Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(více)

Recenze (131)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Všetko super, až na ten vzťahový povyk na konci. Herečky boli nevýslovne dokonalé, lokácie sympatické, dialógy vtipné. A ako poučenie z tohto filmu som si vzal: Neber vzťahy príliš vážne, radšej si ich uži, kým sú žhavé. Čo sa hodí k indie atmosfére filmu. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Milá odechovka pro klidné večery. Příběh dívky/ženy, která se ještě hledá a neví, co od života chtít a očekávat. Tohle jí pomáhají si ujasnit jedna puberťačka a její otec, nebo spíš jí pomohou ujasnit, co vlastně nechtít. Film, kde všechny hlavní postavy (Keira, Sam, Chloe) jsou sympatické a film, který vám nakonec vykouzlí úsměv na tváři. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi strašně líbí, jakou práci si tvůrci dali s postavou Keiry Knightley a ona samotná podle mě podala jeden z nejlepších výkonů kariéry, na druhou stranu bohužel filmu jako celku podráží nohy postava Chloë Grace Moretz a já ani pořádně nevím proč. Prostě rušivý element. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nenáročné, milé, ničím špatné ani ničím výjimečné, nezklame ani nenadchne. Je to prostě jedna z tuctových romantických komedií, kde holka neví co se životem a vlastně ani neví, jestli miluje svýho kluka. Prostě kráva (Keira no...). Ale v zásadě mě to i celkem bavilo, (hlavně asi proto že miluju Rockwella) a to i přes to, že už na začátku filmu víte, jak to dopadne a asi byste byli i naštvaný, kdyby to dopadlo jinak. Note: posledních asi patnáct minut filmu se mi nestáhlo, takže jsem si akorát přečetl titulky. Mám pocit, že jsem o moc nepřišel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Najprv veľmi milé prekvapenie ohľadom námetu a deju, ktorý sa vyhýbal schematickosti a klišé. No a potom ten koniec... Nejako som to tušil, ale v kútiku duše som veril, že keď už celý čas sa to nesie v tej indie atmosfére, tak to tak zostane až do úplného záveru. Odhliadnuc od toho, že aj samotný príbeh bol miestami dosť absurdný, aspoň to bolo originálne a v podstate aj zaujímavé. No na záver môžem povedať len jedno: Kiežby sa to skončilo o pár minút skôr, po scénke na letisku. No bohužiaľ, záver mi dojem pokazil a skĺzlo to u mňa niekam na hranicu priemeru. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Motiv je originální, já jsem teda nic podobného ještě neviděla. Herci jsou fajn a příběh je lehce úsměvný, hřejivý, myslím, že dokáže oslovit poměrně široké publikum, na které se ale často zapomíná. Označení jako indie film mi přijde zcestné "romantická komedie" mi přijde výstižnější i když zase těch komediálních prvků tam tolik nečekejte. Je to průměr. Nenudila jsem se, ale nadšená jsem taky nebyla. ()

vykur! 

všechny recenze uživatele

I guess it's easier when you're young. All you need from someone is to feel stupid around them. What do you need when you're older? You need to feel like you're on the same side of what seems stupid. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dej silne vyzbrojuje postavy do stále viac vykonštruovaných a príliš známych polôh, ktoré vo vás vyvolávajú túžbu po uvoľnenejšej atmosfére. 5/10 ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pubertální já přežívající v těle třicítky, strach ze ztráty svobody a nutnosti se rozhodovat sama a nést za to následky, hledat to své místo a toho svého… slečny, my víme své. Vy, pánové, berte tento film jako dokument. A vězte, že jestli se budete na své vyvolené tvářit stejně hadovitě jako Anthony v letištní scéně, žádná si vás nevezme, na to můžete vsadit zásnubák. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tohle je velice příjemná romantika. Megan má v hlavě guláš, což by už ve svém věku mít neměla. Navíc se z jejích kamarádek staly klasické slepice se zájmem o hadříky a lesk konzumního života. Jedné noci, kdy prchá ze svatby své nejlepší kámošky, kde jí její přítel mimochodem požádal o ruku, narazí na partu teenagerů. Zjistí, že se s nimi cítí líp, jde s nimi na večírek a už to jede. Cesty Páně jsou klikaté a štěstí nečeká na každém konci těchto cest. Ani tady to není jisté, ale je to romantika. Pěkně napsaná a zahraná. 80% ()

pytlák 

všechny recenze uživatele

Nic objevného nebo překvapivého, ale je to s takovou chutí zahraný že mě to dostalo. Keira a Chloë jako vždy parádní a Rockwell taky hraje svůj standard takže každou scénu kde se objeví si krade pro sebe až nakonec ukradne celej film. Feel good film jak má bejt. ()

Steffa. 

všechny recenze uživatele

Že to nemá zajímavou kameru? Že střih nestojí za pozornost? Že psát na to neoformalistickou analýzu nemá cenu? Je mi to fuk. Je to život. A ať je to sentimentální jak chce, pořád je to prostě jen obyčejný život a ten za pozornost stojí. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Romantický dríst, kerých je hafo. Ale malo to jednu peknú repliku a síce: Nedávaj stranou to čo skutočne chceš, kvôli imaginárnej budúcnosti. A ešte aj obsadenie potešilo. 1 z 5 ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše Rob Roy a iní. Príjemné. Ale to niekedy stačí. Keira a Chloe sú roztomilé a Rockwell frajer (ako vždy). Spokojnosť. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, o životě, smysluplné, kamarádské, milé, jednoduché. Keira je fajn, Sam je super kolík, příběh to byl taky dobrý, prostě pohodová odlehčená vztahová podívaná. Mám ráda tyhle filmy, nikomu neublíží a člověku se udělá líp, když vidí ten pozitivní konec. Každá postava byla sympatická i charakterově, až na starou partu a slizkého přítele, což byl asi účel. ..každý si občas potřebuje vzít týden volno na to, aby si probral myšlenky v hlavě.. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Zábavné, v mnoha ohledech uvěřitelné a moc dobře zahrané. Po dlouhé době romantická komedie, u které jsem se nenudila ani nestyděla, ale cítila jsem se skvěle. Project 52 Films by Woman. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Laggies je obyčejný film o obyčejném tématu, ale má hodně sympatické herce, kteří dokážou prodat své postavy a moc pěkně se na něj dívá. Navíc to příjemně utíká, nenudí, dialogy nejsou o ničem a nechybí tomu vtip a částečný nadhled. Lynn Shelton odvedla slušnou práci, která neurazí, ale je vidět že má navíc, ale prostě se jí nechce, přestože náznaky ve filmu jsou. Keira Knightley je zde velmi fajn a je radost na ní koukat a bavit se na tom jak si neumí dát život do kupy. Chloë Grace Moretz se mě moc líbí, a také se mě líbí v jakých filmech hraje a jak se herecky posouvá, i když tady to asi nebyla nějaká extra výzva. Sam Rockwell je prostě fajn chlapík, který je všude za sympaťáka a tady tomu není jinak. V menších rolích mě potěšila Ellie Kemper a Kaitlyn Dever. Laggies pobaví, neurazí a je to sympatický film, který herci táhnou hodně nahoru. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavní myšlenka filmu (spoiler) a sice, že člověk má občas v životě období, kdy jakoby zamrzne v čase a nikam se neposouvá. To je často způsobeno tím, že je obklopen stále stejnými lidmi se kterými má tendenci se chovat v rámci stejného vzorce chování. A hodně často je těžké tento standard nějak prolomit nebo si vůbec uvědomit, že se náš život stal předvídatelným zvykem a že se nemůžeme vyvíjet. Že ta hezká stabilita a čitelnost všech lidí kolem sebe nemusí být až tak výhradně pozitivní a že i dobře fungující vztah může být pouze jednou z těchto rutin, které si nevědomky udržujeme, lpíme na nich a místo budování budoucnosti stále přebýváme v minulosti. Tento film je takový hezký wake-up call a eye-opener pro ty všechny, kterých se to týká, včetně mě samotné. ()

Reklama

Reklama