Reklama

Reklama

Šestadvacetiletý Ian Harding zůstane po smrti své matky úplně sám. Protože není schopen základních lidských citů, rozhodne se při kácení zasněžených lesů se vším skoncovat. Tam však bizarní náhodou narazí na bezvládné tělo školačky. Dívka i její dopis na rozloučenou jím hluboce otřesou a Ian se rozhodne odnést si její tělo domů. Po boku mrtvé dívky spí velice klidně a poprvé v životě uvěří, že je schopen najít lásku i důvod žít. Dívčino tělo pohřbí pod rozkvetlou třešní v zadní části své zahrady. Když později hledá příležitost, jak v sobě tyto pocity znovu probudit, narafičí setkání s Tinou, mladou hospodyňkou se sebevražednými sklony, s níž se seznámil na internetu. Ian nachází klid ve společnosti mrtvých žen a začíná chápat složitosti lásky. Postupně se začleňuje do okolního světa, dokud není opět nucen pohřbít dívčino tělo hluboko pod rozkvetlou třešní. A pak potká Naomi, krásnou mladou ženu, jejíž syn přišel o život při dopravní nehodě... (Cinemax)

(více)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to nekonečně depresivní ani neomezeně smutné. Ian prostě neměl štěstí na život a pochopení od ostatních. Což chápu. Také jsem pro něj neměl chvíli pochopení. Po oné chvíli jsem se k němu ale snažil dostat, protože jsem zjistil, že zlé stvoření to není. To ale nic nemění na tom, že i přesto si prošel těžkostmi, které by ostatní jen tak neustáli...a pakliže ano, tak minimálně s trvalými následky. Milovat smrt má hodně zvláštní, až ponurý nápad. Dlouho by se nad ním dalo přemýšlet a rozjímat nad tématem smrti. Tudíž to není úplně pro každýho. Filmařské kvality se mu ale upřít za žádných okolností nedají a je jen a jen dobře, že právě takový námět se projevil u irských tvůrců. Irsko do něj padlo jako prdel na hrnec. Tudíž mi opět potvrdilo, že v rámci Evropy těžko může hledat konkurenci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Chtěla se zabít, já jí jen pomohl.- Ian je podivín, který je přesvědčen, že omylem obývá lidské tělo. A je jisté, že panter mezi lidmi žít nemůže. Několikeré setkání se smrtí nemůže zůstat bez následků, a tak netrvá dlouho a zákonitě dojde i na nekrofilii. Ian, zdánlivě bez emocí, se ale nakonec začne měnit, když do jeho života vstoupí živelná Naomi... smrt však zůstává všudypřítomná. Magický film s uhrančivou hudbou a podmanivou kamerou se smyslem pro detail. Po první polovině mu sice začíná pomalu docházet dech, ale směrem k závěru opět zajiskří statickou elektřinou. Potěšil song od Katrin And The Wave i hardcorepunk v baru. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zamyšlení se nad vlastní existencí, v celospolečenské depresi a šedivých vyhlídkách do budoucna, může člověka dovést na rozcestí. Na jednom takovém stojí Ian. Je nucen se rozhodnout a zvolit si jednu z cest, které mají cosi společného - na každé z nich čeká smrt. Miluje jí, potřebuje jí - dodává mu smysl života. Tento bizarní paradox, dokáže Ian proměnit ve skutečnost. Pro jednoho přehnaně hluboká slátanina o samotářském psychoušovi, který by si měl jít raději zaběhat, pro druhého výborný rozbor hlavní postavy a skvělý vývoj děje, ve kterém se orientovat není moc lehké, ale i v tom lze nalézt určité kouzlo. To vše podpořené precizní režií a vynikajícím hudebním doprovodem. (Challenge Tour 2015) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak utrápený ksicht, ako mal hlavný predstaviteľ Iana, nemá ani top trpiteľov všetkých čias Nicolas Cage! A to už je čo povedať... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o najdepresívnejšiu snímku akú som kedy videl, rozhodne odporúčam všetkým samovrahom ktorý si nie sú istý svojim rozhodnutím, tento kúsok ich zaručene presvedčí. Presvedčí ich to o tom, že svet nestojí za to. Je to iba utrpenie ktorého sa dokážu zbaviť iba jedným možným spôsobom. V celej snímke je nesmierne pochmúrna atmosféra. Je to celé apatické voči hocijakým kladným emóciám a citom. Z ničoho tu nemá človek radosť, ani po pozretí som nemal vôbec žiadnu náladu. Rozhodne ide o veľmi zaujímavú snímku. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Brendan Muldowney premietol depresiu priamo na plátno. Úvodná fáza filmu totálna paráda, potom to bohužiaľ začalo akosi upadať a u apatického Iana sa začala prebúdzať empatia a ľudskosť, aj keď len čiastočne. Sonda do depresívnej a samotárskej duše utrápeného Iana bola prvotne výborná téma celého filmu, no akosi sa tá celá snaha začala postupne rozpadávať... Ale rozhodne, celý film je dosť na zamyslenie, aj keď potenciál bol istotne ďaleko vyšší! ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadila morbidnost celého příběhu, ale celé to pokazil ten pomalý, ale jistý pád do sentimentu. A přitom to mohla být taková "hezká" černá komedie. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Irský utrápený ryšavec jako postava z románu japonské choré mysli toužící po kalhotkách školaček až ve stavu rigor mortis...Sebevrahové, nekrofilové a nihilisté, nechť si hodnocení upraví směrem k zvrhlé rozkoši... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Pohled do života jednoho kluka, co dokáže normálně žít pouze vedle smrti. Stejně jako téma, je to i silný příběh, příběh, který samozřejmě není pro každého. Ale, když je takto kvalitně natočený a především už napsaný, není příliš náročné mu podlehnout. Film není pouze depresivní, jak by se mohlo zdát, je v něm i něco málo humoru, samozřejmě spíše toho černého... Herecky co dodat, utrápený výraz jaký má Robert de Hoog sem vcelku sedne a ani ostatní herci nejsou špatní, i když ženské role tu nemají dlouhého trvání, snad až na Pollyannu McIntosh. Brendan Muldowney napsal a natočil film, který je i přes své téma vlastně vcelku optimistický... 75% ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Okrem super hudby je to hrozný blivajz.Slovami svobodníka Halíka: Narval bych je do mišelinky, tahat pneumatiky! Hajzly intelektuálský! Soundtrack sa da zadara počúvať na Spotify.Je fakt dobrý. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

I když byl Ian vrah, byl jedním z vrahů, kterého jsem chápal a vlastně mu i fandil, aby jeho živost skončil tak nějak veseleji a normálněji. Výborná sonda do duše člověka, který je schopen nějakého citu jen v přítomnosti mrtvých lidí a vrcholem jeho existence je smrt jako taková. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Dobře vystavěný příběh podivína a kurevsky dobře natočený. Sedlo mi to, Robert je takový ten fešný irský zmatený srneček + sem tam vtípek (dodávka plná sebevrahů neměla chybu). A Pollyanna byla doslova jak živá voda. Nic proti komiksárnám, mám je ráda, ale už jich je nějak moc a takovýchto libůstek je čím dál míň (naposled asi Little Death), proto 5*. ()

kolodej1 odpad!

všechny recenze uživatele

film o jednom úchylovi, neuvěřitelně nudným způsobem natočené. Pro mě naprosto nekoukatelné, dal jsem tak první hodinu a típnul jsem to. Podle všeho si takto autor tohoto díla ventiluje svou vlastní úchylku. Velká bída!!!! ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Netradičné spracovanie vyvoláva miestami nutkavý pocit stlačiť ovládač a vypnúť. Keď sa však divákovi podarí oprostiť od emočne vyhraneného podania, s plynúcimi minútami dej začne dávať zmysel. Na rozdiel od "Borgmana", ktorého bizarnosť a obsesia nezmyselnym zabíjaním v závere graduje, v tomto prípade naopak dochádza k zásadnému zlomu. Život vs. smrť, empatia vs. emočná apatia. Ian sa celý film pohybuje na rázcestí a hoci ho smrť priťahuje, stále mu niečo bráni urobiť posledný krok. Postupne sa z temnoty posúva do svetla a objavuje na živote to podstatné, čím naopak záver vyznieva pozitívne a motivačne. Dej umocňuje skvelá kamera a výborná hudba. Chválim vizuálne skvelý úvod filmu. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Co se odehrává v mysli mladého nekrofila, na to raději nemyslet. Zajímavý příběh o člověku, který prostě přemýšlí jinak. A mimo jiné je to taky úchyl a stalker. Konec byl super, mělo to zajímavou myšlenku, ale že by to byl film, který by mě posadil na prdel, tak to asi ne. ()

Reklama

Reklama