Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 018)

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Filmová varianta Iron Manova na dálku ovládaného obleku (na který zde také dojde). Navenek funguje bezvadně a splňuje všechno, co od něj očekáváte (přestože jde z velké části jen o nezávazné blbnutí, film uteče vcelku rychle), ale uvnitř je prázdný a chybí mu osobitost. Vyjma scén s Michaelem Keatonem, jehož komiksový Walter White mě bavil mnohem víc než Spider-Manovo dilema, jak zajistit světový mír a zároveň sbalit sexy spolužačku. Vulture by zasloužil sólovku, ve které do jeho obratně vystavěného příběhu nebudou zasahovat (povinné) odkazy k osmdesátkové popkultuře ani teenager válčící se svými hormony. Překvapilo mne, jak konzervativně film přes své zaměření na mladší diváky (zhruba ve věku Youtuberů, které oslovuje hned úvodní Peterův videodeníček), kteří by v sobě mohli mít trochu rebelantství, vyznívá. Učiněný anti-Deadpool. Charakterizace tety May začíná i končí u zkratky „MILF“ a druhá výraznější ženská postava je zde jen od toho, aby měl Spider-Man koho zachraňovat. Ze dvou hrdinů z lidu je správné pouze počínání toho, který jedná s posvěcením obří korporace (a za přispění jejích supermoderních technologií typů dronů), byť se snaží sebe i své okolí urputně přesvědčit, že Starka za zády nepotřebuje, což je podtrhnuto hned dvěmi patetickými scénami „last minute“ prozření. Nádech anarchie, která filmem bohužel není nijak zohledněna, v sobě má akorát Spider-Manovo nezodpovědné ničení cizího majetku (a ve finále pravděpodobně i zabíjení desítek civilistů), ve které opakovaně ústí jeho snaha konat hrdinské skutky. Také z toho důvodu funguje mnohem lépe patosu prostá civilní rovina, dialogové scény připomínající nám, že Peter je v nitru jen obyčejný kluk z ulice, který ví, kde v Queensu připravují nejlepší sendviče, ale s řešením závažných morálních dilemat vám nepomůže. Kdyby jej tvůrci netlačili k zodpovědnosti a nesnažili se jeho počínání napasovat do šablony superhrdinských velkofilmů, mohl by být nový Spider-Man mnohem přesvědčivější. Protip: vezměte si do kina tabulku se jmény vašich oblíbených seriálových postav a udělejte si čárku, kdykoli se na plátně mihne Earnest Marks z Atlanty, Lincoln Rice z Broad City, Bertram Gilfoyle ze Silicon Valley nebo Nacho Varga z Better Call Saul. 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta mě dost štvalo, že se točí nové a nové adaptace Spider-Mana, ale na tohohle jsem slyšel jen skoro samou chválu, tak jsem sám sebe překecal. Vtipné je to dost, akce byla záživná, ale nemůžu si pomoct, i já, který jsem viděl jen Raimiho snímky, se pořád nemůžu zbavit pocitu, že co se týče pavoučího muže, je to stále variace téhož. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci dovzdělávání světa Marvelu jsem si dal toto a tvrdě jsem padl na hubu. Ukázalo se, že Spider-Man po upgradu Supermana je moje nejneoblíběnjší komiksová postava ze všech komiks světů. Tady mě vysloveně sral, tak uřvanej idiot co nic neuměl, ale do všeho se montoval to bylo fakt úmorný. Nejlepší akci obstaral IM při zachráně lodi, fandil jsem Vulturovi co to jen šlo. Ne opravdu, pubertální superhrdinové nejsou pro mě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem mírně v šoku. Režisér, co zatím natočil jenom pár hororových béček, najednou pozvedl svojí kariéru filmem, který je asi nejzábavnějším příběhem Spider-Mana. Je teda pravda, že si se Spider-Manovou postavou trošku pohráli a tak by bylo fajn, kdybyste okamžitě zapomněli na úvodní Raimiho trilogii. Udělali tu z něj totiž takovýho chudýho super hrdinu, kterej nic neumí, stojí za starou belu a ještě je doslova osinou v prdeli slovutné organizaci Stark Industries. Také Michael Keaton není žádnej nepřítel, ale kupodivu spíš reálnej člověk, kterej mě svojí rolí vysloveně překvapil. Jasně cílenej humor, kterej ze Spider-Mana dělá chudáčka, je ale kupodivu moc fajn a to středoškolské prostředí tomu jen a jen prospívá. Překvapivě hodně vydařená Marvelovina. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Marvel jde zase trošku jinudy. Spider-Man hodně čerpá z teenagerských a středoškolských komedií z osmdesátých let a právě v momentech, kdy sympaťák Tom Holland řeší problémy obyčejného teenagera, je nejzábavnější. V akci Spider-Man malinko pokulhává, což je bohužel vidět hlavně ve finále, ale pořád je to solidní nadprůměr. Navíc se může opřít o výtečného Michaela Keatona, jehož záporák je zajímavější, než se na první pohled zdá. Společné scény obou hereckých hvězd jsou nejsilnějšími momenty celého filmu. O to víc zamrzí, že Jon Watts zbytečně přestřeluje délku a že v trikových scénách malinko nestíhá. Pořád je to ale velmi fajn marvelovka, která zase zkouší comicsový žánr pojmout malinko jinak než ty předchozí. A mně se to takhle docela líbí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $334,201,140Tržby Celosvetovo $880,166,924 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,764,296║ Tržby za predaj DVD v USA $19,254,572║ Úvod bol taký nemastný neslaní, nemalo to nejaký extra náboj, začal som mať obavy že to bude zas niečo na silu kuchtené. Domáce videa Petra Parkera boli takmer bez šťavy. Postupne ako nám je približovaná táto postava tak si na nového herca Spidermana juniora chlapca zvykáme. Naladíme sa na určitú škáru zábavnosti, na nejaké tie kúsky, testovania, vylomeniny, či nemotornú akciu. Iron Man mi tam ale moc nesedí, rovnako ako jeho šofér, tých by som vypustil. To už skôr Michael Keaton bol zaujímavejší, aj keď zas ide v celku o ľahký scenáristický nástrel, proste o dej ktorý nemá až tak moc čím strhnúť. Našťastie ten mladistvý mód študákov tu ako tak funguje, ich frky, kiksy, či Parkerové zaľúbenie do pohľadnej potmavšej dievčiny a v rámci ako takej uvoľnenosti a zábavnosti to má bližšie k Ant-Manovi, takže sa to dá dobre zniesť. /videl v kine: 80%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zhruba to, co čekáte. Spidey je přízemní comicsovkou, která se snaží vecpat do žánru teenagerské komedie, bohužel tak ale činí trochu neohrabaně. Stopáž se vlastně dělí na oddechové superhrdinské blbnutí a klasický romcom o středoškolském loserovi, takže dostáváte dva filmy sešroubované do jednoho. Trpí tím hlavně tempo, které na těch 133 minut vážně není závratné. Jakmile se ale film (asi v půlce) dostane do Washingtonu, začne konečně šlapat a finále má několik vyložených highlightů. Bohužel mezi ně nepatří akce, která strhne jen výjimečně (nic na úrovni metra ze Spider-Mana 2 se prostě neurodí). Všechno tak musí odtáhnout Holland s Keatonem, kteří se obratně vyhýbají průšvihům minulé série a dělají z „Návratu domů“ hodně solidní žánrovku. Musíte na ní do kina? Žádná povinnost to rozhodně není. Pořád jsem se totiž nezbavil pocitu, že to celé mohlo být ještě dramatičtější, dojemnější a hlavně proboha kratší! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jsi Avenger, kdo jinej by si měl dovolit na čtvrťandu? Jestli ti půjde dál tímhle tempem, Spiderman bude brzy ve věku předškolního dítěte... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výsledný produkt je navlas stejný jako ukázky. Na jednu stranu tak sice nekoupíte zajíce v pytli, na druhou ale nový Spidey ničím nepřekvapí. Sleduje vcelku klasický origin (a v tomhle případě i reboot) pavoučího muže, navazující na jeho představení v loňském Kapitánovi Americe. Humor vcelku ujde, přestože vám bránici neroztrhá, a Hollandův Peter Parker jde tak trochu ve stopách hláškujícího a raubířského Deadpoola. Na rozdíl od něj se ale do žádných brutalit či sprosťáren nepouští a hladce tak zapadá do slušňáckého marvelovského univerza. Což není špatné, ale zároveň ani nebudete hýkat nadšením nad originalitou v jakémkoli slova smyslu. Snad jen Keatonův záporák je o poznání hlubší postavou než jeho zlovolní předchůdci, ale to je na skoro dvě a půl hodiny trochu málo. Co čekáte, to prostě dostanete. Ale víc radši nečekejte. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trvalo to sice patnáct let a byla zapotřebí šestice pokusů, ale nakonec se přeci jen podařilo převést Spider-mana na plátna ve zdařilé podobě. Sice to není Spider-man jako spíše Iron Man Junior, ale stačí i to. Někdy se více zadařily parkerovské středoškolské osudově melodramatické patálie, jindy zase spíše Spideyho akrobatické eskapády. Až Waits však zvládá obě polohy tak, že působí jako dvě spojité nádoby, což jde ruku v ruce s tím, že vůbec poprvé dualita Parker/Spidey nepůsobí jako dvě nesouvisející postavy, ale jen jako puberťák Parker bez/s lyžařskou kuklou přes ksicht, který má mnohem větší ambice a ideály než na co má aktuálně schopnosti. Přesto nejlepší inkarnací Spideyho zůstává ta od Insomniaců. Škoda jen zdlouhavé nepřehledné finální noční akce, nulového prostoru pro tetičku May, ignorovaném pavoučím smyslu a nutnosti roubování na „Avengers MCU“; je to tu příliš cpané do popředí a není to zapotřebí (jakkoli výchovná videa Kapitána Ameriky za trochu té trpělivosti stojí). Jinak si Waits s látkou pohrává, srší to nápaditými detaily (à la obtíže mimo městskou zástavbu), sidekick neotravný, humor funguje, záporák je funkční včetně motivace, padawanský (ne)origin dobře pojatý a vůbec se jede na sympaticky uvolněné vlně „nezachraňujeme svět a nepadají u toho mrakodrapy, ale zato umíme vytvořit dusno mannovských proporcí ze setkání s fotrem před maturiťákem". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem si přál, aby se z toho Michael Keaton nějak dostal. Přišel mi jako dobrák, co prostě chce uživit svý chlapy a rodinu. A nechápu, proč udělali z MJ černošku. Jasně, politická korektnost je momentálně velké téma, ale to už rovou mohl bejt Spider Man třeba eskymák. Nebo Black Panther běloch. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“TAKŽE TY JSI AVANGERS?“... /// Novej člen tohohle týmu si (asi) nemohl přát lepší film. Fungující postava, ucházející humor, sympatickej (konečně má Tobey Maguire rozmnýho nástupce!) týpek, dobrá akce a solidní našroubování na linku Avangers. Asi víc není třeba vočekávat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě furt mě ty restarty sérií bavěj. 2.) Nevím, jak vychovávat pavoučího teenegara 3.) Thx za titule „dragon-_-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 4,348 // Otvárací Víkend v USA: $117,027,503 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to už třetí restart, takže jsem až tak moc zvědavý nebyl, raději mám novější postavy, ale přesto jsem se nenudil a pár věcí mě i překvapilo, tedy s lepším hodnocením nemám problém. Tom Holland mi nakonec po předsudcích sedl,Laura Harrier je neskutečná roštěnka, Michael Keaton po dlouhé době obstojný a slušně zahraný záporák a Downey si krade scény pro sebe. Co se týká akce, tak jí až tak moc není a je spíše průměrná, což je jedna z těch větších výtek, jinak humor celkem ušel, prostředí školy bylo fajn( pořád jsem však čekal více), došlo i na jeden zajímavý nečekaný zvrat, který dost možná rozhodl o výsledném hodnocení. Líbilo se mi to více než Doctor Strange a Strážci Galaxie, přesto bych Spideyho řadil spíš k lehce nadprůměrným Marvelovkám. 7/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice mi táhne na 30, ale duší jsem pořád puberťák, takže mi teenegerské filmy prostě baví, hlavně když dopředu počítám, že se to bude na této vlně nést. Tom Holland je ještě strašný sympaťák a tak si jeho dobrodružství užívám s ním. Michael Keaton si zase naopak užíval roli záporáka, která mu fakt sedla. Vtipná a rychlá akce, taková oddychová jednohubka, která nemusí nadchnout, ale určitě neurazí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl, který si před sebe tvůrci vytyčili, jim vyšel jen napůl. Dopředu avizované propojení superhrdinské velkoleposti s obyčejným středoškolským dobrodružstvím totiž doplácí na chvíle, kdy jim to vedle sebe příliš nesluší a nejednou do sebe hlasitě narazí. Teenagerská linka je totiž k té čistě marvelovské (události z Avengers nebo Občanské války se těží snad víc než na dřeň) šita zbytečně horkou jehlou a výsledné dojmy tak překvapivě musí tahat nahoru až sám Tony Stark v nepřekvapivě parádním Downeyho podání. Tom Holland si kostým užívá do poslední hlášky a snaží se být onou moderní verzí Spideyho, ale i když jsem byl po jeho představení optimistou, zatím si mě na svou stranu získává jen velmi opatrně. K pavoukovi má sice podobně blízko jako kdysi Tobey Maguire, ale vzpomínky na Garfielda a vůbec na celého Amazing Spider-mana ve mně zůstávají příliš intenzivní a pozitivní, než abych nový restart přijal za svůj takhle rychle. 70% a naděje, že když se potřetí vstupuje do stejné řeky, nebude se z ní tentokrát zbaběle couvat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebojte sa, bude to Ok.“ – „Všetci tu umrieme!“ Spider-Man: Návrat domov nie je najlepší v trikových scénach (tie sú miestami dosť zlé), ani v akčných (nie je ich veľa a žiadna z nich ma vyložene nestrhla). Najlepší je v scénach zo školy, v scénach so spolužiakmi a učiteľmi (ktorí mohli dostať oveľa väčší priestor, najmä profesor, ktorý v minulosti za evidentne mimoriadne tragických okolností už na jednom výlete prišiel o žiaka). Všetky tieto postavy, postavičky a figúrky sú pôvabné, smiešne a rozkošné. Je tu takisto výrazný zmysel pre humor, či už situačný (koncová scéna na záchodoch alebo naháňačka s dodávkou, pri ktorej Spider-Man nechtiac zdemoluje desať plotov, vypustí jeden bazén, zničí grilovačku, zlikviduje osemnásť striech, desať prístreškov, tri garáže, osem bicyklov a pohladká jedného psa) alebo dialógový a hláškový („Neobjímam ťa, len ti otváram dvere. Tak ďaleko ešte nie sme.“). Tom Holland je najlepší Peter Parker. Ja osobne mám rád aj Andrewa Garfielda, ale je pravdou, že Tom je oveľa bližšie komiksovej stredoškolskej predlohe, než Garfield (o absolútne strašidelnom Maguireovi nehovoriac, dodnes nechápem, ako niekto mohol JEHO obsadiť do úlohy Spider-Mana). Michael Keaton je tradične nudný marvelovský zloduch, výnimočný snáď len zaujímavým preslovom o tom, že „tí bohatí na nás kašlú" (a scénou v aute). Myslím, že by nebolo od veci skúsiť nakrútiť aspoň jednu marvelovku bez klasického záporáka, že čo to urobí. Fakt. Teta May má maličký priestor a finále je slabé. Ale newyorská atmosféra je veľmi pekná (netlačí sa v nej na patriotickú pílu až tak, ako v Raimiho čudnej, prehnane patriotickej trilógii, toto je skôr newyorská atmosféra á la Priatelia), Robert Downey sa zo zmagoreného týpka pomaly ale iste prerodil v mentora a veľká škoda, že jeho šéf ochranky (wtf!?), príležitostný amatérsky boxer a nie veľmi dobrý šofér Happy Hogan nedostal výraznejší priestor. Oceňujem napojenie na predchádzajúce marvelovky (stará a nová základňa Avengers, Pepper, finále Avengers 1, absurdné cameo kapitána Ameriky). Občas je to nudné, ale nakoniec prevládajú pozitívne pocity. V neposlednom rade oceňujem, že konečne nejde o origin (zásadné okolnosti - pavúk, strýko - sú len okrajovo spomenuté). A zábavná posledá scéna. Cinemax TN 2017 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tramtadada a je to tady, suverene nejdebilnejsi film z MCU je na svete. Hlavni prednost filmu je zaroven jeho nejvetsi slabina. Spider-Man je totiz prezentovanej proste jako 15ti letej pubertak, kterej vicemene na co sahne, to posere, nechce poslouchat dospely a vlastne jen tak saskuje a neumi jeste poradne ovladat svoje schopnosti. Coz je fajn zmena oproti vsem tem nahlaskovanejm bouchacum. A dokud to je vedeny jen v rovine dobry soused Spider-Man, kdy se chlubi, ze zachranil kocku a pani mu dala svacinu a hraje to na ne moc vaznou notu, tak je to docela zabavny. Jenze jakmile zacne nejaky vazne mineni tema nebo dospelacka akce, je to zaroven nejvetsi slabinou filmu. Clovek si pak tak nejak uvedomi, ze vlastne veskera akce byla videt v ukazkach a film v podstate nema moc co nabidnout, za dve hodiny se tu vlastne nic moc nestane. Co se tyce hercu, Holland je pro roli naprosto perfektni a stejne tak Keaton ma charisma na rozdavani, bohuzel zaporak, kteryho vyfasoval, je spis trapnej a tak trochu do poctu, aby se nereklo, ze Spidey nema zadnyho superprotivnika. Kdyby to byla 40 minutova epizoda serialu, tak nereknu ani popel, ale roztahnout to do 130 minut je fakt smrtici, casto jsem jen uzivane koukal na hodiny. Lepsi 2*. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama