zaručene presvedčí. Presvedčí ich to o tom, že svet nestojí za to. Je to iba utrpenie ktorého sa dokážu zbaviť iba jedným možným spôsobom. V celej snímke je nesmierne pochmúrna atmosféra. Je to celé apatické voči hocijakým kladným emóciám a citom. Z ničoho tu nemá človek radosť, ani po pozretí som nemal vôbec žiadnu náladu. Rozhodne ide o veľmi zaujímavú snímku. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama