Reklama

Reklama

Atropa

(festivalový název)
  • Německo Atropa
Krátkometrážní / Drama
Německo, 2013, 30 min

Obsahy(1)

I v současné Evropě můžeme nacházet lidi praktikující přírodní rituály, jak dokazuje experimentální film usilující o to, aby dostal diváka do stavu zostřeného vnímání přírody, respektive toho, co se odehrává na plátně. Do transu umí dostávat nejen šamani z Latinské Ameriky nebo Afriky, ale i ti evropští – anebo magie filmu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost těžko popsatelný zážitek, který mě přivedl snad až někam na práh transu. Ostatně jeho tématem je šamanismus, tak to mohl být i záměr. Pomáhá tomu i hypnotická hudba, která se mění v jakési zvláštní ambientní zvukové stěny (něco jako hluk letícího UFO :-)), střih dosahuje extrémních rychlostí, přichází zdvojování či přebarvování obrazu a nejsem si jistý, zda do nich nebylo i něco doanimováváno. Tento zážitek samozřejmě nebude sedět každému... ()

DH3Factor odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud by mě chtěl někdo mučit, doporučuji zavřít mě do tmavé místnosti a pouštět mi tento materiál pořád dokola. A že se ten kluk německej tak snažil a ono ne a ne. Nevhodné pro epileptiky a zrakově slabé. ()

hobbitko odpad!

všechny recenze uživatele

Epileptikovo peklo a dokonalý spouštěč migrény. Tyto kvality se tomuto psychedelickému něčemu nedají upřít. ()

nichts 

všechny recenze uživatele

to je flim jenž nepůsobí esteticky, nějak skrze hučení, zvuky, obrazy působí přímo na tělo - wau. jinak navozuje intenzivní pocit pohledu do hlubší reality - vulgárně řečeno - prostě tím jak rychle střídá někonlik obrázků a zároveň dvojexpozice tak vidíte víc než je možné vidět pouhým okem. vopravdu zajímavej kousek ) ()

Simbo 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kdyby se člověk nacházel v absolutním rauši způsobeném drogovým opojením a atmosférou šamanismu přítomnou všude kolem něho, tak by se mu ten snímek mohl líbit. Střízlivý člověk musí jen otevřít svoji mysl... kdyby byl začátek podobně dramatický jako konec, možná bych tušil, co přede mnou stojí, a má mysl by otevřená byla, byť kleštěmi. Ale takhle jsem jen přemýšlel, co se v těch kombinacích záběrů vlastně mění... (MFFKV 2013) ()

Reklama

Reklama