Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

URBAN 

všechny recenze uživatele

Toto byl můj první kino zážitek ve 4DX a ukázal mi klasický akční blockbuster jak se patří speciální efekty umožňovaly filmový zážitek a jednoznačně byl toto můj nejlepší filmový zážitek. Tento Spider-Man mě zaujal, především jeho charakter a hlavně je vtipný a řekl bych že některým lidem nemusí tak úplně sednout no nicméně doufám že toto už bude poslední restart. Už jsme se jich totiž dočkali dost. Kdybych si měl vybírat já tak bych zůstal u Tobeyho Maguira, ale tento v současně době více zapadá do MARVEL impéria. ( 15.7.17/Cinema City 4DX/Praha Nový Smíchov ) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ani jsem ještě neviděl všechny ty ostatní Spider-Many (s Tobey Maguirem a Andrew Garfieldem), ale určitě vím, že tohle je minimálně o level výš, než kterejkoliv z nich. I když je pravda, že za celej film nebyl tak zábavnej, jak zlomek času v Captain America: Občanská válka, přesto to bylo koukatelny. Tom Holland byl totiž dobrá volba. Podivil jsem se mluvícímu obleku a jeho vytuněnejm vlastnostem, což bylo možná trochu přemrštěné (dost to tím pádem připomínalo oblek Iron Manův), ale dávám tomu šanci do budoucna. Záporák Michael Keaton se povedl, jak po lidské, tak po supí Vulture stránce. Jinak je vidět, že primárně je to zaměřené spíš na mladší publikum, ale to neva, já se celkem bavil. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

No ty vole. Fakt tohle odstartovalo novou trilogii s Hollandem? Jako vážně? To už primitivním divákům stačí značka Marvel a můžou se z toho udělat? Vždyť ten obsah je na celovečerák naprosto NEDOSTAČUJÍCÍ! Hlavní záporák je zloděj s výzbrojí o něco lepší než Falcon. A to má být všechno? Celé tvé čarování Sarumane? Na pátý díl televizního seriálu OK, ale do kina? A ta vražedná stopáž! Stěží jsem se prokousával debilníma vtipama, hromadou školní vaty a rutinní akcí a když jsem začal tušit, že kostra příběhu už prostě lepší nebude a po (pocitově) hodině a půl jsem se podíval na čas a ono uteklo ve skutečnosti jen 55 minut, čili, zbývala ještě skoro hodina a půl, začal jsem proklikávat vpřed. Během toho proklikávání se tam událo pár dalších rutinních akcí a po jedné takové, kdy zbývalo do konce 20 minut, si říkám, tak teď už snad přijde nějaké epické finále, které tohoto Spider-mana vystřelilo nad Maguireho a Garfielda... Jaké bylo moje zděšení, když zbývajících 20 minut už bylo jen takové dodatkové kecání a 10timinutové titulky. Úplně mě polil horký pot, když jsem si uvědomil, že to všechno, co jsem pak proklikal, bych plnohodnotně sledoval - tedy ztratil 2 a půl hodiny svého života kvůli takovému UBOHÉMU finále a takto jalovému filmu vůbec. Hrozitánský OPRUZ. Celé už je to moc pro děcka. A multikulti agitka docela bije do očí. S Garfieldovou jedničkou nejhorší Spider-man. Hvězdička z milosti za Keatona. P.S: Starkovy udělátka to kazí. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Tento spider man má vše co má mít do toho nenucené spojení s avangers! Jak natočit dobře spideho a zároveň to neposrat a zachovat dodnes Skvělé raimiho díly! ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Spidey je zpátky doma! Někoho možná překvapí, že Tom Holland si roli poctivě nadrtil včetně nejrůznějších pohybových pavoučích vychytávek. K tomu dostal od scénáristů tunu hlášek, bohužel ne moc vtipných a při jejich kadenci těžko hledáte nějaký kameňák, opravdu vtipný moment. Spider-man: Homecoming je teenagerská komedie o klukovi co dostal jako hračku oblek od Iron Mana. Celý oblouk s hlavním antagonistou se tomu snaží dát nějakou osudovost a napumpovat vám do žil trochu adrenalinu, což se skoro nikdy nepovede. Až poslední fight stojí za to. Jde do tuhého, dojde i na trochu krve a Peter konečně nemá za zády všudypřítomného Starka, který ho zázračně vysvobodí. Jako opener pro Spideyho celkem ok, ale jako samostatný film to je trochu slabší. Pokud jdete do kina po maratonu Avengers filmů nebo krátce po zhlédnutí Civil War, asi budete nadšení. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Předchozí adaptace Spider-Mana mě nadchly mnohem méně než příběhy většiny jiných hrdinů. To zasazení do univerza Avengerů byl opravdu dobrý tah. Když vidím Spideyho spolupracovat s Tonym Starkem, hned mě to baví víc, než když si píše svojí origin story sám. Po dlouhé době mě nějaký film dokázal vtáhnout a nepustit. Tohle se u mě nepovedlo ani u dlouho očekávané Wonder Woman. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Amazing Spider-Man. A Spectacular. A v mých očích konečně správný, perfektní Spidey a rozhodně nejlepší ze všech, a nejen proto, že je konečně součástí Marvelu. Tobeyho první díl je sice fenomenální, Garfieldovy filmy jsou celkově lepší, než Raimiho trilogie se sestupnou tendencí (a kamenujte!!) ale tady je všechno, díky čemu mám tu postavu z celého Marvelu vůbec nejradši. Tom Holland je perfektní, naprosto neuvěřitelně si dává každou minutu, je výtečný ve vážných i vtipných scénách... a má naprosto perfektní oblek, ten je fakt super. Homecoming nás neotravuje stopadesátou první verzí originu a jde rovnou na věc, což je víc než dobře a hodně využívá Peterův školní život, což je příjemné osvěžení a vlastně i o něco lepší částí filmu. Postavy jsou vynikající, Peterův kámoš je fakt super sympatickej geek, Laura Harrier je neuvěřitelná kočka, teta May je... ehm, no... taky, Tony Stark je boží a Michael Keaton je ohromně boží taky. Po Lokim konečně první pořádnej záporák, obrovskej sympaťák, kterému rozumíte a vlastně mu dost fandíte, zejména ke konci, kde byl Keaton naprosto fenomenální. Právě on a Downey si každou svojí scénu kradou pro sebe, ale zároveň Hollanda nijak nezastiňují. Akční scény sice nejsou kdovíjak inovativní, ale také naprosto boží a skvěle natočené, a to jak akce na trajektu tak i ta na Washingonově památníku (která se mi líbila víc). Peter má motivace, chce být nejlepší, snaží se sbalit nejhezčí holku na škole a je to prostě sympaťák. Pepper na konci a Happy byli sice fajn (Happy víc), ale ty Capovy motivační videa, to je teda něco neuvěřitelnýho! Tahle Marvelovka se nesnaží být přehnaně temná, naopak je zábavná, každá její složka perfektně funguje a to, že je zaměřená na o něco mladší publikum také není na škodu, právě naopak, právě díky tomu to tak skvěle šlape a na rozdíl od mnoha jiných Marvelovek (a vlastně i Spider-Manů) se na tuhle verzi kdykoliv strašně rád podívám, protože tenhle risk vyšel skutečně na výbornou. A je tam úžasně upravená Spideyho znělka! Jen úplně nevím, jestli jako myslej vážně tu MJ. Jestl jo, tak potěš pánbu. Zaprvé, tohle vůbec není MJ a za druhé, je to ta nejdebilnější a nejotravnější postava celého filmu, která si má sympatie rozhodně nezískala - narozdíl od Laury Harrier. Ale Flash Thompson byl taky výbornej. A doufám taky v to, že za pět let nedostaneme zase další verzi Petera Parkera. A na závěr drobný postřeh: někteří lidé se po devíti letech stále nenaučili, že v Marvelovkách jsou potitulkové scény. Obě byly výborné. Těším se na Infinity War a hlavně na další sólovku, konečně Spidey jak má být. O moci a odpovědnosti tam není vůbec nic. Fakt. A ten kostým je boží. 100%. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Svižná a lehká komiksovka. Je to Spider-Man a přece je to dost jiné než původní filmy. Provázanost s dalšími filmy a postavami Marvelu, filmu svědčí. Tomu Hollandovi ta role sedne a Michael Keaton si toho nejednoznačného záporáka strašně dává. Spider-Mana v tomhle duchu s Hollandem v hlavní roli, klidně dám i v dalším filmu znovu. ()

hopskulak 

všechny recenze uživatele

„What the f...“. Přátelský hrdina ze sousedství se v Homecoming pomyslně vrací domů a pevněji ustavuje coby postava Marvel Cinematic Universe a za to se mu dostalo královského zacházení. Wattsův snímek je "feel good" hravá a zábavná procházka převážně komiksovou historií Pavoučího muže, ke které se odkazuje (zasazení do náctiletého období Petera Parkera a jeho prvních vědeckých pokusů a hrdinských kousků / kostým je trochu Ditko, trochu Romita Sr. / první Peterova láska, známí a jeden z prvních protivníků / Hollandův Peter v sobě má trochu Ultimates pojetí), a která je zároveň aktualizována a posouvána novým směrem. Rovněž vám prozradí, kde se v Queensu dá sehnat nejlepší sendvič a jak Spider-man řeší situaci, kdy nemá k čemu vystřelit pavučinu. Vrátily se mi vzpomínky na sledování toho seriálu z devadesátek v dětství a úžas, když jsem v jednom z komiksových sešitů pozoroval, jak se Spidey lehce pohupuje New Yorkem s Mary Jane kolem krku. Často zmiňovaná sekvence cesty na ples je vynikající tím, jak pracuje s distribucí informací a rozsahem vědění několika postav a nevyužívá žádných superhrdinských kostýmů či omamné akce, vrcholem pak scéna inspirovaná The Amazing Spider-Man #33 (Únor 1966). „Hey ho, let's go!“. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Příběhově velmi jednoduché a ploché. Tom Holland je však pro roli zapálený. Přímo z něj číší ta radost, že si mohl střihnout oblíbeného metače pavučin. Pozitivně mě překvapil Keaton a jeho postava. Navíc měli s Tomem výbornou hereckou chemii, scény s nimi patřili k vrcholu filmu. Zbytek osazenstva byl tak nějak jen do počtu. Ve výsledku si více užijete postavy než děj, ten z hlavy vyšumí rychle. Návrat pavouka (alespoň na chvílí) do domovské stáje se nezapíše jako nějaký výrazný mezník a docela lehce se ztratí ve zbytku všech superhrdinů. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Nemám komiksovky rád. Avengers, Strážci Galaxie, Cap. Amerika apod. to jsou filmy u kterých obyčejně trpim a koukám na ně ani nevim proč, snad abych si potvrdil, že se nic nezměnilo a ty filmy pořád stojí za starou belu. Na druhou stranu pro Spider-Mana jsem měl vždycky slabost a i možná pro to můžu říct, že po shlédnutí Homecoming jsem byl příjemně překvapenej. Novej díl pavouka totiž nepotřebuje deset tisíc nesmyslných výbuchů, humor, ačkoli to samozřejmě není žádný terno, přece jen není tak stupidní a vyloženě infantilní jako v případě Avengers, anebo Strážců Galaxie a i ten příběh je relativně stravitelnej a neutápí se v úplných nesmyslech. Zamrzí až zbytečně násilný propojení s Marvel universem, který mimochodem nebylo vůbec potřebný, a potom pro mě zbytečná délka filmu, zkrátit to od 20-30 minut a byl by to ideál. 3* ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nový Spider-Man má překvapivě náboj a humor jako Deadpool. Zápletka je skrz naskrz stádní, ale překvapivě to vůbec nevadí. Tom Holland má totiž schopnost vytvořil pohodovou atmosféru pouhým tikem v ksichtě, za což by konkurence od DC Comics zabíjela. 80% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina a pol ma iritovala a nudila, od rozhovoru Keatona a Hollanda v aute to chytilo aspoň trošku tempo. Klasická marvelovská pásová výroba, tentokrát sa u mňa dosť míňajúca účinkom. Neviem či je to len otrepanosťou všetkého čo vo filme je, alebo už som vekom ďaleko za cieľovkou. Posledná potitulková scéna pobavila. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Tom Holland sa ujal. Veľmi zábavné, odlahcenejšie ale stále dosť akčné. Prítomnosť Tonyho Starka tiež není na škodu a Keaton obstojný záporak, ajkeď nie nejak extra vybočujúci zo štandartu. Nechcem moc zrovnáť so staršími adaptáciami ale pri tejto som sa zatiaľ asi bavil najviac ajkeď viem že nikdy nepôjde o taký kult ako Raimi. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nijak raz som tomuto Spidimu neprišiel na chuť. Je to ako mať dva filmy v jednom, kde sledujete Spidiho začiatky ako superhrdinu ale zároveň aj jeho bežný, študentský život. Tento model fungoval v prvej trilógií, teraz už ni. Prišlo mi to tak detsky naivné, šablonovsky marvelovske, ale so skvelým padouchom v podaní Keatona, ktorého môžem. Inak to bola taká farebná marvelovka, ktorá chcela byť origin, ale velmi nevyšla. Prvá hodina je veľmi kostrbatá, potom sa to rozbehne, ale aj tak to nedosahuje nejakého štandartu, nab ktorý sme všetci zvyknutí. Preto slabé 3 z 5, ale ako súčasť Avengerov, na nejaké mihnutie sa a nejakú hlášku, tam by bol potenciál. ( CinemaCity Aupark 4DX ) P.S. 4DX dáva filmu iný rozmer, to sa vôbec nebudeme ojebávať. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nový Spidey je přesně tím filmem, pro který by člověk zde na databázi potřeboval větší rozpětí v hodnocení. Je to ten film od MCU, který se zaměřuje především na mladší publikum, avšak nám postarším zase nemohou ujít nejrůznější reference na předchozí snímky či na životní záležitosti, které by mi několik let nazpátek zhola nic neříkaly. Bohužel je to ale stále děláno více než další nevinný kus puzzle v obrovském světě novodobých komiksáren vyloženě jako rodinný film, což mě po chuti příliš nepřišlo. Něco nad 4 hvězdou za excelentního Michaela Keatona, další možnost vidět Iron Mana bez nuceného pokračování jeho sólových dobrodružství a neuvěřitelně sexy Marisu Tomei, které ještě dlouho neuvěřím její skutečný věk. [viděno v Cinestar Plzeň 25.7.2017] ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama