Reklama

Reklama

The Audience

(divadelní záznam)
  • Velká Británie National Theatre Live: The Audience (více)

Obsahy(1)

Napjatě očekávaná produkce z West Endu Audience, ve které si Helen Mirren zopakuje roli, za kterou získala Oscara - královnu Alžbětu II. Dle tradice uděluje královna každý týden audienci svému premiérovi – a to audienci přísně soukromou, o které je dle tiché dohody zakázáno kdekoliv mluvit. Představení Audience tuto dohodu imaginárně porušuje a představuje sérii klíčových setkání mezi nejvyšším úředníkem z Downing Street a jeho královnou.

Šedesát let setkávání v Buckinghamském paláci, od mladé maminky po babičku, od Churchilla po Camerona. Šedesát let soukromých hovorů, někdy důvěrných, jindy výbušných, politických konverzací i zpovědí. Audience mapují éru panování Alžběty II.: politici přicházejí a odcházejí dle volebních období, zatímco ona zůstává a čeká, aby přivítala svého příštího premiéra. Audience opět spojuje spisovatele Petera Morgana a oscarovou herečku Helen Mirren, kteří tak pokračují v úspěšné spolupráci započaté na filmovém hitu The Queen. Audienci režíruje Stephen Daldry (Billy Elliot, Hodiny), nominovaný za Billyho Elliota na Oscara.
(oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
ReneeS

ReneeS (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Myslíš? Půjdu se na to podívat, ale docela se bojím. Já mám pocit, že aby to mohlo fungovat, musí mít člověk nějaké povědomí o britské politice (aspoň základní) .Spousta věcí tam bylo postaveno na stereotypech - labour vs conservative, plus narážky na jednotlivé premiéry, které jsou všeobecně známé v británii, ale většina lidí u nás o nich moc neví. Pokud se to zachová, tak publikum bude asi trochu tápat a pokud se to změní, tak mám docela obavu, co z toho vznikne.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Tak už hru nastudovali i u nás v režii Alice Nellis a s Ivou Janžurovou... To by mohlo v zásadě i fungovat.

na příspěvěk reagoval ReneeS

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Titulky by se šikly, přeci jen divadelně květnatá angličtina není zrovna nejměkčí oříšek.

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

ty bláho, když jsem byla před pár týdny v Londýně, všude tam byly vyvěšené tyto plakáty a já si říkala, co se to zase bude dít...teď už to vím. Královská výsost přichází.

Reklama

Reklama