Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Napínavá kriminálka od chlapců s Dánska, i když jednodušší děj o to víc se na to dá koukat. Samozřejmě na trilogii Millenium to nemá, ale určitě a rád kouknu na další díl(y). A klidně to mohlo být i delší. Spokojenost 8/10 ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Poctivý evropský detektivní film natečený podle velmi originální knihy. Herci ve svých rolích sedí, děj je napínavý a délka je na snešní poměry také sympaticky střižená. Jen ten severský chlad jaksi nemusím. ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Mam rad skandinavske krimi, detektivky, thrillery a filmy vseobecne. Su stale o jeden stupen pochmurnejsie a tmavsie ako tie ostatne. Z menej vedia spravit viac. A aj Kvinden i Buret je tym pripadom. Ziadny prekombinovany dej, len priamociary postup bez zbytocnych obchadzok a zavadzani. Vystavane jednoducho, ale ucelne. Verim, ze kniha mohla byt este omnoho lepsia. ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Severská krimi jako víno. Opět ten mrazivý pocit při odhalování tajemného pachatele a vše podbarvené dokonalou kamerou. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nedávno četl knižní předlohu a srovnání se člověk prostě nevyhne. Chápu, že to co se nacpe do knihy se nedá nacpat do filmu a tedy že celá zápletka je ... tak trochu zjednodušená. Dokonce si myslím, že se ve filmu s některými aspekty vyrovnali lépe. Co mi vadilo víc jsou mé představy .... v knize je žena v kleci kočka, nad kterou si uslintne každej, ale tady ... rovněž i další role jsou silně překroucený a to mě rušilo nejvíc ... ale jinak ... fajnová věc a neznat předlohu, hodnotím ještě líp ... ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Žena v kleci jako samostatná filmová detektivka funguje dle mého výborně a plní svůj žánrový účel. Zprostředkuje hodně intenzivní a fyzický zážitek, což bude pro mnoho diváků hodně působivé. I z toho důvodu se nejspíš vyplatí snímek nejprve zhlédnout a až poté si přečíst knihu. V opačném případě se totiž nejspíš stane, že vám to celé malinko zhořkne a to si dle mého tvůrci nezaslouží. Uz kvůli skvělým pokračováním, jak těm knižním, tak i těm které se točí... ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Konečně zase klasická detektivka. Klasická suspendace. Klasické házení klacků pod nohy z vlastních řad. Chtějí vůbec ti šéfové řešit zločiny? Nebo jen třídit složky. Naštěstí je hlavní hrdina klasicky tvrdohlavý a jeho nový parťák ho v tom nenechá. Jsem tomu rád... ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

I když pointa nebyla nijak převratná a skoro všechno už člověk někdy viděl, přesto mě atmosféra pohltila a "sympatičtí" detektivové si mě získali. Prostě se mi tenhle pomalý styl vyprávění a severská ponurost líbí. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Dočítal jsem poslední stránky výborné Ženy v kleci a již jsem měl připravený film ke shlédnutí. Tento film by mohl být učebnicí toho, jak zkurvit knižní adaptaci. Scénárista absolutně nepochopil charaktery postav, z Assada udělal policajta a vůbec mu nedošlo v čem tkví ta syrovost předlohy. Okleštěné, nudné a působící jako epizoda z krimi seriálu. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Žena v kleci není špatná, ale mezi severskými thrillery zatím spíš slabší. Celkem mi vadilo, že zápletku známe od začátku, sice nevíme důvod, proč tomu tak je, ale že Merete nespáchala sebevraždu je jasné od prvních dvaceti minut. Což mi přijde škoda. K ústřednímu páru detektivů si zatím hledám cestu jen těžko, což je asi dobře, protože Carl má být nesnesitelný asociál a Assad trochu prdelolezec. Dobré mi ale přišlo nasnímání několika scén, včetně retrospektivního odhalení motivu zločinu ... Zatím tedy zůstávám při zemi a držím se v průměru, ač přiznávám, že jsem navnaděn na další film série ... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

So všetkými severskými trademarkami dorazil ku mne výsostne skvelý príbeh krížený s úchvatnou minimalistickou formou, kde ústredná dvojica pôsobiaca dojmom neublížim ani muche rozplieta do obludných a zároveň intímnych rozmerov nešťastný príbeh všetkých zúčastnených. Klasická hra na dobrých zlých dostáva tretí rozmer, kde nikto ako keby nebol bez hriechu. Všetko dobre. Na poli mravenčej práce sa odohráva vskutku prízemný (takmer bez streľby!!) dej, kde nie je nič z akčnosti, ale veľa zo života. Presne taký ten pocit, keď sa večer túlam ulicou a hovorím si. Molck, fares, žena v klietke. (videné 11.03.2019, BDrip) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá severská podívaná. Osobně si teda myslím, že je asi nemožné přežít pět let v přetlakové komoře, už jen kvůli tomu, že se patrně neměla možnost nějak normálně umýt. Merete by musela smrdět tak, že by se asi udusila vlastním smradem. Pokud by jí teda po pár týdnech, maximálně měsících na těch pár desítkách cm čtverečních nejeblo tak, že by se rozběhla a jebla naplno hlavou o stěnu tý nádrže. Nebo lépe o nějakou hranu. Ale celkově mě to pojetí docela zaujalo, asi vyhledám další díly. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Docela slušná Dánsko Švédsko Nórsko Nemecká kriminálka 🙂 . Ako nie je to nič prelomové ale zas nič hrozné. Docela má to zaujalo. Popravde čakal som že to bude viac napínavé ale ako je to fajn. Knihu som bohužiaľ nečítal takže nejdem porovnávať. Herecké výkony sú dobré. Zaujímavá zápletka. Dĺžka filmu je 96 min takže nič prehnané čo beriem ako - mohli to o nejakých 20 min dlhšie a bolo by to ono. Za mňa jedna z top dánskych krimináliek je Muži čo nenávidia ženy. ( Remake som nevidel a ani sa na neho nejako nechystám. ) Celkové hodnotenie 75%. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Předlohu mám doma a četl jsem ji a nějak mi ani to zpracování nevadí. Jasně, zase by se to mohlo srovnávat, ale já jdu hodnotit film ne knihu. Film má takovou neduhu, musíte si zvyknout na Carla. On je prostě jinej, trochu mi i jeho postava vadí (ale herecký výkon je super), ale jakmiel potká Assada tak začne opravdu skvělá chemie mezi nimi a film dostane mnohem lepší náboj. Není to vyloženě špatná detektivka, rozzuzlení je super, ale je to trochu jiný, má to i pomalejší tempo a musíte si na to opravdu zvyknout. ()

Falco.araea 

všechny recenze uživatele

První velké plus - bylo to poměrně věrné knižní předloze (teda až na to, že Asad nemá být fešák, nýbrž malá kulička), to se mi fakt líbilo. Další plus - žádné trapné bitky, autohoničky, atd, jenom poslední "souboj" Carla s Lassem, který ovšem býti musel, jinak by celý ten film úplně poztrácel smysl. A do třetice, ještě jedno plus - dánština je hrozně pěkný jazyk a moc hezky se poslouchá, rozhodně líp než američtina a perly typu klázet a bádl. No vlastně, když se to tak vezme, k tomuto filmu nemám žádné výhrady, ale ně pět hvězdiček to zase nebylo, to by takové to pošťuchování Carla s Asadem muselo být zřejmější. To tu knížku dělá z dobré detektivky výbornou kriminální ságu. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama