Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem narazila na opravdovou lahůdku. Celý film jsem držela pěsti zaťatému policajtovi. Seveřané prostě umí, ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

I přes to, že jsem se nedopatřením dopracoval k tomuto snímku až retrospektivně (s touto dvojicí vyšetřovatelů jsem se prvně totiž seznámil u filmu Složka 64), musím konstatovat, že i první díl této krimisérie patří mezi špičku v tomto žánru. Jasný čtverec a doporučuji. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Oproti knize slabá odnož, která vypouští spoustu zajímavých zvratů a naopak nudnější pasáže do filmu zapracovává. Celkově mi to přijde jako jedno z nejméně zdařilých filmových zpracování knihy, ke kterému se určitě nebudu vracet. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Policajta, ktorého život je v prde*i , nakopne vyšetrovanie starého pripadu. Vyšetrovanie je napínavé a divákovi je súbežne ponúkané vysvetlenie. Za všetkým je životná tragédia. Atmosféra je ponurá. Ta komora mi prišla ako celkom komplikovaná forma dlhodobého mučenia, vyznieva to nepravdepodobne. Ale film zabavil a k dvojke policajtov sa vrátim. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Fakt průměr, ani špatný ani nějakým způsobem skvělý, nenudil jsem se,ale kamaráka povídá, že kniha je lepší, tu jsem bohužel nečetl. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, zaverecnu zachranarsku scenu som si v hlave premietal uz dobru hodinu pred tym ako sa odohrala, nebudem vsak hanit. Kriminalka je to dobra, postupne odhalovanie stop a indicii je zaujimave, ale chyba vyraznejsie prekvapenie. Sceny v plynovej komore su vsak celkom dusne. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem půl filmu žil v přesvědčení, že se jedná o norskou krimi. Už jsem si chystal vtípky na norské krasavice ála Tora Bergerová a najednou zjistím, že se to odehrává v Dánsku. No ne, že by to nebylo jedno. Norsko, Švédsko, Dánsko, Island, pořád stejná depka, nerudní nesympatičtí lidé, perverzní úchyl na každým rohu, tma, zima, hnus, ale proto taky máme ty severský detektivky tak rádi, že? Vytknul bych jen příliš velkou roli náhody ve vývoji děje, což dost ubíralo na věrohodnosti, ale jinak bez připomínek. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Kniha je lepší! Většinou to tak bývá. V knižní podobě byl Asad chytřejší a to mě ve filmu trochu vadilo a chybělo. Větší rozpracování pobytu v "kleci" by neškodilo. Film zapadá do průměru krimi v současnosti. ()

LadyBirdx 

všechny recenze uživatele

Knížka byla skvělá, film nebyl zpracován špatně ale něco mu chybí, hlavně ke konci kdy je to docela slabší.. Taková průměrná severská krimi.. ()

dully 

všechny recenze uživatele

Stejný námět a zápletka jako o rok starší a mnohem propracovanější španělský snímek El Cuerpo. Po shlédnutí skvělého španělského předchůdce se mi tento film nejeví nijak zajímavým. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Solidní severská detektivka, která má sice pár šrámů, ale koukat se na to dá velice dobře. Dávám tedy slabší 4* a 78%. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Skrachovany policajt ktory zavini smrt svojich partakov je preradeny do oddeleneia Q,odlozene pripady.Spolu so svojim novym pomocnikom zacinaju vysetrovat 4 roky stary pripad pribeh sa rozvija zacina byt silnejsi a silnejsi napetie sa stupnuje a vysetrovatelia sa nevzdavaju a objavuju stale nove a nove stopy az zistia co sa stalo a odhalia vraha na poslednu chvilu. Prava severska detektivka s neoblomnymi silnymi postavami. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dánska klišé detektívka, ktorá neurazí a ktorá ponúka vcelku slušnú temnú atmosféru tak typickú pre škandinávske filmy. Miestami to ale naozaj vyzerá iba ako pilotný film k nejakému krimi seriálu, ako to už bolo poznamenané u pár komentujúcich. Takže v globále nič výnimočné a u mňa čistý priemer. 50 % ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná, jemne nadpriemerná detektívka, ktorá nijak extra nenadchne, ale ani nijak neurazí. Dejovo netreba očakávať nečakané zvraty, ktoré v konečnom dôsledku vedú k tej spomenutej oddychovej atmosfére a divák nemusí striehnuť, aby mu neušla podstatná drobnosť v príbehu. Herecky stavili na dánske ostrielané stálice. Film celkovo padol veľmi dobre. ()

karolina.val 

všechny recenze uživatele

Kniha byla výborná, čtivá a měla v sobě hodně humoru. Film už toho bohužel příliš nevyužil. Celkově to bylo velmi zjednodušené, zkrácené a jak jsem čekala, nemělo pro mne ani smysl se na to dívat. Budu pokračovat ve čtení příběhů oddělení Q. ()

Aquarii 

všechny recenze uživatele

Proč točí filmy podle knihy, když polovina zásadních věcí na plátně chybí? Tohle nikdy nepochopím. Dalo se na to koukat, ale nečišelo z toho takové napětí a momenty překvapení, jak tomu bylo v knize. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama