Reklama

Reklama

Svět na houpačce

  • USA Infinitely Polar Bear (více)
Trailer 1

VOD (1)

Většina otců tráví celé dny v práci, Cama (Mark Ruffalo) ale zastihnete spíš při houbaření, přípravě komplikovaných jídel nebo práci na jednom z mnoha nedokončených projektů. Zatímco se zotavuje z manického záchvatu, jeho zdrcená žena Maggie (Zoe Saldanová), která je úplně na mizině, se rozhodne absolvovat manažerské studium v New Yorku v naději, že tak rodině zajistí lepší život. Cam souhlasí, že na sebe vezme péči o jejich kurážné dcerky, což mu brzy začne přerůstat přes hlavu. Během následujících osmnácti měsíců, kdy se Maggie snaží rychle dokončit svůj titul, se Cam prostřednictvím pokusů a nespočetného množství omylů naučí, jak se postarat o své předčasně vyzrálé dcery i sám o sebe. Nekonvenční snímek, který je inspirován skutečným příběhem, předkládá vtipný a srdceryvný obrázek toho, jak se rodiče a děti mohou navzájem zachránit mnoha nečekanými způsoby. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (66)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pěkně se na to kouká, svižně to utíká, místy je to poměrně vtipné, prostě taková neškodná pohodička, navíc s obsazením, které nelze označit za nic jiného, než za sázku na jistou, kdy především Mark Ruffalo celému snímku svým přirozeným a nenásilným hereckým projevem skutečně dominuje, to vše jsou prostě fakta, které z této podívané dělají příjemný filmový zážitek, ovšem na druhou stranu je nutné i podotknout, že na nic víc, než být právě tím malým, nenápadným projektem, ten film zároveň ani nemá. Samotný příběh, respektive zápletka, je upřímně dost nevýrazná a tuctová, a i když se zde objeví pár opravdu zábavných scén, tak naopak toho dramatického se zde zas až tolik neodehraje, a když už to má přeci jen náběh na nějaký silnější, emotivnější moment, tak je to během mžiku zazděno dějovým skokem zas úplně někam jinam, z čehož jasně vyplývá, že žánrově to jako komedie funguje mnohem lépe než jako drama. Co se pak postav týče, ano, Mark Ruffalo je vážně skvělý a Zoe Saldana velmi pohledná, ale jejich role nenabízejí příliš prostoru to pořádně rozjet a navíc právě ty jejich postavy mi nepřipadli ani příliš sympatické, o dětech ani nemluvě. Zkrátka, kdo se chce pouze jen odreagovat u lehké, dramaticky-rodinné komedie, tímto snímkem neprohloupí, ovšem jinak si jakoukoliv širší pozitivnější propagaci tato podívaná vážně nezaslouží, na to je totiž až příliš nevýrazná a nezajímavá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takový polozapomenutý klenot v modrých barvách? No to snad ne! Lascivní dramedie, která nevypráví klasicky o dvou zamilovaných, ale o poněkud vážnější rodinné situaci a i jelikož se jede hodně dle osobních zkušeností, je z filmu cítit hodně emocí, které se podařilo prodat i divákům...nebo minimálně jednomu. A lví podíl na tom má naprosto fenomenální Mark Ruffalo, se kterým má každá scéna hned vtipně depresivní kontext (těžko se této kombinaci věří a možná to tak vyznít ani nemělo, ale na mě to fungovalo úplně enormně) a užíval jsem si každou minutu. A co víc, hned bych si dal seriál, kde by měl Mark tuto roli a ačkoliv jsem s ním i před Marvelem viděl filmů dost, určitě teď musim doplnit i ty další. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi, že by to herci zahráli příliš přesvědčivě. Holky tam neustále jen křičeli na svého otce, Mark Ruffalo byl na celém filmu asi to nejlepší. Zoe Saldana, tam neměla dostatek prostoru, aby ukázala, jak skvělá herečka, což je škoda. Příběh je nudný, ničím nezaujme, snad jen začátek opravdu za něco stojí, ale jinak je dej slabý. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o mužovi s BAP (bipolárna afektívna porucha), ktorý sa po totálnom úpadku snaží dostať spať do role otca a po odchode emancipovanej manželky na študijné "výjazdy" sa musí postarať o ich dve inteligentné dcéry. V podstate jednoduchý dejový rámec, ale tá podstata filmu ma dostala. Aj keď to malo zopár slabších fáz, ale vynikajúci Mark Ruffalo dodal dokonca aj tým fázam zmysel. Filmy o ľuďoch s duševnými poruchami ma väčšinou dokážu osloviť, a Inifinitely Polar Bear nebol výnimkou. Takže ako celok dosť dobré, aj keď by som uvítal trochu viac zlomov v deji. Niektoré veci boli pre mňa takpovediac nepochopiteľné - teda najmä z pohľadu Maggie. Jasne, že chce pre svoje deti to najlepšie, ale za cenu vlastnej neprítomnosti a nedostatku morálnej podpory pre vlastné deti? No neviem... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasická arto-drámo-komediálna ruffalovina. Dobre zahraná, i keď na prvý pohľad obyčajná, ale to boli aj takmer oscarové DECKÁ SÚ V POHODE i takmer romantický LOVE SONG. Výborné sú rozhovory mániodepresívneho otca s nadmieru inteligentnými deťmi, v čom film pripomenie AS COOL AS I AM, ale tu je práve Ruffalo tou pridanou hodnotou, vďaka čomu na tento nenápadný filmík tak rýchlo nezabudnete... ()

Galerie (26)

Související novinky

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama