Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (131)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavní myšlenka filmu (spoiler) a sice, že člověk má občas v životě období, kdy jakoby zamrzne v čase a nikam se neposouvá. To je často způsobeno tím, že je obklopen stále stejnými lidmi se kterými má tendenci se chovat v rámci stejného vzorce chování. A hodně často je těžké tento standard nějak prolomit nebo si vůbec uvědomit, že se náš život stal předvídatelným zvykem a že se nemůžeme vyvíjet. Že ta hezká stabilita a čitelnost všech lidí kolem sebe nemusí být až tak výhradně pozitivní a že i dobře fungující vztah může být pouze jednou z těchto rutin, které si nevědomky udržujeme, lpíme na nich a místo budování budoucnosti stále přebýváme v minulosti. Tento film je takový hezký wake-up call a eye-opener pro ty všechny, kterých se to týká, včetně mě samotné. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neviem z akého dôvodu je Laggies označovaný za indie film? Len preto, že sa nedostal do širokého nasadenia v amerikých kinách? Tak v tom prípade by som očakával trocha väčšiu nezávilosť pri spracovaní témy. Ono je to však len ďalšia z tých naivných sladkých románc, ktorá nemá absolútne čím prekvapiť a chce sa zavďačiť všetkým. Jednoducho priemer vo všetkých ohľadoch, ktorý síce má veľmi sympatické obsadenie (Keira Knightley, Chloȅ Grace Moretz), ale veľmi slabý scenár z nich robí hlúpo sa chovajúce husy. Teda hlavne Keira Knightley, ktorá sa síce môže snažiť tváriť roztomilo, ale čo z toho, keď scenár sa snaží nahovoriť, že by sme mali fandiť nevyzrelej dievčine, ktorá od začiatku vie, že sa nechce vydať za svojho terajšieho snúbenca, uteká od neho, podvedie ho s rozvedeným oteckom a nakonci sa ešte aj tak vráti k pôvodného priateľovi, aby až na letisku pred svadobnou cestou zistila, že ho vlastne nemiluje. No to ma podrž! Samotný happy end je pritom jednoznačný od prvej chvíľe a nič viac film neponúka. Samotná téma dospeláčky stratenej v živote, ktorá sa odmieta vzdať svojich teenagarských rokov je len veľmi povrchne spracovaná. Atmosféra filmu je síce príjemne odľahčená, ale nie je tu v podstate ani jedna výrazne vtipná situácia. Síce nijako neškodná, ale ani nijako zvlášť zaujímavá oddychovka, po ktorej by s inou herečkou v hlavnej úlohe ani pes neštekol. Tvári sa to síce „indie“, ale nezávislý prístup k látke/téme nebadať ani v náznakoch. Je to len tá najtypickejšia romanca bez akejkoľvek priadnej hodnoty, ktorých sa už urodili tisícky. Vďaka Keire a Chloȅ sa na to síce pozerá celkom fajn, ale čo z toho keď príbehovo, scenáristicky, spracovaním témy to nie je ničím zaujímavé. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Co bych asi měla napsat k filmu, který jsem si vysloveně cíleně vybrala jako relaxační pilulku? A navíc s herci, které mám ráda, o Samovi ani nemluvě. Láska je bláznivá, nevypočitatelná, ale krásná. A když si možná někdy myslíte, že je to ta pravá, nikdy nevíte, jestli se někdy nestane podivný zázrak, který zprvu nepochopíte, ale srdce Vám řekne a zcela jasně napoví, kam ho máte nasměrovat. A takhle podobné to bylo s Megan, která hledala sama sebe a nejen, že se našla, našla ještě něco krásnějšího.............Proč to nezvednout tam, kde jsem se cítila příjemně, takže žádný rozbor scénáře, kamery a podobně rozhodně nehodlám pitvat, protože v tomhle případě je mně to úplně jedno. Pilulka zabrala a to je podstatné. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Laggies je obyčejný film o obyčejném tématu, ale má hodně sympatické herce, kteří dokážou prodat své postavy a moc pěkně se na něj dívá. Navíc to příjemně utíká, nenudí, dialogy nejsou o ničem a nechybí tomu vtip a částečný nadhled. Lynn Shelton odvedla slušnou práci, která neurazí, ale je vidět že má navíc, ale prostě se jí nechce, přestože náznaky ve filmu jsou. Keira Knightley je zde velmi fajn a je radost na ní koukat a bavit se na tom jak si neumí dát život do kupy. Chloë Grace Moretz se mě moc líbí, a také se mě líbí v jakých filmech hraje a jak se herecky posouvá, i když tady to asi nebyla nějaká extra výzva. Sam Rockwell je prostě fajn chlapík, který je všude za sympaťáka a tady tomu není jinak. V menších rolích mě potěšila Ellie Kemper a Kaitlyn Dever. Laggies pobaví, neurazí a je to sympatický film, který herci táhnou hodně nahoru. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY; I keď si nie som istá, že v takomto type filmu niečo také naozaj existuje. > Čo si budeme hovoriť, nijak sa tu nevybočuje z koľají. Na konci vás nezaskočí obrovský zvrat, vlastne ani len malý. Zmätená Keira skončí s tým krajším (zaskočený teda môžete byť iba ak máte divný vkus). K príbehu sa ani netreba nejako zvláštne vyjadrovať - vytvára nejakú zápletku, nenudí, má celkom dobrú myšlienku, i keď sa jej nijak hlbšie nevenuje. No jeho hlavnou úlohou je hlavne dať priestor hercom; zas a opäť všetko stojí na nich a ja s tým vôbec nemám problém. Absencia akejkoľvek originality by sa samozrejme dala vyčítať ... ale mne sa nechce. Ako to už pri týchto filmoch býva - či budete spokojní, alebo nie závisí predovšetkým od vašich očakávaní. A tie snáď nemôžu prekračovať hranice žánru romantická komédia. V tomto ponímaní je Laggies neskutočne príjemnou oddychovkou s nadpriemernými hercami a to bolo dnes večer presne to, čo som chcela. :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama