Reklama

Reklama

Šťastné a veselé

  • USA Happy Christmas (více)
Trailer

Po rozchodu se Jenny nastěhuje ke svému bratrovi, který žije se synkem a manželkou Kelly. Začínající spisovatelka Kelly si díky nové spolubydlící uvědomí, že z dosavadního vývoje jejího života, kariéry i vztahů pramení veškeré její štěstí. Začínající spisovatelka Kelly žije se svým manželem, filmovým režisérem Jeffem, a jejich dvouletým synkem poklidným životem v Chicagu. Když se k nim však nastěhuje Jeffova nezodpovědná mladší sestra Jenny, která se právě rozešla se svým chlapcem, všechno se změní. Jenny naváže pochybnou známost s hlídačem dětí a dealerem trávy Kevinem. Společně s kamarádem Carsonem se dívka stává hybatelkou změn v životě Kelly, jejíž kariéra i manželství se začínají ubírat zcela novými směry. Jsou však tyto změny skutečně žádoucí? (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Swanberg je fajn. Točí si pořád to samé, indie bez výrazného dramatického oblouku a v mluvě se zadrhávající postavy, ale tentokrát mi to sedlo o něco víc než velmi chválení Kámoši až na dno lahve. Hlavně premisa o nezodpovědné ségře (Anna Kendrick tu je za větší rošťandu než obvykle a hodně se mi líbila) co se vecpe po rozchodu k bráchovi do domu k jeho rodině mi je dost blízká a spousta autentických situací ze života potěší. A radost pohledět na to bydlení, hned bych se v tom basementu u Anny uhnízdil. 7/10 -- Takže dávám sympaťáku Swanbergovi povolení točit dál to samý a koukám, že příště to bude s větším počtem známých jmen, tak jsem zvědavý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďme na zmrzlinu. Jo, pojďme, to bude fajn, jo, bude, moc se těším. Jsi skvělá. Myslím, že to bude perfektní. I ty jsi úžasná. Fakt seš. Vždycky jsem tě měla ráda. I já tebe. Jasně, bude to dobré, nemůžu se dočkat. Hurá za zmrzkou. – Mají to tady pěkné. Jo, chodíme sem rádi. Je to fajn. Jo, to určitě je. Zmrzlina je opravdu chutná, hm, máš pravdu. Říkala jsem ti, že to bude fajn. Jo, zase jsi měla pravdu. Jsi skvělá. Mám tě ráda. I já tě mám ráda. Fakt mi moc chutná, ocenila bych, kdyby do ní dávali kuřecí maso. A hořčici. Mám tě ráda, jsi skvělá. – Asi tak na mě působila tahle báchorka „ze života“. Velmi plodný režisér a scénárista Joe Swanberg mě loni potěšil Drinking Buddies – na dialozích postavené romantické drama s typicky nezávisláckým vizuálem. Originální nebylo, prostě představilo libovolný úryvek ze života několika přátel. Tohle slušné dumání nad partnerskými postoji letos vystřídalo (asi) drama o lehce nezodpovědné holce, která se po těžkém rozchodu vecpe do rodiny svého staršího bratra. A nenabízí zhola nic. Beru, že občas v tom, co zůstává nevyřčené nebo je divákovi jen naznačené, tkví největší síla. Tady je toho zoufale málo, takže jsem se na stejnou vlnu prostě nemohl dostat. A ani režisérova oblíbenkyně Anna Kendrick to nespasila. Bohužel jsem navíc film nesehnal v originále, český dabing je příšerný!! ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Po pár nudných scénách s ukvičeným dítětem a velmi nezáživnými konverzacemi začalo přetáčení. Po celou dobu nuda, tomuto filmu škoda i sprostých slov. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi vadilo... čo vadilo, vytáčalo ma k nepríčetnosti, ked' sa všetky tri baby prekrikovali! Absolútne som nestíhal tempo až som mal chuť skočiť medzi ne a jednu im popritankovávať! Ale páčila sa mi hlavná, pohodová myšlienka filmu, že kaša sa nikdy neje horúca, ako sa navarí... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Kendrick/Lynskey/Swanberg/Dunham, povahový nezávislák, jak Swanbergove predošlé. Popri All the Light in the Sky rovnako pri zemi, rovnako nenápadné a stále trefné. Odpady v tomto prípade moc nechápem. Asi dabing ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film zo života. Možno až príliš. Tam kde Apatow, Smith či Stoller dokážu vložiť niečo netradičné (dramatické), tu môžme akýkoľvek konflikt len tušiť na pozadí. Film je natočení jednoducho, čo mu dáva určitý artový nádych. Na mňa pôsobil príjemne, aj keď si uvedomujem, že hlavne vedľajšie postavy boli trochu slabo nahodené. JEFF, KTORÝ ŽIJE S MAMOU bol podobne obyčajný, ale o trochu zaujímavejší... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě u prvního Swanbergova filmu jsem se pokoušel odhalit, co tím chtěl básník (scénárista/režisér) říct, o čem to vlastně bylo a kam to vedlo. Už u druhého (paradoxně lepšího) filmu jsem se na to vykašlal a prostě se na něj jen díval. Protože jeho filmy jsou jako byste koukali otevřenými dveřmi nebo oknem k sousedům. Tam taky jde začasté o hovno a prostě jen žijí. Na podobných filmech je fajn, že často operují s takovou tou přirozenou životní/lidskou trapností a to se mi na nich hrozně líbí. Charakterově a herecky u všech tří hlavních postav hodně příjemné. Naopak, peklo je, když malé batole dabuje dospělý člověk. To je prostě smrt. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Teď ze sebe děláš oběť.... Rodinný film, který mě moc nebavil. Hodně mluvení, dětské žvatlání, pár zvratů a nudná hudba. Jen herecké dívčí obsazení je celkem slušné. Na tento snímek velmi brzy zapomenu. CITÁT - Dej si s námi pivo...... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobu jsem měl pocit, že je naprosto skvělé se dívat na film, kde herci hrají tak nějak přirozeně, lidsky. A přesně o tohle se snaží herci ve filmu "Šťastné a veselé", což je sice na jednu stranu hezké, ale na druhou stranu už mě to chvílemi natolik otravovalo, že jsem se ani nechtěl dívat. Mimo jiné i proto, že to je opravdu film o ničem. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvních minutách jsem tento film vzdal a sledoval pouze jednim okem. Otřesný děj, otřesní herci a jejich (ne)výkony, otřesný dabing a v neposlední řadě to mimino, které někdo velmi "solidně" nadaboval. Bravo, větší slátaninu jsem už dlouho neviděl. Nuda i přes svoji stopáž! 0% ()

Streeper odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdelších, nejnudnějších a nejotravnějších 79 minut mého života. Nezachraňuje to ani Anna Kendrick, ta jakoby tady ukázala, jak se nemá správně hrát. Strašný film. S Vánocemi to kromě poslední scény nemá vůbec nic společného. Dialogy jsou naprosto mimo mísu, nezáživné a nudné a příběh to žádný nemá, ani postavy nejsou nijak zajímavé. Rozhodně nedoporučuji. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Film s lehkomyslnou krásnou mladou sestrou v podstatě o ničem a dost amatérsky natočený. Zajímala mě sólovka Anny a nepopírám, že umí hrát, to asi i ti ostatní, ale je to dost zbytečný film. Mluví se tam o tom, že manželka bratra je pěkná... no tak to teda fakt není a její kamarádka je ještě větší hnus! Mrzí mě, že se tak vyjadřuji o ženách, ale nemám zájem se na něco takového dívat ve filmu a ještě poslouchat neadekvátní přirovnání. Jinak to dítě má strašný český dabing, jo a kdyby si to někdo vybíral podle toho, že je to komedie, tak není. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to sladko vtipný a pútavý film. Režisér stavia na naturalizmus a sebaistý, pravdivý humor, nasmeruje do relatívne priamočiarej, no mimoriadne príjemnej štúdie postáv. 6/10 ()

dresi 

všechny recenze uživatele

Swanberg prostě točí život. Ber nebo nech ležet. Zase jsem se většinu filmu přiblble usmíval a i když mě Happy Christmas nesemlelo tak jako Drinking Buddies, pořád jsem dostal přesně to, co jsem chtěl. Annu Kendrick tady nejde nemilovat. Tak zas za rok, Joe. 8/10 ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

To máte takhle snímek, ve kterém se nic moc neděje a vy jste plni očekávání, kdy se konečně něco stane. Protože prostě musí, ne? No tak zde je ukázka, že nemusí. Respektive jedna taková událost tu je, jenže tu nepovažuji za něco zlomového. Tudíž z mého pohledu prostě jen sledujete film, ve kterém se nestane vůbec nic. Myslíte, že by vás to mohlo bavit? Možná jo. Já kompletní stopáž vydržel jen kvůli tomu, že zbožňuju Annu Kendrick. 40 % Oblíbená část- "Umíš říct průšvih?" ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Veľmi suchopádny snímok s trápnymi nezaujímavými dialógmi..veľmi pomalým tempom, čudnými charaktermi, prázdnym príbehom, skoro žiadny dejom. Veľká strata času...Stále som nejak nepochopila, prečo takéto filmy vôbec točia. Nazvú to "indie" film a mne sa pomaličky začína spájať "indie" so " zlý"...Dúfam, že sa to do budúcna zmení... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Trpké a nevýrazné, A ja že to bude príjemná rodinná vianočná oddychovka. Ako moc som sa mýlil!! Napokon to nebolo ani šťastné, ani veselé. ()

Reklama

Reklama