Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která se nesnaží zbytečně vršit zvraty a naopak jde čistě za svým cílem a soustředí se na velmi silný emocionální závěr. Lie Kaas solidní, bez emocí, nejsem na něj v téhle poloze zvyklý. Trochu to působí jako úvod do seriálu, ale proč ne, jsem celkem zvědavý na další případy oddělení Q. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já chci seriál z Oddělení Q! Aneb odložené případy, které nevyřešil hloupý kolega... S charismatickou dvojicí "Šmoulou Protivou" a Arabem jsem se setkala již ve Složce 64, do které jsem se pustila, aniž bych měla ponětí o existenci jeho předchůdců. Žena v kleci je trochu slabší, ale stále poutavý příběh pro všechny milovníky kriminálek. SPOILER Ani mi nevadil happy end, kdy našli pohřešovanou živou v tlakové komoře (i když spíš polomrtvou). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jsou ženy, co si stěžují na zlatou klec. Tady si titulní hrdinka mohla stěžovat, až by to dunělo, leč nikdo by ji neslyšel, a to nejen proto, že její klec nejen nebyla zlatá, ale ani klec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žena v kleci byla první, ale já si ji nechal shodou náhod tak nějak na konec. Řeč je o knižní sérii dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena. Další tři (filmová) zastavení vůbec nebyla špatná (některá – Složka 64 – dokonce vynikající). Jsme tak na začátku fungování oddělení Q, které má za úkol třídit staré nevyřešené případy. Prostě papírování, o které nikdo zrovna nestojí. Možná nadšený muslimský asistent Assad. Naopak vůbec ne komisař Carl, který se po nevydařené akci (jeden kolega mrtvý, druhý ochrnutý) vrací k policejnímu sboru, ale na oddělení vražd je brzy. Úkol je jasný (třídit a uzavírat), ovšem Carl je tvrdohlavý polda, takže se mu hned první spis nepozdává: sympatická politička, která měla před pěti lety záhadně zmizet při plavbě na trajektu. Jelikož jsem dřív viděl zmiňovaná tři pokračování, aspoň nyní jsem se tak trochu dozvěděl, proč je sebedestruktivní a věčně nakrknutý komisař Nikolaj Lie Kaas místy takový idiot. Nesnesitelný vyšetřovatel přišel o kolegy, navíc ho tíží krachy v osobním životě. Co se případu týče, je možná škoda, že má divák náskok před vyšetřovateli. To, že o političce leccos víme, nás mírně připravuje o napětí a momenty překvapení. Vadí i trošku zjednodušené charaktery, víc bych toho třeba rád věděl o Assadovi nebo i záporákovi, proč se rozhodl páchat „zlo“ zrovna pět let. A ještě jedna věc je slabší, protože u severských kriminálek bývá alfou a omegou: působivější atmosféra. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Detektív Carl je potom, ako nezvládne jeden so zákrokov, preložený z kriminálky na oddelenie "Q". Jeho úlohou je definitívne "odklepnúť" už tak "jasné", uzavreté prípady. Jeho novým kolegom je neskúsený inšpektor Assad, ktorý doposiaľ pečiatkoval spisy. Carl spočiatku nie je nadšený týmto krokom nadriadeného, no potom ako sa pustí do vyšetrovania 5 rokov starého prípadu, údajnej "samovraždy" političky Merete Lynggardovej, dostáva sa opäť do pracovného "laufu". Podarí sa novým kolegom vyšetriť tento zdanlivo "zabudnutý" prípad? Vôbec nie špatná kriminálka s jednoduchým, "prostým" príbehom pre nenáročného diváka. Nič komplikované s pomerne jasným spôsobom rozuzlenia. "Kvinden i buret" je ideálna oddychovka pred spaním čo nijak neurazí. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Děj má docela promyšlenou gradaci, napětí a vizuální působnost tomu nechybí, jenže věc má háček. Každopádně zápletka potažmo celý příběh v závěru poněkud upadá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zabijáci mě chytli víc. Tenhle film mě od začátku vůbec nevtáhnul a z postupujícím časem to bylo jenom horší a horší. Sice to tentokrát netrpí přehnanou délkou, ale tematicky mě to úplně minulo.25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Severskej detektiv nerozdejchávající ztroskotaný manželství a neholdující tvrdýmu chlastu je jako dánskej thriller bez napětí a pošahanýho záporáka. Ještě štěstí, že jdou všecky tyhle čtyry věci v naprostý většině případů ruku v ruce... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka, která stojí na dobrejch postavách, dobrejch hercích a... A to je vlastně všechno, jenže na kvalitní výsledek to bez problému stačí a byť z toho jako z celku čiší televiznost víc, než z půlky detektivek, co v poslední době natočila čt (!), tak je výsledek velmi silný a žánrově krásně čistý. Jediné, co moc nesedlo mému vkusu je spousta flashbacků, osobně mám prostě raději při vyšetřování sledovat detektiva a když už se vracet se záběry z doby před x lety, kdy byl zločin páchán, tak jen jednou, dvakrát za film, nanejvýš. Ale to je jen malá piha na jinak velmi dobrém chapadle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl, ke kterému jsem se dostal jako k poslednímu, obsahuje přesně to pravé detektivní pátrání. Máme zde policistu, který je odklizen do nově zřízeného útvaru, kde by měl definitivně uzavírat staré případy. Jenže jej zaujme neobjasněná sebevražda ženy, přičemž tělo se nenašlo. Nemá cenu prozrazovat. Detektivové Carl a Assad teprve začínají. 70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z Dánska je to do severské říše už coby celuloidem dohodil a všichni jak tu jsme dobře víme, že jestli na severu něco umí, tak pořádnou zimu, pořádný holky a pořádný kriminálky. Šmitec. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Temný krimi thriller, jak má být. V mých očích bez známé herecké sestavy. Oba hlavní herci mají dobré charizma a o to snadněji si diváka získají. Dobrá zápletka, příběh zajímavý a od prvních minut skvělý děj. Trochu styl seriálu odložené případy a o důvod víc k úsměvu, jelikož je to jeden z mála seriálu, na který se v TV podívám rád. I když na druhou stranu je tady atmosféra daleko lepší. Přesto se nezbavím pocitu, že si Merete mohl divák víc získat, aby pociťoval nějaké emoce či větší napětí. Bohužel taková malá vada na kráse, ale i tak spokojenost .. 8/10 = 82% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Téměř všechno je v tom filmu povedené. Výprava, herci, atmosféra Co vadí, je příběh zoufale tahaný za vlasy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spočiatku zaplatená dejová linka sa behom krátkej doby stane dostatočne jasnou a predvídateľnou, čo pri kriminálke nie je práve pozitívom, ale hlavné herecké duo vyšetrovateľov z oddelenia Q a závan severskej kinematografie je skrátka na nezaplatenie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka severskýho štryhu, která má vynikající neurčitou první půlku a nevraživýho hlavního hrdinu, jenž má tak nepříjemný charakter, až jsem z něho byl celej bez sebe. Je velká škoda, že se tvůrci zbytečně uchýliti k polopatickýmu vysvětlení, čímž degradovali celý příběh a potažmo i film na slabší 4*. Divím se, že to proběhlo našim kinem, protože tenhle kousek vypadá absolutně nepovšimnutě. Jako krimi jednorázovka naprosto OK. 70% ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Textbook žánrovka, které se ale díky skvělému obsazení a precizní formě na první zhlédnutí těžko odolává. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Sedí mi styl vyprávění, sedí mi (sebe)destruktivní postavy, sedí mi v podstatě všechno a seznamování se dvou diametrálně rozdílných kolegů je fajn tak nějak vždycky.:-) Narozdíl od "Zabijáků", kde jsem celé čtveřici smrt vyloženě přála (popřípadě od "Vzkazu v lahvi", kde si to u mě Slizoun pohnojil tím, že se mstil nevinným), jsem se záporákem soucítila a jeho čin mu naprosto schvaluji. Sice teď riskuju nálepku psychopata, ale mít na to koule, udělám v jeho případě to samé - nic jiného si ta pinda nezasloužila a je mi jedno, jestli byla dítě nebo ne... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka Carl-Assad zafungovala a celkom sa mi ich spolupráca pozdávala. Ďalšia severská perlička, tentokrát z chladného Dánska. Zvláštne, pretože aj keď je vlastne motív vraha jasný takmer od začiatku, dejová linka sa rozvinula do pútavého príbehu a výbornej krimi zápletky s inteligenciou. Zároveň sa snímku podarilo úspešne ponoriť psycho sondu do duše nešťastného človeka, ktorý v zlomku sekundy prišiel o všetko, o celý svoj svet. Nie vlastnou vinou tak prekročil prah pekla, z ktorého sa už nevedel dostať späť. Veľmi dobrý krimi thriller. 75/100 ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama