Reklama

Reklama

Anomálie

  • Velká Británie The Anomaly
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý voják Ryan Reeve se ocitá v zajetí a probouzí se v nákladním autě, aniž by si pamatoval, jak se tam dostal. Ryan je obviněn z únosu dítěte, proto se snaží poskládat střípky vzpomínek, ale o devět minut a čtyřicet sedm sekund později opět ztrácí vědomí. V beznadějné situaci nemá jinou možnost než zjistit, co se skrývá za jeho výpadky paměti. Anomálie je jedinečný sci-fi thriller, který se zabývá otázkou ovládání myšlenek. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (77)

T2 

všechny recenze uživatele

snaživé béčko ale tvorcovia toto veľké sústo ktoré si namiesili dobre neprežuvali a vznikol len takto do prázdna idúci nekompaktný príbeh, v rámci akčných sekvencii slušné a vytvorenia prostredia budúcnosti pozoruhodné /40%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nízky rozpočet, ale slušný príbeh, ktorý ma neustále zaujímal. Celok nie je taký zlý, ako naznačujú niektoré recenzie. Výsledky sú pre rozpočet dosť dobré - okamihy nie sú rušivé a pomerne jemné. Prvých asi 20 minút je dosť chmúrnych, ale vytrvalých a budete odmenení. Soundtrack je čudný - ale na to si zvyknete a čudne zapadá do nálady filmu. Bojové scény by mohli byť lepšie - necítite dopad napriek spomaleniu, takže sa stávajú trochu falošné. Matrix to urobil lepšie. Akcia je dobrá. Sú chvíle, ktoré boli jasne inšpirované Matrixom, ale aj tieto sú cool. Tajomstvo a sledovanie hlavnej postavy sa vyriešilo fantasticky. Nakoniec to rozhodne nebol vôbec zlý film. Je to veľké sci-fi. Preto nenechajte pár zlých recenzií, aby vás odradili. Prídete o niekoľko skutočne skvelých okamihov. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V zajetí a(b)no(r)málních tvůrců. Afroamerický režisér Noel Clarke si chtěl vyzkoušet akční scifi. Jde o nečekaný tah v jeho nepříliš početné a spíše usedlé filmografii. Najal si pramálo osvědčeného scenáristu Simona Lewise a sám se obsadil do hlavní role. Výsledek se podobá pilotu k nějakému nerealizovanému scifi seriálu. Scenárista použil výraznou dikci televizních seriálů, režisér dodal tempo, (slow-motion) bitky a solidní mišmaš. Divákovi bude dlouhou dobu trvat, než se v ději nějakým způsobem zorientuje. A nezorientuje se úplně dokonale. Ne všechno je totiž úplně k pochopení, ne všechno baví tak, jak tvůrci zamýšleli. Valná většina filmu se odehrává tak, že hrdina Ryan je nekontrolovatelně teleportován na nejrůznější místa, na kterých se ocitá pod různými identitami, ale občas je mu zachována jeho vlastní identita, ale bližší souvislosti samozřejmě nezná. Ryan chce samozřejmě zjistit, co za tím vězí. Vždyť má na krku únos chlapce, v zádech cizojazyčnou mafii, přátelí se s tak trochu tajemnou kráskou, vždy se v (ne)pravou chvíli objevuje tajemný muž, narazí i na duo jakýchsi agentů majících v oblibě waterboarding. A to není vše. Ryan trpí výpadky paměti. Stopa vede do vědeckého ústavu, v němž kontroverzní vědec vyvinul virus na ovládání myšlenek. Převyprávět děj, aby alespoň trochu dával smysl, je také tak trochu scifi. Děj filmu totiž převážně přeskakuje, takže divák polovinu filmu ví hovno, o co jde. Než se děj začne rýsovat, musí vzít zavděk alespoň četnými bitkami, zběsilým tempem a velmi úspornými vizuálními efekty. Největší inovací jsou střelné zbraně fungující jen na kód. Tenhle technologický zlepšovák mně přišel dost slabý vzhledem k tomu, že se film odehrává v budoucnosti. Filmu hlavně stačilo, že přišel s revolučním ovládáním myšlenek. Idea to mohla být zajímavá, to by se ovšem režisér i scenárista museli činit lépe než tak, jak se předvedli. Herci slabému režijnímu vedení příliš nepomohli. Ian Somerhalder je ve své záporné kreaci totálně herecky směšný, Alexis Knapp plní funkci krásky, zajímavý Luke Hemsworth měl málo hereckého prostoru a Noel Clarke měl hlavně štěstí, že do svého filmu nastrčil svoji fyzičku. Bitky, i když nejsou nijak choreograficky převratné, docela baví, film nepolevuje v tempu a nepůsobí tolik rozvláčně. Režie, v níž převažují postupy televizního režírování, dost hatí ambice na zajímavý a originální počin. Pár minut po zhlédnutí se tenhle film vypaří z vašich myšlenek. A ani se nebudete zabývat, proč tomu tak je, na rozdíl od hrdiny příběhu, který si na paměť nechtěl nechat sahat. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sci-fi béčko s nevyužitým potenciálom. Minimálne ako akčná jednohubka to mohlo fungovať. Lenže niekoho napadlo všetky bitky natočiť spomalene a úplne vypustiť nejaké poriadne finále. Tvorcovia celkom dobre dokázali vytvoriť zdanie budúcnosti, ale potom sa zavreli do jedného auta na zelenej lúke a celé sa im to rozsypalo... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je zajímavý, nadhozené téma taky, ale pak se to zvrhne v co scéna, to bitka za každou cenu. Kontaktní souboje jsou natočeny většinou v jednom záběru, s dobrou choreografií a načasováním, o to žádná. Ale časem prostě začnou nudit. Podpříběh s tou děvkou z ruského bordelu je jak ze špatné červené knihovny a samotný sci-fi prvek o ovládnutí světa myslí jednoho člověka sice zajímavým, ale když se nad tím zamyslíte, tak technicky ne moc realizovatelný. Spousta věcí by mě zajímala, které tvůrci jen nadhodili, nakousli, a nechali plavat, protože podrobnějším vysvětlováním by si sami podřezali větev. Vynikající je kamera, a za tu, prvotní nápad a za kontaktní souboje beze střihu ty dvě hvězdy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Skvělý filmeček o tom, že Ryana ovládá jiná osoba a on se vždy probere jen na 10 minut. Ve filmu jsou parádně udělány bojové scény a když do toho hraje vždy ten skvělý song, je to paráda. Příběhe se mi celkově líbil a bylo fajn vidět jednou Noela Clarka i ve filmu, doposavad jsem ho znal pouze z Doctora Who. Ian Somerhalder se tentokrát představil v záporné roli a celkem dobře ji zvládl. A Alexis Knapp byla skvělá a to, že je kočka víme už dávno. :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co se filmových scífek týče, platí u mě ZÁSADA č.1: "I průměrné a poloamatérské scífko je lepší než žádné scífko." No a tohle scífko je myslím po čertech dobré scífko. Zajímavý námět. Zajímavý režijní styl. Zajímaví herci - mulat v hlavní roli byl v pohodě, ale nejvíc se mi líbilo trio ruských (jakoby) pasáků, skvělí týpci... jen ta jejich ruština zněla jako ruština člověka po mozkové obrně a s nějakou podivnou hlasivkovou anomálií. Dále: Nízkorozpočtová patina, ale hodně kvalitní filmařina. Výborná kamera s několika výbornými záběry. Skvěle natočené bojové scény (i když jsou pravda lépe natočené než zahrané). A to už bez váhání přecházím k další mojí zásadě, která říká: "Líbí-li se mi nějaké zajímavé a originální béčko, nemám problém mu vysolit plný počet". Protože tenhle kousek je ve své kategorii (tzn. 'béčkové nekomerční nízkorozpočtové sci-fi') přímo výstavní exemplář. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vydržíš být statečný ještě chvíli?.......... Hlavní hrdina Ryan (Režisér Noel Clarke) se probudí kdesi a kdysi - netuší. Když šel spát byl leden, ale hodinky, které má na ruce a nejsou jeho ukazují červen. CITÁT - Jaký je rok?!?!. Ano, teď! Jaký je rok!!!!!!....... Má prostě podivné "okno". Bohužel, divák trpí stejně jako Ryan, dost dlouho totiž vůbec nikdo netuší, co se děje. Zjistil jsem, že než se k tomu příběh dobéře, celkem jsem se nudil. Trvalo to dost dlouho. Nejlepší na filmu je kameraman David Katznelson. Jeho práce je výborná. Pěkné záběry, zpomalené souboje, žádné rychlé scény. Divák si tak může užít krásnou choreografii osobních soubojů. Zvláště ten okolo 55 minuty je chuťovka. Příběh a scénář (Simon Lewis) je hodně zmatený, neucelený a má spousty trhlin a nelogických situací. CITÁT - Řekni: Kód 0104........... Nemám rád takový zmatený děj. A až (asi) přijde "šokující" konec, nebudu šokován. Hudba (Tom Linden) je průměrná, moc černošská a nesourodá. Herecké obsazení je nevýrazné a snad jediný, kdo za něco stojí je Alexis Knapp, která hraje Danu. Nemá však moc prostoru a tak divák prostě jen obdivuje její krásu. Příšerně vypadají různá města na pozadí, promítané na zelené plátno. CITÁT - Čas vypršel.............. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Trefnejší názov už ten film nemohol mať. Toto je skutočne filmová anomália – lacné britské akčné sci-fi, ktoré je anomáliou od akejkoľvek štandardnej filmovej kvality. Za každých okolností sa to snaží tvári neuveriteľne cool, avšak choreografia súbojov je úplne mizerná, herci očividne nie sú žiadne akční borci a neprešli asi ani základným tréningom a k tomu je doslovne každý druhý úder v slow motion, aby to pôsobilo štýlovo. Celá táto snaha je skôr na smiech, pretože toto je len ťažko Béčkové (až Céčkové) nezmyselné sci-fíčko s domotaným príbehom a podpriemerným vizuálom. Ale tak čo čakať, keď budget dovolil do hlavnej úlohy obsadiť akurát tak herca z Vampire Diaries. Otravnejšie sci-fi už tento rok zaručene neuvidím. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu nesmyslu, který se odehrál před mým krátkým zrakem, nedám. Sice těsně, ale ne. Celý ten film je jedním slovem WTF na entou krát sto plus tři na pátou. Kouleni očima mi nepomohlo. Tohle byl velký úlet. Na co si tam jako režisér a scénárista hráli? 15% za podařené i když taky crazy bojové scény a vizual. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zamotané sci-fi, které má sem tam nějakého zajímavého herce v nějaké naprosto nezajímavé roli. Hlavní hrdina není zlý, ale není to jeden z těch, s nimiž si celý film užijete. Po poslední scéně nebudete mít pocit naplnění a bude se vám zdát, že ten film akorát chtěl být chytřejší než vy, ale neměl k tomu dost inteligence. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, jen ty věčný restarty mě štvaly ještě víc, než hlavního hrdinu, ale na druhou stranu takovej restart z momentu, kdy mě dacan škrtí, do momentu kdy skotačím s holkou v posteli...hmmm tomu říkám změna k lepšímu :-D hlavní hrdina, to ale moc neocenil a i když mu Ian "Damon" Somerhalder věčně zachraňuje krk místo, aby se do něj zakousnul jak jsme zvyklí, tak se ho Ryan snaží mermomocí zbavit. Jestli je Ryan magor nebo Ian padouch slizkej ještě víc než jeho účes, nad tím můžete dumat třeba během rubaček, kterých je dost a fanoušky MMA jistě potěší přítomnost UltraMegaKrutěPřísněHustého anglického bijce a lamače kostí Michaela Bispinga, který zde kromě souboje jasně dokáže svůj smysl pro humor, páč jinak si to píchnutí do očí vysvětlit nedovedu, Jako jednohubka dobrá volba. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Neznámý film, neznámý herci a výsledek byl pro mě před započetím sledování také velmi nejistý. Nakonec se z toho vyklubalo opelichané kuřátko, které má své světlé stránky (primárně bych zde vyzdvihl zpomalené záběry při bojových scénách, které se mi opravdu líbily). Bohužel zábleskovitý děj, který pomalu vyvstává na povrch a jako puzzle ho sestavuješ v hlavě, není až tak moc nápaditý a k závěru byl dokonce až otravný. Kdyby se toho možná zhostil někdo zkušenější dopadlo by to (možná) lépe. Takto velmi průměrný výsledek a snad ani nebudu doporučovat průměrnost. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Ako toto vlastne zhodnotiť? Futuristická akčná pseudo-mysteriózna sci-fi blbosť! Nič iné... Podľa popisu to znelo celkom lákavo, až som mal spočiatku pocit, že či to nebude vykrádačka Mementa. No kiežby bola. Aspoň by sa zabránilo vytvoreniu tohto podivného konceptu genetického vírusu. No a vôbec k tomu nepomohol ani hlavný "hrdina" Noel Clarke, ktorý na mňa pôsobil dosť nesympatickým dojmom. Nuž, jediná dobrá vec na tomto filme bola asi fakt jedine Alexis Knapp. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příběh zajímavý, ale ne dost propracovaný. Chvilku mi trvalo než jsem všechno pochopila, tak jak to má být. Akční scény by byli dobré, ale co mě vážně štvalo bylo, že byli zpomalené. Vůbec nechápu k čemu to mělo být. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Na tehnhle film jsem se dívala, protože mě zaujal hlavně děj, který byl zajímavý, i když jsem si to představovala jinak. Nejvíc mě tady vadily zpomalené scény boje, které se mi sice ze začátku líbily, ale pak jich bylo přespříliš. Herce Iana Somerhaldera mám ráda, ale tady mi vyloženě vadil. Snad ani nedoporučuji. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu všech tří pokusů sem usínal,ztrácel se v ději,nedávalo to žádnej smysl,vynořit se tam popeláři v bílej tílkách,tak už to ani nepostřehnu.Tady při natáčení někdo hodně bumbal.10%. ()

Reklama

Reklama