Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Recenze (449)

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá detektívka. Severania veľmi dobre točia tento žáner. Scenár je nadpriemerný a rozuzlenie je zaujímavé. Atmosféra filmu je pohlcujúca. 7/10 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu těchto dvou ostřílených borců jsem čekal trošku větší nášup, ale rozhodně to nebylo zklamání. Naopak si to drží svou pochmurnou dánskou atmosféru a mohu říci, že další díly jsou ještě lepší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Klasicky model. Vyhorely policista na vlastni pest patra po vrahovi v odlozenem pripade... Drzi si to klasicky vysoky standart severske kriminalni sceny. Atmosfera i herecke vykony funguji dobre, ale scenar mi neprisel nejverohodnejsi. Silny prumer. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí velmi příjemná (tentokrát) dánská detektivka, která mě, i přes očekávaný průběh, bavila po celou hodinu a půl svojí délky. Doufám, že bude dvojka. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

I pres moc prijemne mrazivou a temne bububu atmosferu film jako celek nijak vyrazne neutkvi v pameti, nekdy zhruba v polovine se naboj zacina tak trochu vytracet. Neurazejici seversky prumer, o kterem si vsak nasi soucasni domaci filmari bohuzel stale muzou nechat pouze zdat... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mňága zpívá klec v kleci umístěná v kleci, ale tady je to obohacený novým elementem - ženskou. Kam čert nemůže, nastrčí ženskou, ale teda tohle si čert asi dá na nástěnku, protože tohle je fakt svinstvo, co jí udělal. Hlavně teda po psychické stránce to ta ženská měla dost drsny - vědět, že se tam odsud už nedostane. Navíc pro klaustrofobiky bych k žánru přidal navíc horor. Dvojice severskejch detektivů se mi taky libila a i když jeden z nich byl podělanej arabáč, nebyl to žádnej fanatickej kokot. Hlavní hrdina komisař Mørck depresivní sympaťák, přesně jak to mám rád. Prostě se to povedlo a těším se na další díl. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Syrové, zbytečně se to nesere s ničím. Je třeba to brát jako první díl. Možná by se mohlo zdát, že tomu chybí drajv nebo i originalita, ale to jen do té doby, než si člověk pustí jakoukoliv americkou krimi. Pak se teprve při tom srovnání ukáže, že tahle severská věc si zaslouží minimálně 80% a to možná i víc až to někdy uvidím podruhé. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodný děj střihlý trochou napětí. Nevím, jak to bylo v knize, ale pokud ani tam autor nevysvětlil, proč psychopat čekal nejdřív cca 30 let, než se odhodlal k činu a potom zase další roky, než ho dokonal, pak se jedná o standardní kravinku na ukrácení volného času. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Napřed to vypadalo jako ve všech směrech průměrná kriminálka, ale pak přišel zvrat, kterej mě dostal a kdyby nebylo těch častých flashbacků tak bych dal možná plnej počet, ale i tak je to kvalitní kriminálka která rozhodně stojí za zkouknutí.. skandinávský kriminálky maj svý kouzlo.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Je to svižné a vyšponované na dvě atmosféry. Extrémně nudný džihádista a uchlastaný Nor se usadí v kamrlíku a jdou rozebírat odložené případy, na jejichž kobylku by dle interpretace režiséra nepřišlo ani DUO ze švédsko-dánského The Mostu! Věčná škoda, že gró knižní předlohy bylo opomenuto a Talibánec Hasan byl přetransformován do tichého chlapíka, jež je myšlenkami na pískovišti se svými malými brzy-obřezanci. Závěr pathetický, jak Pomeje na krchově na Vinohradech. Žena v tlakové komoře zhlédnutá v kabrioletu v Biooku potěšila více, nežli pseudoMRTĚkvalitní IXMANI! 75% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Suspendován, bolest kvílí ze sklepení, zločin si žádá potrestání. Minulost je jako nůž, který zůstal trčet v ráně. V ráně, která mokvá a nehojí se. Bez špetky změn - den za dnem, rok za rokem, vrážejí se střepiny do našich těl. Té chorobné nenávisti zář, nelze jí vymazat tvář. Budeš trpět jako já. Zemřeš nenalezená. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Nevidím to jinak, že je to strhující pilot, pro seriál, jehož kvalita by klesala a klesala.. Vhečmat literární předlohu do 90minutového thrileru se ovšem povedlo.... ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná, přesto ničím detektivní žánr nepřesahující jednohubka. Svůj hlavní úkol, tedy zaujmout od první minuty a postupně napínat diváka až do vyřešení zápletky splnila bezezbytku. Za jedno podívání to určitě stojí... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rúti sa na nás nová séria severských kriminálok, tento krát z Dánska. Jedno je klasická, zapodieva sam predstavovaním postáv, ale ponúka aj dobrú zápletku, neortodoxné postupy vyšetrovania, spustu vtípkov a dvoch tak odlišných policajtov, že to nie je ani možné. Taktiež je zaujímavý spôsob mučenia a rozmýšľania hlavného vyšetrujúceho. Kaas to vie potahnúť v tých kritických momentoch, Faras je jasný príklad multikulty zo severu. Ale bolo to fajn a uvidíme, čo oddelenie Q prinesie nabudúce. 3 z 5 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Luxusní povídačka dvou zkrachovalích hovádek. Jeden je naprostej debil a druhej razítkuje, ale spolu jim to jde. Přesně důvod, proč miluju severský předlohy. Někdy z toho totiž vyplodí tak zajímavou kokotinku, že dostane 5* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

O případech oddělení Q jsem prozatím pouze slyšel, tetralogii si dlouho ponechával na celistvé zhlédnutí a nyní nadešel čas ji slupnout. Knihy jsem nečetl a ani se nijak neseznamoval se synopsí filmu a i právě proto jsem tímto dánským stylem kriminálek příjemně překvapen a těším se, kam nás Carl vezme příště. ()

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama