Reklama

Reklama

El Condor Pasa

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kondoleun nalaganda (více)
Trailer
Jižní Korea, 2013, 102 min

Obsahy(1)

Katolickému knězi vstoupí do života tragédie, za kterou cítí zodpovědnost. Nový snímek předního korejského artového režiséra Jeon Soo-ila, jenž v roce 2009 soutěžil na MFF Karlovy Vary s kontemplativním snímkem Himálaj, se pohybuje na hranici spirituálního filmu a niterného osobního dramatu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (2)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, když prožijete tak intenzivní tragédii jako je smrt v rodině, chováte se nějaký čas jako tělo bez duše. K čemu by ostatním režisérům stačilo 10 minut, Soo-il Jeon potřebuje asi 45. Vypráví neefektivními i neefektními prostředky, jeho film je k uzoufání natahovaný, nudný a prázdný. Jistý filozofický, resp. "přemýšlivý" rozměr je v té úmorné nudě příliš obtížné nahmatat. Oceňuji prožitou erotickou scénu, vcelku sympatický charakter kněze a emocionálně ovinutý závěr... 3/10 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Katolický kněz, který cítí vinu za smrt mladé dívky, je jedním z protagonistů tohoto filmu. Tím druhým je její starší sestra, která už je dospělá a s knězem se tu mimořádně sblíží. Ani mne nenapadlo, že dlouhá sexuální scéna, ve které figuruje kněz, může být ve filmu použita i jinak než jako kritika představitelů této instituce. Ostatně všechny záběry filmu jsou dlouhé a pomalé, tak ten sex sotva mohl být natočen jinak. Snad jen ta koncovka, co dala filmu název (takže Peru?) mi přišla slabší (90%). ()

Reklama

Reklama