Reklama

Reklama

Stárnoucí manželský pár Alex (Morgan Freeman) a Ruth (Diane Keaton) prožili čtyřicet krásných let v apartmánu v Brooklynu. Alex je úspěšný malíř a používá jeden z pokojů jako své studio. Ruth je učitelkou v důchodu. Dnes se však chtějí přestěhovat, protože bydlení v pátém patře domu bez výtahu není úplně jednoduché. Jejich neteř Lily (Cynthia Nixon) je realitní makléřka a odhadla cenu jejich bytu na 1 milion dolarů. Souběžně řeší zdravotní problémy jejich milovaného psa Dorothy. Aby ji zachránili, je nutná finančně nákladná operace. Nechtějí ji ztratit a udělají pro její život všechno. Do třetice obyvatele New Yorku ohrožuje terorista v kamiónu na Brooklynském mostu. Když Alex a Ruth konečně najdou vyhovující byt na Manhattanu, majitelé se ukážou jako neseriózní a chtějí od nich vyšší obnos, než na jakém se dohodli. Zdá se, že svět kolem odráží jejich vlastní chaos a zmatek. Uvědomují si, že pouto lásky, které je drží po všechny společné roky, jim umožní najít cestu ven. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (32)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím jak bych to hodnotila v jiném rozpoložení, ale protože jsem právě obklopena spoustou krabic s harampádím, které budou za měsíc patřit do mého nového domova, tak musím jít nahoru i kdybych nechtěla. U nás by pravděpodobně tu makléřku manžel zastřelil, dokonce i já jsem s ní ztrácela trpělivost, ale ten vztah Ruth a Alexe to všechno přebil. Po pravdě jsem jim ho záviděla. Oba hlavní představitelé hráli tak přesvědčivě, že bych je dala z fleku do kupy i v reálu. Ruth a Alexi, tak za měsíc Vás k sobě zvu na kafe, či víno a budeme si vyprávět zkušenosti s nadhledem Vám tak blízkým a doufám, že se jednou budu moct podívat na ty obrazy, protože mně se moc líbily...........já vím............:-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Takový malý milý nenápadný filmík s půvabně stárnoucí dvojkou v hlavních rolích, kde opět víc než na čemkoli jiném záleží, jak jste nastaveni a co máte odžito, protože pak předestřené dilema černého muže - umělce, co v jejich milovaném bytě na plátno tvořil svou bílou ženu, které nebylo dáno mít děti a o to víc srostla se svým manželem, snáze pochopíte a oceníte. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

No najprv to vypadá, ako výborná pohodová oddychovka na nedeľu za 4*, ktorá postupne prechádza tým neustálym handrkovaním sa o byt do trojhviezdičkového levelu, kde sa bohužial neohreje dlho, pretože mi už vysielanie o teroristovi, ako i upišťaná Lily, začali piť krv, až som dokonca premýšľal nad odpadom! ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Why are we moving? What are we chasing? Haven’t we built a good life? Ruth a Alex si žijí svým životem, sami, avšak nikdy osamělí. Mají jeden druhého, dýchají pro sebe, zachraňují jeden druhého. Milují se tak vášnivě, že jeden by řekl, že to jejich srdce ani vydržet nemůže. O čem tento snímek tedy? Právě o těchto lidech, kteří se rozhodnou přestěhovat se, ztratit ten svůj milovaný domov, protože doba šla někam jinam a oni mají pocit, že tak trochu nikam nepatří. Jenže současnost je možná někde jinde, ale oni jsou stále stejní, stejně čistí. A proč se snažit patřit někam, kde není pro tebe místo, když stačí otočit se k tomu druhému, vzít ho do náruče a uvědomit si, právě to je to místo, kde skutečně žiješ a seš sám sebou. A ačkoli se může zdát, že rozdílnější lidé jako je Diane Keaton a Morgan Freeman nemohou existovat, opak je pravdou. Dlouho jsem neviděla tak dobrou chemii mezi partnery jako právě u nich. Protože ne na rozdílech, ale na porozumění staví se celý svět. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Plnému hodnoteniu sa často vyhýbam, no keď ho dám, tak ho myslím naozaj úprimne. 5 Flights Up je skutočne veľmi príjemným filmom, kde sledujem veľmi uveriteľné 40 ročné manželstvo Ruth a Alexa. Plus občas nejaké flashbacky ich života. Nič nie je nasilu, všetko funguje, chémia je absolútne uveriteľná a naši herci sú fantastickí. Človek až úplne verí, že by sa mali vziať a začať spolu vlastný život. Morgan Freeman a Diane Keaton pôsobia absolútne úprimne a uveriteľne. Rovnako aj jednotlivé situácie. Plus si myslím, že film má jeden z najlepších záverov filmu tohto roku. Vrelo odporúčam všetkým filmovým fanúšikom dobrej drámy. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama