Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 020)

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z tých najmenej záživných Spidermanov. V prvom rade záporák bol všedný a málo výrazný. A kladné postavy zase síce dokázali miestami pobaviť, pričom aj humoru by sa tu trocha našlo (hlavne keď išlo o toho obézneho Spidermanovho spolužiaka), avšak na nejakú super zábavu to aj tak nestačilo. Navyše aj akcia bola iba taká priemerná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebojte sa, bude to Ok.“ – „Všetci tu umrieme!“ Spider-Man: Návrat domov nie je najlepší v trikových scénach (tie sú miestami dosť zlé), ani v akčných (nie je ich veľa a žiadna z nich ma vyložene nestrhla). Najlepší je v scénach zo školy, v scénach so spolužiakmi a učiteľmi (ktorí mohli dostať oveľa väčší priestor, najmä profesor, ktorý v minulosti za evidentne mimoriadne tragických okolností už na jednom výlete prišiel o žiaka). Všetky tieto postavy, postavičky a figúrky sú pôvabné, smiešne a rozkošné. Je tu takisto výrazný zmysel pre humor, či už situačný (koncová scéna na záchodoch alebo naháňačka s dodávkou, pri ktorej Spider-Man nechtiac zdemoluje desať plotov, vypustí jeden bazén, zničí grilovačku, zlikviduje osemnásť striech, desať prístreškov, tri garáže, osem bicyklov a pohladká jedného psa) alebo dialógový a hláškový („Neobjímam ťa, len ti otváram dvere. Tak ďaleko ešte nie sme.“). Tom Holland je najlepší Peter Parker. Ja osobne mám rád aj Andrewa Garfielda, ale je pravdou, že Tom je oveľa bližšie komiksovej stredoškolskej predlohe, než Garfield (o absolútne strašidelnom Maguireovi nehovoriac, dodnes nechápem, ako niekto mohol JEHO obsadiť do úlohy Spider-Mana). Michael Keaton je tradične nudný marvelovský zloduch, výnimočný snáď len zaujímavým preslovom o tom, že „tí bohatí na nás kašlú" (a scénou v aute). Myslím, že by nebolo od veci skúsiť nakrútiť aspoň jednu marvelovku bez klasického záporáka, že čo to urobí. Fakt. Teta May má maličký priestor a finále je slabé. Ale newyorská atmosféra je veľmi pekná (netlačí sa v nej na patriotickú pílu až tak, ako v Raimiho čudnej, prehnane patriotickej trilógii, toto je skôr newyorská atmosféra á la Priatelia), Robert Downey sa zo zmagoreného týpka pomaly ale iste prerodil v mentora a veľká škoda, že jeho šéf ochranky (wtf!?), príležitostný amatérsky boxer a nie veľmi dobrý šofér Happy Hogan nedostal výraznejší priestor. Oceňujem napojenie na predchádzajúce marvelovky (stará a nová základňa Avengers, Pepper, finále Avengers 1, absurdné cameo kapitána Ameriky). Občas je to nudné, ale nakoniec prevládajú pozitívne pocity. V neposlednom rade oceňujem, že konečne nejde o origin (zásadné okolnosti - pavúk, strýko - sú len okrajovo spomenuté). A zábavná posledá scéna. Cinemax TN 2017 ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výsledný produkt je navlas stejný jako ukázky. Na jednu stranu tak sice nekoupíte zajíce v pytli, na druhou ale nový Spidey ničím nepřekvapí. Sleduje vcelku klasický origin (a v tomhle případě i reboot) pavoučího muže, navazující na jeho představení v loňském Kapitánovi Americe. Humor vcelku ujde, přestože vám bránici neroztrhá, a Hollandův Peter Parker jde tak trochu ve stopách hláškujícího a raubířského Deadpoola. Na rozdíl od něj se ale do žádných brutalit či sprosťáren nepouští a hladce tak zapadá do slušňáckého marvelovského univerza. Což není špatné, ale zároveň ani nebudete hýkat nadšením nad originalitou v jakémkoli slova smyslu. Snad jen Keatonův záporák je o poznání hlubší postavou než jeho zlovolní předchůdci, ale to je na skoro dvě a půl hodiny trochu málo. Co čekáte, to prostě dostanete. Ale víc radši nečekejte. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 175 miliónov $ | Tržby: 880.2 miliónov $ | Pojatie materiálu je veľmi trafené, a obsadenie je skvelé. Michael Keaton pozdvihol klesajúcu kvalitu záporákov v Marvelovkách opäť na výslnie, respektíve na úplne inú, vyššiu úroveň. Čo ten človek dokáže vyjadriť detailamy svojej mimiky, je neuveriteľné. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. 6. 2017 v Los Angeles. (Varan)
  • Režisér Jon Watts okrem svojho talentu presvedčil producentov aj obrovskou kresbou Spider-Mana, ktorú si nechal kvôli filmu vytetovať na hruď. (krasomama)
  • Když Ned (Jacob Batalon) a Peter (Tom Holland) staví Hvězdu smrti z Lega, tak Ned říká, že obsahuje 3 803 kostiček, což by odpovídalo verzi z roku 2008, ale drží figurku Palpatina z novější verze z roku 2016. Později lze ve filmu spatřit onu Hvězdu smrti a podle figurky bílého assassin droida stojícího v horním patře je poznatelné, že staví verzi z roku 2008. (Cardo)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama