Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

Domislava95 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že knižní předloha Ženy v kleci stojí za přečtení, ostatně stejně jako všechny severské kriminálky, protože na to ale nebyl čas, vrhla jsem se do filmu a bohužel skončila nepotěšena. Příběh filmu je sám o sobě zajímavý - únos, držení v zajetí, neoblíbený komisař vyšetřující na vlastní pěst pět let starý, uzavřený případ, a způsob jakým vyšetřuje a přichází na další vodítka. Bohužel na mě ale děj působí až moc uhnaně, za což pravděpodobně může tak brzké odhalení pachatele, které v divákovi vyvolává pocit, že se celý příběh odehrává zhruba ve třech dnech. Potenciál měl příběh velký, filmové zpracování ho bohužel nevyužilo v plné síle. 2* ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Severské mysteriózne thrillery sú proste veľmi ľahko rozpoznateľná, dôvodom je najmä skvelá atmosféra. Inak to nie je ani v tomto snímku. Aj keď treba samozrejme povedať, že tvorcovia sa mohli trochu vyhrať, Žena v kleci by bola ešte zaujímavejšia a hlavne napínavejšia, ešte viac by brala dych, ešte menej by diváci dýchali. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Celkove nemastná neslaná detektívka príbehové podobná mnohým iným. Keď už aby divák nezaspal, aspoň trochu akčnosti do deja mohli namiešať. Bola by to slušná podívaná voči prostrediu a štýlovosti, snáď prijateľná prirodzenosť ako taká. Lenže taká ženuška, že by vydržala v takom prostredí 5 rokov, trápne pomyslieť. Ťahalo sa to, ako v nejakom TV seriály. Kľudne z toho mohlo byť aj 5 dielov. ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Dost dobře natočená dektektivka, která mě doslova připoutala k židli. Pěkně zpracovaná komplikovanost děje, poměrně slušné výkony hlavních postav a i akce, které sice nebylo moc, ale to vůbec nevadí. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Mám rád skandinávskou tvorbu,tenhle film mě opět potěšil,zajímavá zápletka,herecky taky dobře obsazeno,rád se podívám na další případy oddělení Q! ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho moc, ale musím přiznat, že po nudnějším úvodu se jim podařilo mne vtáhnout do děje. Film začal mít spád, napětí i určitý punc severské drsnosti. Je vidět, že vycházel z docela kvalitního scénáře a i přes některé chyby či nelogičnosti, si udržel moji pozornost až do konce. Hodnocení: 80 % ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Skrátiť o polhodinu a predhodiť ako scenár Komisárovi Rexovi. Neviem, čo ma prinútilo si myslieť, že všetky severské filmy od začiatku éry s potetovanou nesvojprávnou punkáčkou budú uber-super. Toto malo prirýchly spád, takmer žiadne napätie, veľmi jednoduchú a divnú zápletku. Potom Carl a Assad-nevedela som sa rozhodnúť, či sa mi tí dvaja páčia alebo nie. Hlavne teda Carl. Ale je to sympaťák. A usmial sa! Na konci filmu, ale usmial! :D Takže dám tri hviezdy, tá severská atmosféra vylepší čokoľvek. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Opravdu skoda te primocarosti. Skandinavske filmy mam rad a tento snimek by si urcite zaslouzil lepsi zpracovani. Ale bavil jsem se dobre. 3* ()

Miska2712 

všechny recenze uživatele

Môj neopísateľný filmový zážitok v kine sa ani nedá opísať. Bola som z tohto filmu uchvátená ako po psychologickej stránke takisto aj po citovej. Chválim skvelé spracovanie citových scén, kedy divák je presvedčený o tom, že sa v tom filme nachádza a prežíva presne to čo prežíva hlavná postava. Veľa ľudí si myslí opak, ale pre mňa je to nezabudnuteľný zážitok a budem rada ak sa k tomuto zážitku pridáte a pozriete si tento film. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Knížka nabízela propracovanější zápletku a spoustu vtipných dialogů mezi nesourodou dvojicí vyšetřovatelů. Bohužel to, co se vejde na 400 stran knihy, nikdy nevměstnáte do jednoho filmu. Přesto se s tím filmaři popasovali dobře a natočili silně nadprůměrnou krimi. A jelikož jsem přečetl už 4 knížky od Jussi Adlera-Olsena a vyšetřovatelé z oddělení Q mě opravdu baví, budu se těšit na další zfilmované případy této povedené dánské krimisérie. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Kvalitní severské krimi. Pro TV produkci skvělé. Jednoduchá zápletka - pomsta po dopravní nehodě. Pět let samotka v přetlakové komoře není nic příjemného. Bohužel o něco slabší, jak volné pokračování případů Oddělení Q - Zabijáci. Ani zde nikdo z herců nevyniká. ()

morepower 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatný, trochu televizní ale ne špatný. Hlavní hrdina se nechová jako debil, ale naopak poměrně logicky. Kolega arab se vyvíjí od línýho trouby na začátku v slušnýho detektiva s vlastní hlavou ke konci. zápletka je zajímavá a temného severského hnusu tam bylo naštěstí pomálu. ()

Hamar 

všechny recenze uživatele

Zručně natočená a velice napínavá detektivka s trochu předvidatelnou zápletkou. Vyprávěná chvílemi zbytečně moc polopatisticky. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Komisař Morck je po nezdařené akci, při níž přišel o život jeden z policistů, přeřazen na nové oddělení a jeho úkolem je protřídit nevyřešené případy. Mezi nimi narazí na případ záhadně zmizelé političky, který ho a jeho parťáka Assada nenechá v klidu a proto rozjedou vlastní pátrání...Ne špatný příběh, který je však příliš povrchní v detailech a celkově méně vypjatý a méně propracovaný a členitý, než například dílo o mužích, kteří nenávidí ženy, ke kterému se tento snímek evidentně přípodobňuje. Napětí občas taky trochu necitlivě přerušují flashbacky, které zbytečně zpomalují tempo příběhu. Celkově se jedná o vcelku zajímavé severské zpestření převládající americké produkce. 65%. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Napínavé, vtahující, pěkně zamotané. Krásná žánrovka mé oblíbené severské kinematografie, která sice jede v poctivých stereotypech, ale na nic se nehraje a dokáže s člověkem v některých scénách fakt pohnout. Pro mě takový major Kalaš přenesený o 50 let a pár set kilometrů daleko, tedy jasný nadprůměr a poděkování za neprotáhnutý příběh s mrazením. ()

ivanek.b 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda knih od Jussi Adler-Olsena, který přečetl všechny díly o Oddělení Q, jsem se rozhodl pro zkouknutí všech tří zatím zfilmovaných dílů. Jak už to tak bývá, film se knize téměř nikdy nevyrovná, nejinak je tomu i u Ženy v kleci. Po zfilmování je z toho průměrná detektivka s typickým severským detektivem a nesmírně mě mrzí to, že chybí vtip mezi Asadem a Carlem a vykreslení jejich postav. Je jasné, že 97 minut v souboji se 400 stránkami neobstojí, ale podle mě si tohle detektivní duo zasloužilo více propracování a scénáristé mohli jít více do hloubky. Třeba na jejich vztahu zapracují v dalších dílech. Zatím u mě bohužel jen za 50%. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Ono je to hodně o sympatiích, proto se mi severské krimi, nikdy nedostalo pod kůži. Prostě, herci, co jsou vybírání do podobných záležitostí, jsou pro nesympatiko. Tady to šlo. Děj zajímavý, napínavý. Není to šálek mého čaje, ale je to takové jiné možná neokoukané. Já mám radši svižnější, méně zakomplexovanější. Herecké výkony slušné, vynechala bych trhání zubů kleštěma, to jsem přeskočila. Jinak doporučuji. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama