Reklama

Reklama

Svět na houpačce

  • USA Infinitely Polar Bear (více)
Trailer 1

VOD (1)

Většina otců tráví celé dny v práci, Cama (Mark Ruffalo) ale zastihnete spíš při houbaření, přípravě komplikovaných jídel nebo práci na jednom z mnoha nedokončených projektů. Zatímco se zotavuje z manického záchvatu, jeho zdrcená žena Maggie (Zoe Saldanová), která je úplně na mizině, se rozhodne absolvovat manažerské studium v New Yorku v naději, že tak rodině zajistí lepší život. Cam souhlasí, že na sebe vezme péči o jejich kurážné dcerky, což mu brzy začne přerůstat přes hlavu. Během následujících osmnácti měsíců, kdy se Maggie snaží rychle dokončit svůj titul, se Cam prostřednictvím pokusů a nespočetného množství omylů naučí, jak se postarat o své předčasně vyzrálé dcery i sám o sebe. Nekonvenční snímek, který je inspirován skutečným příběhem, předkládá vtipný a srdceryvný obrázek toho, jak se rodiče a děti mohou navzájem zachránit mnoha nečekanými způsoby. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (66)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedla poznámka o maniodepresivním otci, který převezme péči o své dvě dcery, když manželka odjede do New Yorku za zvýšením kvalifikace. Mark Ruffalo zahrál tuto roli dost slušně a na film se dalo v TV dívat. Ale neubránil jsem se myšlenkám o přístupu té matky. Vzhledem k jeho záchvatům nedovolila manželka, aby muž bydlel s ní a dětmi. A náhle se může nastěhovat domů a samostatně pečovat. Najednou je plnohodnotný manžel, s jednou výjimkou. Při víkendových návštěvách ženy doma, kdy ve všem vystupují jako normální manželé, je mu odepírán sex. A potom, po skončení studia, vezme žena práci v New Yorku a nechá mu děti v další péči. Vzhledem k tomu, že se jedná o skutečný příběh, pochybuji, že se ještě někdy vrátila domů a nenašla si někoho jiného v „novém světě“. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takový polozapomenutý klenot v modrých barvách? No to snad ne! Lascivní dramedie, která nevypráví klasicky o dvou zamilovaných, ale o poněkud vážnější rodinné situaci a i jelikož se jede hodně dle osobních zkušeností, je z filmu cítit hodně emocí, které se podařilo prodat i divákům...nebo minimálně jednomu. A lví podíl na tom má naprosto fenomenální Mark Ruffalo, se kterým má každá scéna hned vtipně depresivní kontext (těžko se této kombinaci věří a možná to tak vyznít ani nemělo, ale na mě to fungovalo úplně enormně) a užíval jsem si každou minutu. A co víc, hned bych si dal seriál, kde by měl Mark tuto roli a ačkoliv jsem s ním i před Marvelem viděl filmů dost, určitě teď musim doplnit i ty další. ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Veľmi zľahka poňatá dráma o otcovi, manželovi, ktorý bojuje s bipolárnou poruchou. Maya Forbes sa sústredí skôr na tie humorné momenty a aj keď to vytvára veľmi príjemnú atmosféru, tentokrát je to práve to, čo by som filmu vytkla. Samozrejme, sú tu aj scény zamerané na Cameronovu chorobu - a predsa sú akési urýchlené a riešené s veľkým nadhľadom. Na jednej strane oceňujem, že režisérka neskĺzla k citovému vydieraniu, na tej druhej sa tu jednoducho žiada viac vážnosti. A tak mi zostáva len sklamaný úsmev, pretože si viem brilantného Marka v tých vyhrotených situáciach živo predstaviť. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasická arto-drámo-komediálna ruffalovina. Dobre zahraná, i keď na prvý pohľad obyčajná, ale to boli aj takmer oscarové DECKÁ SÚ V POHODE i takmer romantický LOVE SONG. Výborné sú rozhovory mániodepresívneho otca s nadmieru inteligentnými deťmi, v čom film pripomenie AS COOL AS I AM, ale tu je práve Ruffalo tou pridanou hodnotou, vďaka čomu na tento nenápadný filmík tak rýchlo nezabudnete... ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Oslovilo velice! Ovšem - tohle je téma, které tne do úzké cílové skupiny (alespoň doufám), nedovedu si představit, že by oslovil studenta nebo single třicátnici :) Mark Ruffalo je starostlivý tatínek dvou dcer, trpící ovšem dlouholetou, diagnostikovanou maniodepresivitou. Sličná matka a manželka studuje mimo město ve snaze mít po vysoké větší šanci na slušnou práci a vybřednutí z sociální nouze, kterou i tak udržují jen s pomocí manželovy majetné babičky, a domů jezdí jednou za dva týdny na víkend. Život této trojice (a zřídkavé čtveřice) tak rozhodně není naplněním standardní šablony a často není jednoduchý pro nikoho ze zúčastněných.... Přesto nebo právě proto je to film milý, nenápadný, laskavý - pokud jste labilní čtyřicátník - rodič v krizi středního věku... ()

Galerie (26)

Související novinky

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama