Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Spolu s Batmanem od konkurence je Spider-Man asi filmově nejvyužívanější komicsovou postavou. Další reboot tentokráte s výborným Tomem Hollandem byl nevyhnutelný pro zapracování do současného filmového Marvel univerza. Spider-Man: Homecoming je počinem "dobrým", žádná intenzivnější slova mě nenapadají. Postava i tento film míří k divákům mladšího věku, a tomu je vše podřízeno (nemyslím to jako negativum). Máme tady tak divokého pubertálního superhrdinu, který se poznává první lásku, které však není podřízeno úplně vše (jako v Raimiho filmech). Na záporné postavě se dalo víc zapracovat, byť Michael Keaton se snaží. Celkově obstojná superhrdinská sólovka ze světa středoškoláků, která však nenabízí nic, co by mě nutilo k opětovnému shlédnutí. Krom Toma Hollanda, potěšila nestárnoucí Marisa Tomei a miloučce sarkastická a všímavá Zendaya. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

No... už si myslím stačilo Spidermana.... a to už teď vím, že vyšel další a dokonce dostal zelenou ještě další. T. Maugire načal něco, co nemělo chybu, loni se blýskly Paralelní světy, tím to mělo hasnout a mohl se sem tam zhoupnout v Avenegrech. Tohle už je prostě navíc. A hlavně ty filmy za nic nestojí. Je to vše na jedno brdo. P. Parker je solidně trapná postava, nebaví mě a i když mám rád T. Hollanda, tohle mu prostě nesedí. ** za dnes už luxusní výkon M. Keatona a za postavu Zendayi. Ta se mi líbila a ještě byla vtipná. Stark navíc, šofér na nic... Jako snaží se to, ale až to bolí. Jasně M. Tomei je nádherná a naprosto nevhodná teta May... ale ne no... koukám na to, protože asi čekám zlepšení, jako v dalším díle s J. Gylenhaalem ... jo, taky kouknu. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to radšej volať Spiderman: Choď domov! Neviem ani poriadne, kde začať. Alebo skôr, či skončím, keď začnem. Tak na začiatok tomuto frackovi úplne chýbala najdôležitejšia Spidermanova črta. Tou je pokora, získaná na základe nešťastnej udalosti smrti strýka Bena a s tým spojená vedomosť, že s veľkou mocou skutočne prichádza veľká zodpovednosť. Tento tajtrlík si tu spajdrmenuje ako keby sa vlastne ani nič nestalo. Chce byť akurát tak veľký Avenger, no nevie si ešte ani šnúrky zaviazať či zadovážiť vlastný oblek a musí mať hračkársky s detským zámkom od Iron tatka. Ten mu navyše za zadkom stále behá a otravuje ho spolu s nešťastným Happym. Celkovo tam trávili títo dvaja až príliš veľa času, ktorý sa mohol využiť hodnotnejšie. Iron Man skrátka nemôže byť v každom Marvel Universe filme, veď sa ho prejeme. Mne sa už podarilo. Na začiatku celého tohto cirkusu mi prirástol k srdcu, ale postupne sa jeho čriepky pekne vzďaľujú od môjho srdiečka. Viem, že pri toľkých filmoch a verziách za posledné roky je tu vôľa robiť veci inak, ale tunajšie obsadenie postáv, zmena ich výzoru, rasy, charakteru a pod bola dosť zlá. Vlastne okrem Keatonovho Toomsa, ktorý by si zaslúžil aj trojnásobok času, tam nebolo na čo pozerať. Nemyslím teraz na telesné prednosti a zadností niektorej z výčtu hereckých predstaviteliek, na čele s úplne zle vybranou Marisou Tomei alias sexi tetuškou May Parker. Takáto teta by mala patriť do iného filmu, žánru. Spiderman má byť navyše vtipkár, tu však bol skôr na smiech a naozaj trápny. Žiadne zvraty, očakávaný dej, efekty tak na parádu, že som občas nevedel ani kto koho, kde bije a spôsob akým sa Spidey porátal s Vulture je tiež na jedno veľké hnedé. Za 15 rokov je to už šiesty filmový Spiderman, ale mám pocit, že je to len horšie a horšie. Prosím Sony vezmi si svoje práva a strč si ich do spajdrkakáča. Respektíve, keď bude ďalšia prerábka tak o hmmmm asi 3 roky zavolaj pokojne aj mňa, horšie to už nebude a kostým doma mám, ušetríme z rozpočtu. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní restart. Po roztomilosti původního, letos už patnáct let starýho Spideyho, se vůbec nestejská – ne, že by tenhle byl lepší, to zdaleka ne. Ale je natolik jinej, že tyhle dva pavoučí vesmíry můžou koexistovat, aniž by si navzájem jakkoli konkurovaly. Výbornej scénář tu neni ten highlight. Tim je casting. Hlavně Michael Keaton má ve svý roli záporáka takový charisma, až mu člověk trochu i fandí. A i zbytek ansámblu je téměř bez chyb, snad vyjma nástupkuně Mary-Jane, což je jakási bezpohlavní nevýrazná a naprosto poplatně době polotmavá skorožena. Navíc se podařilo natočit film s ratingem PG-13, aniž by to působilo dementně. Zaslouženejch 80 až 90% – to i přesto, že product placement AUDI je sice střídmej, ale v jednu chvíli neuvěřitelně imbecilní. ()

Sancoo 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se dočkali, Spidey se nám "vrátil" k Marvelu a tak může bojovat po boku ostatních avengerů. Narovinu přiznávám, že jsem fanda Tobeyho a každý další představitel Petera bude vždycky jen ten druhý (stejný případ jako Heath Ledger a jeho Joker), ale jsem realista a je jasný, že už Tobeyho vystřelovat pavučiny neuvidíme. Role připadla Tomu Hollandovi a stal se tak nejmladším představitelem, konečně se tak přiblížil věkově ke komiksové předloze a neuvidíme, tak dalšího třicátníka na střední. Po shlédnutí prvního traileru bylo vidět, že film bude cílený primárně na mladší publikum a že nebude tak vážný jako ho pojal Raimi, ale i tak moje natěšení neopadalo. Hlavní záporák Vulture se mi nikdy moc nelíbil, ale zase na rozjezd proti patnáctiletýmu Peterovi jsme nemohli čekat Venoma. Nakonec ale Vulture obstál a to hlavně díky Keatonovi, který je zde bravůrní, za mě jeden z hlavních plusů celého filmu. Konečně tu máme záporáka, co se nesnaží ovládnout svět (nebo jak to ve filmech bývá svět=USA a primárně zničíme New York), ale má reálnější cíle a abych pravdu řekl, tak jsem mu i většinu filmu fandil. Další plus musím zmínit spojení Batalona s Hollandem, byl jsem skeptický, ale fungovalo to, upřímně mě jejich společné scény pobavily. Za to ženské obsazení pokulhává. Marisa je kočka o tom žádná, ale na stařenku se šedivým drdolem až moc sexy, Laura zase málo a Marvelovské podání M.J., raději nekomentuji. Přítomnost Iron-Mana je pro mě taky spíše zklamání, jelikož zde působí jen jako velké jméno na plakátě, ale scény s ním vypadají jak když je Downey Jr. natočil do hodiny, sebral tučný šek a zase odletěl, stejně tak jako jeho postava (vyjímkou je poslední scéna s tiskovkou, ta se povedla). Shrnutí: Jako zákusek dobrý, věřím tomu, že Spidey pod dohledem Marvelu je ve správných rukou a tak se na další film rozhodně těším. Bohužel s hodnocením mám svázané ruce, jelikož vždycky budu porovnávat budoucí filmy s těmi od Raimiho, který mám rád, tady jsem se rozhodoval mezi 3-4*, ale nakonec jsem se přiklonil "pouze" ke 3* i přes to, že se jedná o jednu z těch lepších marvelovek (mluvím o tobě Thore). ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Konečně Spider-Man jak má být. Mladý, vtipný, nedospělý a nabušený. A konečně taky s dobrým záporákem. S Lokim se nedá moc srovnávat, ale konečně záporák, za kterého se Marvel nemusí stydět a s kterým se divák dokonale sžije. Iron Man tomu dodával správný výchovný a dospělácký prvek a celkově zapojení do MCU filmu jen pomohlo, jinak by se Sony pořád plácalo na suchu s dalšími a dalšími průsery. Snad dostanou rozum a budou s Marvelem spolupracovat i nadále. Jediné tři věci, co mě na filmu štvaly byla jakási Zendaya, aneb "too-cool-for-school-outsider" mulatka-či-co, která nemá kamarády a vždycky má po ruce cool hlášku, kterou někoho setře a vždycky je strašně nad vodou, zadruhé nucené naprosto rasově multikulti obsazení střední školy (nejen), kde snad každý je nějak barevný a pak Spider-Manovo nezničitelné civilní oblečení. Opravdu po průletu autobusem, zhroucení tovární střechy, záseku v leteckém motoru a pádu letadla to vypadá dost blbě, když vaše červená mikina s kapucí a zbytek oblečení vypadají jako když s nimi člověk zrovna přijde z obchodu. Jinak za mě paráda, Birdman dostal solidní tuning. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Veľmi vtipné prevedenie, komixovo azda najvernejšie, hoci sa v ňom ešte neobjavili typické postavy zo Spider-Man univerza. Ale myslím, že je to tak dobre a dočkáme sa čoskoro. Nie je to úplne dokonalý pokus, no užil som si ho. Spider-Man tu ide od nuly, aj keď nie od takej nuly, ako v ostatných dvoch pokusoch o jeho stvárnenie. Vedie si vlastný príbeh prepletený s Avengermi a prináša svieži vzduch do plachiet. Trochu pripomína bláznivú puberťácku komédiu, no nie je to na škodu. Teším sa na ďalších, keďže Spider-Man je asi môj obľúbený komixový hrdina. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Odlehčený superhrdinský film ze středoškolského prostředí cílený hlavně na tuto cílovou skupinu dokázal občas pobavit, ale zároveň se neuvěřitelně vlekl. Spiderman potřeboval vedle sebe silné parťáky a těmi Keaton a Downey nepochybně byli, když však Holland zůstal na plátně sám, nedokázal strhnout a přesvědčit. Film ve výsledku je mixem humoru i akce a připomínal mi spíše seriálového Spidermana, což v jistých ohledech potěšilo, avšak dnes již od podobného filmu mám jiná očekávání. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Žasnem nad tými vysokými hodnoteniami. Čo má nový Spider-man, čo nebolo už 100x videné? Veď ten príbeh ide viac podľa šablóny, než je u Marvelu zvykom, a to už je hodne silná káva. Obézny komediálny side-kick, ktorý neprinesie jediný dobrý fór, tuctový dej, prepálená stopáž, nevýrazná akcia, zvraty jak z akčného béčka deväťdesiatok (hlavný záporák je otec spider-manovej crush), ale hlavne je to celé uťahané a fádne, bez jedinej scény, ktorá by mi utkvela v pamäti. Tri hviezdy tomu dávam s naozaj prižmúrenými očami, viacej zbytočnejšiu superhrdinovskú sólovku som zrejme nevidel. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Spidermana nebo nevím, co je to za kluka ze školy, si definitivně ukradla pro svoje vlastní potřeby velká rodina Avengerů v čele se stárnoucím R.D. Juniorem. Pavouček nám neuvěřitelně omládnul, dostal dívčí hlásek, trochu té středoškolské potrhlosti a první lásky. Většinu času mu zadek neustále hlídá sám Ironman, protože na superhrdinu si teprve dělá papíry. Nový svěže vypadající start pro mladé lidi dopadl úspěchem, starší pamětníci klasické a nebojácné tarantule musí počkat. 70% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat Spidermana se sympatickým hercem, dobrým padouchem a komediálním zázemím, řešícím problémy středoškoláka. Akce docela ujde, trikově malinko slabší, ale v pohodě koukatelný. Líbila se mi celková odlehčenost, Spiderman je zase jednou sympaťák a hláškař, zasazení do světa Avengers a odkazy na ně potěšily. Je fajn, že se nezačínalo zase od začátku, další origin netřeba. Slušné 4 hvězdy. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Je to cool, vtipné a zábavné, ale bohužel pouze pro děti a nerdí puberťáky. Je to nuda s velkým N. Pustil jsem si to s přítelkyní a bylo mi trapně, že na to koukáme kvůli mě. Přitom to mělo potenciál, Holland je dobrej, Keaton je skvělej, zasazení do MCU funguje, ale prostě to nešlapalo. Scénář byl fakt otravnej. Škoda. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Pohodový Spider-Man. Tom Holland je sympaťák, jeho trable ve škole jsou zajímavé. Dokonce zajímavější než samotná akce, ve které zaujme hlavně hlavní záporák Michael Keaton. P.S. - Verbale, některé tvé komentáře si rád přečtu a často se u nich zasměju, ale proboha, když pořád tak píčuješ celej Marvel a všechny jejich hrdiny, proč se na to proboha pořád díváš ty kokote? Po tolika letech se asi už dá odhadnout, jaký ten film bude, tak když se ti to nelíbí a chceš zbytečně promarnit dvě hodiny svýho života, to je tvoje věc, ale s těmahle komentářema tu pak neotravuj. Nebo že bys byl až takový masochista? Vyliž si! ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Konečne pravý Spidey a to aj vďaka objaveniu Toma Hollanda. Verné zobrazenie teenagera Spider-Mana, dobré obsadenie, akcia, humor. Chválim vtipné scénky, ktoré sú ušité priamo na kožu a sú charakteristickou črtou Spideyho. Vtipnou scénkou je napríklad heknutie obleku a preskočenie povinných úrovní testovania ako vo video hre. Isteže je to stereotypné aj infantilné a tajná láska Spideyho nie je bohviečo, a to má byť akože tá krajšia (sú tam aj lepšie), ale keď si spomeniem na ufónku Emmu Stone, tak táto je asi TOP. ()

peto580 odpad!

všechny recenze uživatele

je sice pekne ze sa filmy o superhrdinoch tocia ale je to stale to iste, nudne, blbe, podla marvelovskych standardov, teraz aj s Disney za chrbtom to bude este horsie. Komenrcne, nudne, trapne poucne a akoze s nejakou hlbkou no stale to iste. Pliiis, no more spiderman for at least 10 YEARS, if it is not PG18. ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama