Reklama

Reklama

Svět na houpačce

  • USA Infinitely Polar Bear (více)
Trailer 1

VOD (1)

Většina otců tráví celé dny v práci, Cama (Mark Ruffalo) ale zastihnete spíš při houbaření, přípravě komplikovaných jídel nebo práci na jednom z mnoha nedokončených projektů. Zatímco se zotavuje z manického záchvatu, jeho zdrcená žena Maggie (Zoe Saldanová), která je úplně na mizině, se rozhodne absolvovat manažerské studium v New Yorku v naději, že tak rodině zajistí lepší život. Cam souhlasí, že na sebe vezme péči o jejich kurážné dcerky, což mu brzy začne přerůstat přes hlavu. Během následujících osmnácti měsíců, kdy se Maggie snaží rychle dokončit svůj titul, se Cam prostřednictvím pokusů a nespočetného množství omylů naučí, jak se postarat o své předčasně vyzrálé dcery i sám o sebe. Nekonvenční snímek, který je inspirován skutečným příběhem, předkládá vtipný a srdceryvný obrázek toho, jak se rodiče a děti mohou navzájem zachránit mnoha nečekanými způsoby. (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo je prostě borec. Představuje složitý lidský příběh s takovou lehkostí, že se s ním musím smát, ale zároveň s ním musím klesat na samotné dno deprese. Ono to s člověkem, co má maniodepresivní psychózu vlastně ani jinak nejde. Jenže to, jak sympatický on je, Vám tak vleze pod kůži, že to z ní nesundáte ani po týdnu, natož pak po zbytek života. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mark je tady vážně sympaťák. Cítila jsem skoro víc smutku, těch úsměvů bylo málo, ale je to dojemný a citlivý film, který rozhodně nikoho neurazí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takový polozapomenutý klenot v modrých barvách? No to snad ne! Lascivní dramedie, která nevypráví klasicky o dvou zamilovaných, ale o poněkud vážnější rodinné situaci a i jelikož se jede hodně dle osobních zkušeností, je z filmu cítit hodně emocí, které se podařilo prodat i divákům...nebo minimálně jednomu. A lví podíl na tom má naprosto fenomenální Mark Ruffalo, se kterým má každá scéna hned vtipně depresivní kontext (těžko se této kombinaci věří a možná to tak vyznít ani nemělo, ale na mě to fungovalo úplně enormně) a užíval jsem si každou minutu. A co víc, hned bych si dal seriál, kde by měl Mark tuto roli a ačkoliv jsem s ním i před Marvelem viděl filmů dost, určitě teď musim doplnit i ty další. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vypukne při dlouhodobém extrémním stresu, projevuje se nečekanými změnami nálad (Proč nepřivedete kamarády k nám?), výbušností, zrychlenými pochody (Vezmi to po Wilbur Cross Parkway! Stromy jsou tam dvakrát zelenější.), sníženou potřebou spánku (ideální pro šití sukně pro malou tanečnici flamenca soutěže talentů), nebo tím, že nemocný důležité informace oznamuje jen tak mimochodem (Holky, na pár hodin si odskočím ven. Dobře se prospěte. x Co se stalo s Valiantem? - Já ti to neříkal? Shořel.). Dle mého nedoceněný Mark Ruffalo má maniodepresivní psychózu (jeho, zatím, nominace na Zlatý glóbus je na místě – jen letos má sakra konkurenci: DiCaprio, Redmayne). Velmi rád schraňuje staré věci, má milující manželku a dvě dospívající dcery. A právě prodělal docela těžký záchvat. Návrat do rodinné pohody bude obtížný, urychlí ho ovšem manželčina touha po lepším vzdělání, tudíž se hlavnímu hrdinovi naskytne zajímavá příležitost být s dcerkami sám. Nejde tady ani tak o příběh, který si to příliš nekomplikuje, ale o humorné/dramatické situace, které tvůrci předkládají. Ve výsledku tu tak máme takový ten feel-good kousek, kterému se dá vytknout jen máloco. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo bol v tomto filme skutočne fantastický. Myslím si, že ma presvedčil aj ako človek s maniodepresiou rovnako ako aj otec, ktorý sa stará o svoje dievčatá a snaží sa to zvládať ako najlepšie vie. Je tu pár dobrých komických momentov, no súčasne je tam veľmi dobre prítomná dráma, ktorá vytvára silné puto medzi otcom a dievčatami. A nech sa prepadnem do zeme, ak sa nesnaží byť tým najlepším otcom. Je tu dosť, čo si môže človek z filmu odniesť a som s celkovým dojmom spokojný. Filmoví fanúšikovia si prídu na svoje. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mark zase raz výborný a veľmi presvedčivý. Citlivý film o jednom sakra dobrom otcovi. V maniodepresívných poruchách správania nie som vôbec doma, ale myslím si, že to tu bolo zabalené do takého pekného obalu, na ktorý sa v pohode dalo pozerať, no v živote sa to ale určite ťažko žije. Atmosféra a muzika veľmi podmanivá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Klasická arto-drámo-komediálna ruffalovina. Dobre zahraná, i keď na prvý pohľad obyčajná, ale to boli aj takmer oscarové DECKÁ SÚ V POHODE i takmer romantický LOVE SONG. Výborné sú rozhovory mániodepresívneho otca s nadmieru inteligentnými deťmi, v čom film pripomenie AS COOL AS I AM, ale tu je práve Ruffalo tou pridanou hodnotou, vďaka čomu na tento nenápadný filmík tak rýchlo nezabudnete... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ničím oslnivé rodinné drama, které ničím nepřekvapí a podle všech šablon střídá veselé okamžiky s těmi hořkými. Otrlého diváka za srdce nechytne, ale ani nijak neurazí. A divačky Hallmarku si určitě rády popláčou. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale na môj vkus príliš filmové. Veľa mánie, málo depresie...možno našťastie, lebo inak neviem, ako by to s dievčatami dopadlo. Herecký výkon Marka Ruffala však rozhodne stojí za povšimnutie. Videné v rámci projektu 52 films by women. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nebyť tých pár detailov, ktoré nesvedčili zrovna o avízovanej finančnej tiesni, ako neustále fajčenie cigariet a obliekanie sa do Lacoste šiat, čo sa týkalo Marka Ruffala, a pravidelné víkendové cestovanie z New Yorku do Bostonu v prípade Zoe Saldana, nemal by som moc čo vytknúť. Herecky výborné, od otca rodiny, cez matku, až po deti. Úsmevné situácie, ktoré popri tých neveselých tiež miestami prinášal stav manickej depresie v hlavnej úlohe, väčšinou nepôsobili ako horko-sladký gýč, ale uveriteľne a trefne ("Nebudem spať v tvojej izbe, máš tam tri bicykle!"). Kecám, v hlavnej úlohe nebolo ani tak duševné rozpoloženie otca v domácnosti z nedostatku iných možností, ale RODINA. Možno to znie ako klišé, niekto však povedal, že to najväčšie prináša život sám, tak prečo nie. A Mark Ruffalo by už mal dostať, čo mu patrí. Nie lítium, ako jeho postava Camerona, ale zaslúženého oskara. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Láskavý a citlivý pohľad na nie príliš lichotivú diagnózu. Fungujúce vďaka kongeniálnemu štvor(4)obsadeniu a citu autorov nevydierať, nedojímať, proste konštatovať. Zopárkrát chvenie na hrudi, kto by to čakal...a ako bonus, neuveriteľná výprava, architekt je moja krvná skupina. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Maly citlivy film, ktory sice neprinasa nic nove, ale vsetko v nom funguje ako ma a Mark Ruffalo v ulohe maniodepresívneho chlapika exceluje. 6/10. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

V sedmdesátých letech minulého století bylo na (alespoň filmovou kamerou) psychické nemoci a poruchy nahlíženo se značnou nedůvěrou: je to flákač a bohém, nebo je to maniodepresivní porucha, která Camerona nutí rozebírat telefony, kola, běhat v rudých trenkách za svou ženou a chodit popíjet do baru? Je strašná škoda, že se film zasekl na půl cesty. Snaží se totiž vybalancovat mezi psychickými problémy Camerona a zároveň zachycuje touhu Maggie po tom, aby sehnala dobrou práci a aby jejich děti byly šťastné. Volila bych buď jeden pohled, nebo druhý. Ty skoky v čase to pak celé zazdily a ta finální emotivní scéna nebyla tak silná, jak mohla být. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný filmový kousek, ale ve své obyčejnosti je to vzácný klenot. Síla je v těch nenápadných momentech života, které teprve až v souhrnu těch události, toho sdílení dobrého i zlého, vytváří to pravé štěstí.... Jež vede k tomu spokojenému úsměvu, co měl na konci filmu Mark Ruffalo. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Veľmi zľahka poňatá dráma o otcovi, manželovi, ktorý bojuje s bipolárnou poruchou. Maya Forbes sa sústredí skôr na tie humorné momenty a aj keď to vytvára veľmi príjemnú atmosféru, tentokrát je to práve to, čo by som filmu vytkla. Samozrejme, sú tu aj scény zamerané na Cameronovu chorobu - a predsa sú akési urýchlené a riešené s veľkým nadhľadom. Na jednej strane oceňujem, že režisérka neskĺzla k citovému vydieraniu, na tej druhej sa tu jednoducho žiada viac vážnosti. A tak mi zostáva len sklamaný úsmev, pretože si viem brilantného Marka v tých vyhrotených situáciach živo predstaviť. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o mužovi s BAP (bipolárna afektívna porucha), ktorý sa po totálnom úpadku snaží dostať spať do role otca a po odchode emancipovanej manželky na študijné "výjazdy" sa musí postarať o ich dve inteligentné dcéry. V podstate jednoduchý dejový rámec, ale tá podstata filmu ma dostala. Aj keď to malo zopár slabších fáz, ale vynikajúci Mark Ruffalo dodal dokonca aj tým fázam zmysel. Filmy o ľuďoch s duševnými poruchami ma väčšinou dokážu osloviť, a Inifinitely Polar Bear nebol výnimkou. Takže ako celok dosť dobré, aj keď by som uvítal trochu viac zlomov v deji. Niektoré veci boli pre mňa takpovediac nepochopiteľné - teda najmä z pohľadu Maggie. Jasne, že chce pre svoje deti to najlepšie, ale za cenu vlastnej neprítomnosti a nedostatku morálnej podpory pre vlastné deti? No neviem... ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Výborný a dramatický feel good movie se skvělým Ruffalem. Tak takhle vypadá maniodepresivita...fakt dobrý výkon. Pěkný výběr doprovodné muziky :-) Závěr příjemně dojemný. (85%) => 4★ ()

Související novinky

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama