Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 6 (2013) (série)


Nekonečná noc (S06E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Protivy se prý přitahují. Kdy to vlastně všechno začalo? Tenkrát, když jsme s Robbiem vzpomínali na jeho bratra a mluvili o našich plánech do budoucnosti? Nebo tenkrát, když jsem poprvé uviděl Ellie, neskutečnou, jako sen? Tak se ptá Mike Rogers, vypravěč příběhu, jehož osudová náhoda svede dohromady se slečnou Marplovou, pobývající na návštěvě u své nedávno ovdovělé přítelkyně. Mladík, který vystřídal celou řadu zaměstnání a povrchních vztahů, má velký sen: postavit na místě zvaném Cikánské pole fantastický dům a v něm potom žít. Jediný problém je, že nemá žádné peníze. Potom potká bohatou dědičku Ellie, následuje svatba a všechno náhle vypadá tak krásně. Cikánské pole je ale prý prokleté a neštěstí na sebe nedá dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše splňující díl s lehkým nádechem moderna a kvalitou, kterou oplývají poslední díly. Mělo to trochu pomalý nájezd, ale tajemná atmosféra v závěrečné třetině to napravila, horší jen to, že v té samé třetině už jsem měl jasno, kdo to udělal. Zajímavé bylo podání... Samotná slečna Marplová nikdy nebyla tou nejdůležitější postavou každého dílu, jak je to třeba u Hercule Poirota, ale zde byla odstrčená opravdu znamenitě. ... Kyanid, hodinky, led, cikánka, nový dům. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každou noc a každý den // někdo je pro bídu narozen. // Každou noc a každý den, // někomu láska je osudem. // Někdo se zrodí pro lásky sladkou moc, // jiný se zrodí pro nekonečnou noc. Přestože se v knižní předloze slečna Marplová nevyskytuje, ani se moc nezlobím, že ji tu přimíchali. K vypravěči, mladému muži plném rozporů a tužeb, se prostě postarší dáma hodí. Nekonečná noc není klasické Agathino dílo, kde se zuřivě pátrá, naopak. Celý děj teprve směřuje k vraždě a celou dobu máme všechno na očích, jak prosté, Watsone. S filmem se poprali jak nejlépe šlo, knihu doporučuji moc, tu nekonečně Nekonečnou noc ;-). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezdieľam tunajšie nadšenie z tejto časti a vlastne ani z celkovo poslednej série. Rozvláčny štýl, keď sa hodinu nič nedeje, iba nejaká limonáda o zoznamovaní mileneckej dvojice, a až po tej hodine sa niečo slabé a nevýrazné stane, to nesvedčí kriminálke od Agathy. A slečna Marplová tu bola celkom zbytočná. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nekonečná noc je má nejoblíbenější kniha od Agathy Christie. Této adaptaci nejvíce ubližuje přítomnost slečny Marplové, která tam vůbec nemá být. Na příběhu je totiž fascinující, že ho vypráví samotná rozervaná postava vraha. A nic víc tam není třeba. Ale i tak jdu do plných, protože ta atmosféra, která mě uhranula při čtení knížky, je v příběhu zachována. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod Slečny Marplové... Určitě teda s Julií McKenzie, i když tomu trošku konkuruje Plavý kůň... Sice i mně byl vrah jasný od začátku, minimálně od okamžiku, kdy slečně Marplové, přesto mě závěr dokázal překvapit. Dokonce i přesto, že jsem měla být připravena, jelikož kolegyňka burina ve zdejší diskusi upozorňovala, že i kniha je spiše thriller než detektivka... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V knižnej predlohe slečna Marplová vôbec nevystupuje. (Catalita30)

Reklama

Reklama