Reklama

Reklama

Stárnoucí manželský pár Alex (Morgan Freeman) a Ruth (Diane Keaton) prožili čtyřicet krásných let v apartmánu v Brooklynu. Alex je úspěšný malíř a používá jeden z pokojů jako své studio. Ruth je učitelkou v důchodu. Dnes se však chtějí přestěhovat, protože bydlení v pátém patře domu bez výtahu není úplně jednoduché. Jejich neteř Lily (Cynthia Nixon) je realitní makléřka a odhadla cenu jejich bytu na 1 milion dolarů. Souběžně řeší zdravotní problémy jejich milovaného psa Dorothy. Aby ji zachránili, je nutná finančně nákladná operace. Nechtějí ji ztratit a udělají pro její život všechno. Do třetice obyvatele New Yorku ohrožuje terorista v kamiónu na Brooklynském mostu. Když Alex a Ruth konečně najdou vyhovující byt na Manhattanu, majitelé se ukážou jako neseriózní a chtějí od nich vyšší obnos, než na jakém se dohodli. Zdá se, že svět kolem odráží jejich vlastní chaos a zmatek. Uvědomují si, že pouto lásky, které je drží po všechny společné roky, jim umožní najít cestu ven. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (32)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Takový malý milý nenápadný filmík s půvabně stárnoucí dvojkou v hlavních rolích, kde opět víc než na čemkoli jiném záleží, jak jste nastaveni a co máte odžito, protože pak předestřené dilema černého muže - umělce, co v jejich milovaném bytě na plátno tvořil svou bílou ženu, které nebylo dáno mít děti a o to víc srostla se svým manželem, snáze pochopíte a oceníte. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím jak bych to hodnotila v jiném rozpoložení, ale protože jsem právě obklopena spoustou krabic s harampádím, které budou za měsíc patřit do mého nového domova, tak musím jít nahoru i kdybych nechtěla. U nás by pravděpodobně tu makléřku manžel zastřelil, dokonce i já jsem s ní ztrácela trpělivost, ale ten vztah Ruth a Alexe to všechno přebil. Po pravdě jsem jim ho záviděla. Oba hlavní představitelé hráli tak přesvědčivě, že bych je dala z fleku do kupy i v reálu. Ruth a Alexi, tak za měsíc Vás k sobě zvu na kafe, či víno a budeme si vyprávět zkušenosti s nadhledem Vám tak blízkým a doufám, že se jednou budu moct podívat na ty obrazy, protože mně se moc líbily...........já vím............:-) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych se vyloženě nudila. Hlavní dvojice herců je sympatická (to samé se nedá říct o jejich příšerně upištěné realitní makléřce), ale velký problém filmu je v tom, že nemá žádnou zápletku! Já jsem vůbec nepochopila z jakého důvodu se vůbec rozhodli ten byt prodávat, protože ani jeden z nich nevypadal, jako, že by to nějak zvlášť chtěl a do toho se tam ještě motala něco o nějaké teroristovi s bombou? Význam toho proč se to tam furt řešilo mi taky nějak unikl. No, ale nehledě na to, u některých scén jsem se tam fakt zasmála. "Tu koupelnu jste maloval vy?" "Ne, někdo se nám sem v noci vloupal a přemalovat nám ji." "A děje se to tu často?" 3* ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No najprv to vypadá, ako výborná pohodová oddychovka na nedeľu za 4*, ktorá postupne prechádza tým neustálym handrkovaním sa o byt do trojhviezdičkového levelu, kde sa bohužial neohreje dlho, pretože mi už vysielanie o teroristovi, ako i upišťaná Lily, začali piť krv, až som dokonca premýšľal nad odpadom! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Plnému hodnoteniu sa často vyhýbam, no keď ho dám, tak ho myslím naozaj úprimne. 5 Flights Up je skutočne veľmi príjemným filmom, kde sledujem veľmi uveriteľné 40 ročné manželstvo Ruth a Alexa. Plus občas nejaké flashbacky ich života. Nič nie je nasilu, všetko funguje, chémia je absolútne uveriteľná a naši herci sú fantastickí. Človek až úplne verí, že by sa mali vziať a začať spolu vlastný život. Morgan Freeman a Diane Keaton pôsobia absolútne úprimne a uveriteľne. Rovnako aj jednotlivé situácie. Plus si myslím, že film má jeden z najlepších záverov filmu tohto roku. Vrelo odporúčam všetkým filmovým fanúšikom dobrej drámy. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ľudský príbeh dvoch starnúcich manželov, ktorý je uveriteľný a dokonca aj chémia v tomto zmiešanom páre funguje po hereckej stránke. Človek pozná hodnotu vecí, až keď ich stráca. Od pohodového filmu sme ale prešli až k terorizmu, čo je možno aj škoda. Mohlo to byť radšej viac komediálne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VOD PREMIÉRA: VAPET = 6.5.2021, réžia českého znenia (JOJ Group 2019) = VOJTĚCH HÁJEK (10.5.2021) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pohodovy film o manzelkom pare, ktory sa po dlhej dobe rozhodne predat svoj byt a pritom si spominaju aj na svoju minulost. Ustredny par je obsadeny fantasticky a zo zaciatku to malo skvelu atmosferu. Postupne moje nadsenie trochu opadlo, lebo tempo filmu bolo prilis pomale a nic extra sa tam nedialo. Plus ma trochu otravovali niektori kupci na byt, pretoze boli dost protivni. Miestami ma napadlo o kolko lepsie by ten film dopadol v rezii Woodyho Allena. Jednak by tie zivotne situacie z minulosti dokazal vystihnut putavejsie a zaroven by do filmu primiesal kopec skvelych hlasok. Ale aj v tomto prevedeni som si film vdaka skvelym hercom a prijemnej atmosfere uzil a za jedno pozretie to stoji. 6/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o jedné manželském páru,který by rád prodal svůj byt v New Yorku,ale jak se blíží doba kdy by měli jít do nového tak si postupně začínají uvědomovat ,že v životě záleží na důležitějších věcech než mít nový byt když nám stačí ten co máme.Příběh mě téměř neoslovil,ale za Morgana Freemana,který tomu dává alespoň nějakou duši dávám celkově 50% a tři hvězdy. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně milý film, který pohladí srdce i duši. Diane a Morgan jsou naprosto dokonalý pár, jakoby spolu žili odjakživa. Trošku hloupá mi přijde dějová linie s "teroristou", nicméně zřejmě ukazuje na povrchní společnost zblbnutou předsudky a ovládanou masmédii. Nevadí, tento film je hlavně o Ruth a Alexovi a jejich nejniternější lásce.. Hvězda na víc za to, že je tento film zbytečně opomíjen. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"I'd like to worry, it keeps me calm." Ach jo.. vypadalo to na fajn pohodu za 3*, z které se bohužel postupem filmu stala nudná šeď jako na zdech jejich bytu a ani to přemalování na bílo na konci tomu nepomohlo. Nejde o to, že se tam nic neděje... i takové filmy jsou fajn, jde o to, že se tam VŮBEC nic neděje a slyšíte furt dokola to samé... pořád dokolečka, prodat/neprodat, terorista aneb má bombu či nemá bombu/neterorista abeb USA ze všeho dělá big deal, bude pes chodit/nebude pes chodit... aaaaa to jsem právě vylíčila 3 základní body snímku. Hádejte, jak to asi skončí... 2,5* ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Why are we moving? What are we chasing? Haven’t we built a good life? Ruth a Alex si žijí svým životem, sami, avšak nikdy osamělí. Mají jeden druhého, dýchají pro sebe, zachraňují jeden druhého. Milují se tak vášnivě, že jeden by řekl, že to jejich srdce ani vydržet nemůže. O čem tento snímek tedy? Právě o těchto lidech, kteří se rozhodnou přestěhovat se, ztratit ten svůj milovaný domov, protože doba šla někam jinam a oni mají pocit, že tak trochu nikam nepatří. Jenže současnost je možná někde jinde, ale oni jsou stále stejní, stejně čistí. A proč se snažit patřit někam, kde není pro tebe místo, když stačí otočit se k tomu druhému, vzít ho do náruče a uvědomit si, právě to je to místo, kde skutečně žiješ a seš sám sebou. A ačkoli se může zdát, že rozdílnější lidé jako je Diane Keaton a Morgan Freeman nemohou existovat, opak je pravdou. Dlouho jsem neviděla tak dobrou chemii mezi partnery jako právě u nich. Protože ne na rozdílech, ale na porozumění staví se celý svět. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo celkom zaujímavo, ale napokon celý film len o tom istom dokola a dokola - dilema dvoch starcov medzi novým a starým bytom, do toho chorý pes a nebezpečný "terorista". Zatiaľ čo postava umelca Alexa bola pre mňa naozaj sympatická, tak o postave Ruth sa to nedalo povedať ani zďaleka. Neviem či je to mojou prirodzenou averziou voči Diane Keaton, ale celé jej správanie a argumentácia prečo sa sťahovať mi liezli hore krkom. Najsilnejšou súčasťou príbehu boli napokon retrospektívne spomienky manželov, kiežby ich bolo viac! Ale inak nič moc, "zápletka" úplne oničom. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Milý, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tak trochu zbytečný film. Nicméně kdo má rád Morgana Freemana a Diane Keaton, tak si určitě přijde na své, oba jsou totiž ve svých partech velice přesvědčiví. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Prý už nejsou stavěni. Na pů(vo)dní bydlení. Jsou pro ně namáhavé. Každodenní "schody do nebe," ale když už jednou jsou. Jsou tak příjemné, když na mysl přichází ony obrazy. Konvice už píská, koláč se dopéká. Lampa rozprostře světlo na pohodlné křeslo, které užuž čeká na majitele klíčových okamžiků. Slovo, větu, emoci, která  nezůstane v koutě, stát v tichu, v předsíni.... Je pak těžké se držet při zemi. Zavřít dveře čtyřlístku, protože tady je doma. Na správném místě. Staromilské srdce. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ve filmu Magic of Belle Isle, kde Freeman taktéž exceloval, byl jsem svědkem zase a znovu naprosto hřejivého lidského filmu, kde se člověk jenom hodinu a půl blaženě usmívá a těší se nad hereckým nadstandardem tohoto pána, navíc skvěle doplněného výbornou Diane Keaton. Takové stárnutí bych chtěl jednou zažít...................moje hodnocení = 9 z 10. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman a Diane Keaton spolu vypadají opravdu přirozeně a děj je takový "ze života". Celkově se tedy dá s postavami, řekl bych, hodně ztotožnit. Na druhou stranu je film tak minimalistický, až jsem se u toho nudil a koukal, kolik ještě zbývá do konce. Za to, že film splňuje přesně to, na co upoutává, tedy feel good movie o stárnutí a vzpomínkách, dávám 3 hvězdy. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Úžasný filmek, o kterém jsem nevěděl vůbec nic a viděl naprosto náhodou. Postarší manželé prodávají svůj byt v Brooklynu, kde prožili čtyřicet krásných let, plných vzpomínek... Film nikde netlačí na pilu a hlavní protagonisté jsou skvělí. Důveod prodeje bytu je, že chybí výtah a zdraví už tolik neslouží a do pátého patra je to štreka - postupem času, kdy Alex a Ruth chodí na prohlídku nových bytu, zjišťují se vzpomínky se nedají jen tak zahodit...90% ()

Reklama

Reklama