Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

Indyi 

všechny recenze uživatele

Není to sice špatný film, ale ve srovnání s knižní předlohou se moc nepovedl. Působí to na mě trochu nedodělaným dojmem. Ona detektivní zápletka a proces jejího rozuzlení není sám o sobě příliš překvapivým nebo něcím objevným. V knize se objevuje navíc celá řada odboček, líčení postav a především postava Assada je oproti předloze nudná a nic neříkající. Ne snad úplně špatná, ale rozhodně ne úchvatná adaptace knižní předlohy. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Pri nordických filmoch som si všimol, že mimo iné, sa na ne dobre pozerá. A Žena v klietke v tomto ohľade nie je výnimkou. Čo mi ale (hlavne v príbehu samotnom) prekážalo najviac bola nedostatočne vysvetlená motivácia "záporáka" a iste aj niektoré jeho pohnútky. SPOILER! Autonehoda, ktorá spôsobila to čo spôsobila predsa nebola zavinená jeho obeťou a ani súvis s pretlakovou komorou som nikde nepostrehol. Prečo to všetko vlastne? To sa tvorcovia vôbec neunúvali divákovi priblížiť. Navyše ak "hajzel" potreboval novú identitu, prečo si nato vybral a zavraždil svojho najlepšieho a najbližšieho priateľa z detstva? Ďalšia nechapačka. KONIEC SPOILERA. Čo sa týka hercov Nikolaja Kaasa som už mal možnosť vidieť v tretej sérii Forbrydelsenu a po tomto snímku ma utvrdil v tom, že hoc charizmu chalanisko má, s herectvom typu "jeden výraz - zamračené čelo" počas celého filmu veľkú dieru do sveta neurobí. Jeho parťák Assad naopak svojím sympatickým zjavom a vystupovaním celý tento flik "zmäkčil" a trochu poľudštil. Celkovo vzato dobre natočený ale riedko vyrozprávaný, priemerný TV filmík. Ja osobne by som pár minút pridal a viac sa povenoval postavám. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálna dráma, ktorá ma celkom prekvapila, tí "severania" vedia písať a točiť fenomenálne filmy a thrilery, plné napätia. V tomto filme sa im podarilo navodiť typickú atmosféru klasickej detektívky a krimi-filmu. Film á dokonale prepracovaný úvod, jadro i záver, k 5* chýba len viacej akcie. PLUS: vynikajúca atmosféra filmu, plná napätia hlavne v druhej polovici filmu, jadro a záver filmu, postavy sú dobre vykreslené, dej je dostatočne prepletený, na konci sa všetko vyjasní. Film nie je príliš náročný na nejaké hlboké myšlienky... MINUS: trochu chýbala akcia, záver trochu rýchlo prebehol. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

No, tak vedle druhého dílu se to dle mě postavit nemůže, je to jedním slovem nudné, nemá to pořádný drajv. Na jedno shlédnutí okay, pokračování doporučuji všemi deseti. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Opět tu máme tvárnou knižní předlohu, kterou schopní tvůrci proměnili v napínavou kriminálku. Nevím čím to přesně je, že severské kriminálky sklízí tolik úspěchu, ale to ponuré, větrné a studené počasí vážně dělá divy..... Žena v kleci sice působí obyčejně a skromně. Ovšem šokující pomalu se rozkrývající příběh a dva detektivové s pohnutým osudem, kteří se řídí převážně svým instinktem jsou tou správnou kombinací úspěchu. Myslím, že snímek si čtyři hvězdy zaslouží a budu se těšit na další díl... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Oddelenie Q si zaslúži pokračovanie. Nenechajte sa uchlácholiť niektorými dlhými nudnými pasážami. Po nich prídu tie, ktoré Vás napnú až v konečníku. Kto by to do Dánov povedal. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

dobrá atmoška, sympatická dvojka poldů, ale ten stylovej šmrnc Sedm, Vraždy podle Jidáše nebo Sběratele polibků to nemá... 65% ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se paradoxně dostal až přes jeho pokračování, který mi bohužel připadalo o něco víc ucelenější a i příběhově podstatně lepší a propracovanější. U "jedničky" se sice najde pár hodně slušnejch pasáží, ale postavy rozhodně nejsou tak propracovaný a hlavně ústřední dvojici to zatím neklape. Není to tak, že by byl tenhle film o hodně slabší, ale na čtyřku to ještě není. Docela se těším na nějakej další případ oddělení Q. ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Zajímavou poznámku měl po shlédnutí můj otec. Líbil by se mi film víc, kdybych předtím neznal knihu? Nebo bych na to nahlížel stejně? To už nezjistíme..... Ovšem jako film to je dobrý počin. Některé nepřesnosti se dají odpustit. Bohužel byl průběh vyšetřování, dle mého názoru až příliš ořezán. Některé (podle mně) důležité aspekty podle knihy neměli být vynechány. Takhle to celé působí až příliš jednoduše a člověk nechápe, proč původní vyšetřování nic neodhalilo. 97 minut je skutečně málo pro tak dobrý materiál. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická ústřední dvojce po herecké stránce. Solidní detektivka, která nijak nepřekvapí, ale rozhodně si ji užijete. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Scenár to má dobrý na kriminálku a vyzerá to pekne. Herecky to je tiež celkom dobre. Má to síce jednoduchý príbeh, ale aj cez to dokáže zaujať. Celkom som sa bavil. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Ano. Kárl a Assad.. Zajímavá dvojka která zvládá s lehkostí motýla poletovat vcelku obyčejným krimi příběhem, a přesto se silou medvěda se dokáže totálně natřískat do palice diváka. Příběh se točí kolem staré odložené záležitosti, kterou naši dva slídilové přes odmítavé postoje svého okolí dokážou vyhrabat, vyjasnit, vyřešit, a bez jediného výstřelu vygradují příběh k zástavě krevního oběhu, a slabším povahám jistě zkamení i řiť při pomyšlení jaký to asi je, dva roky bydlet v plechový přetlakovaný krabičce. Taková ta stará poctivá pohodová krimoška. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Nørgaard s Arcelem adaptují Adler-Olsena a výsledek balancuje na hraně únosnosti. Dvojice detektivů (Carl, ten, co překračuje hranice, a Asad, ten, co vaří kafe) rozplétá případ domnělé sebevraždy a já jen kroutím hlavou nad množstvím donebevolajících žvástů, které se mi ta prasata nestydí strčit pod čumák. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Škoda krátké délky, jinak to je povedená kriminálka se zajímavým příběhem. Postavy mě sedly, atmosfera byla v celku vydařená, jen bych přidal vice vyšetřování a víc stop. Závěr byl velmi napínavý a mě pozitivně překvapil. Čekal jsem, že to takhle dopadne i když jsem knížku nečetl, ale do poslední chvíle jsem čekal nějaký zvrat. Naštěstí nepřišel, ale kdyby to dopadlo depresivně, taky bych se nezlobil, ale to už je věc názoru. Takže nelze říct, že by sled udalosti na konci byl neodhadnutelný, ale u techto typů filmů proste chcete aby to tak dopadlo, pokud nejste nějakej sadistickej psychopat. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Typická severská krimi - drsná, nekompromisní, trochu mysteriózní. Profesionálně namíchané ingredience a bezchybné zpracování - divák si přijde zaručeně na své. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama